Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2022, 11:59
7974
8

Як використовувати осічку конкурента. Шахтар у Львові розгромив Колос

Донецький клуб здобув впевнену перемогу, Мудрик оформив дубль

| Оновлено 20 жовтня 2022, 11:59
7974
8
Як використовувати осічку конкурента. Шахтар у Львові розгромив Колос
ФК Шахтар

У рамках 8 туру Української Прем'єр-ліги у Львові зустрілися «Шахтар» та «Колос». Якраз перед виходом команд на поле завершилася зустріч «Дніпра-1», який не зумів здолати «Інгулець» та втратив перші очки у чемпіонаті. Таким чином, перемога дозволяла донецькому клубу наздогнати команду Олександра Кучера у турнірній таблиці.

Гра почалася у невисокому темпі. «Гірники» взяли м'яч під контроль, але не поспішали форсувати події. Ковалівці наситили оборонні редути біля свого штрафного майданчика, сконцентрувавшись на руйнуванні атак суперників. А перша помилка футболістів «Колоса» призвела до неприємностей для номінальних гостей. Оріховський незграбно вибив м'яч, влучивши у Зозулю, а відскоком сповна скористався Мудрик, який вийшов віч-на-віч з голкіпером і завдав точного удару. Ковалівці одразу відповіли своїм небезпечним моментом, і Трубіну довелося реагувати на удар Мякушка із центральної зони.


Фото – УПЛ

Після забитого голу події на полі розвивалися дуже мляво. «Гірники» діяли за результатом, вальяжно перепасовуючись у районі центрального кола та періодично роблячи спроби наблизитися до воріт «Колоса». Ковалівці ж продовжували грати другим номером і не поспішали передчасно оголювати свої тили. І це логічно, адже мінімальний рахунок залишав їм шанс відігратися. Ще один гідний згадки момент стався, коли Сікан з меж штрафного майданчика з розвороту пробив вище воріт. А перед перервою після дальнього удару Судакова м'яч трохи розминувся зі штангою.

Інтригу, яку команди залишили у першому таймі, було зруйновано «гірниками» на початку другої половини зустрічі. Лукас Тейлор, який вийшов на заміну, своїм першим торканням замкнув передачу від Михайличенка. Таким чином, бразилець забив свій перший гол у складі «Шахтаря». Незабаром «Колос» міг відіграти один м'яч: після сильного удару зі штрафного від Мякушка Трубін відбив снаряд перед собою, а Чоботенко, який спіймав відскок, пробив повз ворота. А за кілька хвилин фірмовий прохід Мудрика завершився ударом лідера «гірників» точно у кут. Після цього питання про переможця протистояння було практично знято.


Фото – УПЛ

Надалі ковалівці зовсім похнюпилися, і гірники цілком могли збільшити свою перевагу. Першим же торканням після виходу на заміну, як і Тейлор, мало не відзначився Петряк, але цього разу свою команду врятував Волинець. А перед фінальним свистком шанс представився Зубкову, удар якого в останній момент накрив Ємець.

«Шахтар» здобув впевнену перемогу та за набраними очками зрівнявся із «Дніпром-1». Щоправда, додаткові показники дозволяють дніпрянам все ще лідирувати у турнірній таблиці. У наступному турі «гірники» проведуть гостьовий матч проти «Минаю», а ковалівці на своєму полі приймуть «Чорноморець».


Фото – УПЛ

Українська Прем'єр-ліга. 8 тур.

«Шахтар» – «Колос» – 3:0

Мудрик (8, 56), Тейлор (47)

Безбородько (40)

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Кривцов, Конопля (Тейлор, 46), Назарина, Степаненко (Джурасек, 62), Судаков (Криськів, 76), Мудрик (Петряк, 62), Зубков, Сікан (Траоре, 61)

«Колос»: Волинець, Зозуля, Новак, Чоботенко, Ємець, Оріховський (Богданов, 46), Смирний (Задоя, 76), Мякушко (Кузик, 88), Болбат (Ісаєнко, 76), Ільїн, Безбородько (Попов, 61)

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

ШАХТАР – КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

57’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Лукас Тейлор (Шахтар Донецьк).
8’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У кого 8.3? Стала відома оцінка Мудрика за камбек у матчі з Астон Віллою
Футбол | 28 квітня 2024, 00:55 1
У кого 8.3? Стала відома оцінка Мудрика за камбек у матчі з Астон Віллою

Михайло провів на полі 90 хвилин

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 165
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maks_krot
На классе !!!всех болельщиков Шахтёра с уверенной победой!!
Алексей Петров
Мудрик набрал сумасшедшую форму, потенциал у него сумасшедший. Уверен, что зимой очередь будет из тех, кто готов дать 50 лямов
Злий Глобинець
Гірники молодці - спокійно і на класі. Ще один крок до чергового чемпіонства!
Тепер би так само Селтік...
Злий Глобинець
До речі, читав на онлайні,  на цей раз було спокійне, культурне і люб'язне спілкування. Без срачу і головне, без набридливих суркісоботів! От якби завжди так.
salenco
Приємно бачити як команда колхоз засухи тоне на дно