Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2022, 11:57
2364
0

Успіх без нарікань. Минай здобув перемогу над Металістом 1925

Футболісти Володимира Шарана не програють вже три матчі поспіль

| Оновлено 20 жовтня 2022, 11:57
2364
0
Успіх без нарікань. Минай здобув перемогу над Металістом 1925
УПЛ

Триває тільки середина робочого тижня, а черговий тур української Прем’єр-ліги перебуває в самому розпалі. Далеко не частим є подібне явище в наших футбольних реаліях, проте наближення чемпіонату світу-2022 в Катарі викликатиме виключно ущільнення календаря для кожного з клубів по всьому світу, навіть якщо їхня країна, на прикладі України, не братиме в ньому участь. Зокрема, харківський «Металіст 1925» та закарпатський «Минай» мали зустрітись поміж собою в звітній день на полі стадіону «Колос» у мальовничій Ковалівці для з’ясування взаємин поміж собою.

Долі колективів Валерія Кривенцова та Володимира Шарана було важко порівняти поміж собою, проте об’єднувала команди цих керманичів низька результативність. Однак навіть за таких умов «жовто-сині» трохи раніше почали відзначатись певними здобутками, тоді як суперники могли похизуватись виключно перемогою в матчі проти петровського «Інгульця» (2:1), у якого з початку сезону хто тільки не відбирав очки.

Розпочати гру в наперед встановлений час за умов, коли територія країни опиняється під масованим обстрілом збоку держави-окупанта, було нереальним завданням. Проте затримку в дві з половиною години навіть у страшному сні не могли собі уявити футболісти, сидячи в бомбосховищі десь під трибунами стадіону «Колос» у Ковалівці. Проте футбол у цей день усе ж таки завітав до цього мальовничого селища, а ми в свою чергу не залишились без ще одного матчу восьмого туру.

Але ж наскільки важко було грати командам у першій половині гри! «Металіст 1925» неначе розгубив увесь запал за час простою, тож навіть не намагався спрямовувати м’яч у бік чужих володінь. «Минай» на цьому тлі був набагато більш мобільним та агресивним, ніж зазвичай. Було помітно прогрес команди Шарана в упевненості у власних силах, і якби вона ще й підкріплювалась завершенням перспективних нагод у чужому штрафному.

Команди в підсумку награли аж на нуль ударів у площину воріт у першій половині гри, що залишило нас у невизначеному стані відносно подальшого розвитку подій на полі. Усе ж таки, обидві команди потребували трьох очок за підсумками очного протистояння, але сміливе просування до їхнього здобуття ми побачили виключно з боку представників Закарпаття.

«Металіст 1925» вийшов на другий тайм із моментом із влучанням м’яча в поперечину на завершення блокованого захисником пострілу Ременюка з правого флангу штрафного, проте на тому команда Валерія Кривенцова, схоже, вичерпала власний атакувальний потенціал. «Минай» ще трохи посидів у обороні, після чого зробив рішучий випад на чужі ворота, і з другої спроби на 70 хвилині Твердохліб переграв голкіпера суперників на завершення подачі кутового з лівого флангу. Не варто зайвий раз казати, що цього виявилось цілком достатньо для перемоги.

У наступному турі харківський «Металіст 1925» зіграє в гостях у львівського «Руху», а закарпатський «Минай» прийматиме донецький «Шахтар».

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Металіст 1925» – «Минай» - 0:1

Твердохліб, 70

Курило, 49, Капінус, 90+2 – Нємчанінов, 18, Бандура, 90+3

«Металіст 1925»: Мозіль – Капінус, Курило, Безуглий, Жичиков – Габелок, Кравченко, Вачіберадзе – Русин (Бичек, 75), Пономар, Ременюк.

«Минай»: Бандура – Рогозинський (Трубочкін, 66), Нємчанінов, Горін, Гончар (Дмитрук, 86) – Хахльов (Байдал, 87), Вітенчук – Кулієв (Чуєв, 81), Твердохліб, Воробчак – Вишневський (Коломоєць, 80).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

Удари (у площину): 10 (1) – 13 (5)
Кутові: 2 – 4
Офсайди: 1 – 3.

МЕТАЛІСТ 1925 - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Події матчу

70’
ГОЛ ! М'яч забив Єгор Твердохліб (Минай).
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.