Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2022, 11:59
4902
9

Перша втрата очок. Дніпро-1 не зміг здолати Інгулець

Команда Олександра Кучера до «річкового» дербі виключно перемагала

| Оновлено 20 жовтня 2022, 11:59
4902
9
Перша втрата очок. Дніпро-1 не зміг здолати Інгулець
СК Дніпро-1

«Дніпро-1» підійшов до поєдинку з «Інгульцем» одноосібним лідером чемпіонату. У шести стартових матчах команда Кучера катком пройшлася по суперниках, здобувши шість перемог. При цьому, у п'яти поєдинках дніпряни забивали у ворота суперника по три м'ячі, а вперше пропустили лише у попередньому турі – у матчі з «Рухом», який став, мабуть, найдраматичнішим у вікенд. Підопічні Кучера наприкінці матчу, маючи перевагу у два гравці, зуміли вирвати перемогу на 90+5-й хвилині, а фінішним акордом матчу стала сутичка за участю директорів клубів – Краснікова та Дедишина.

У матчі з «Рухом» дніпряни змушені були обходитися без допомоги легіонерів. Після ракетного обстрілу України рашистами до Львова з Ужгорода, де базується «Дніпро-1», доїхали лише голкіпер Макс Валеф і Гомес, який просидів усю гру в запасі. В Ужгороді ж до стартового складу «Дніпра-1» повернулися алжирець Яніс Амаш та аргентинець Домінго Бланко, які посіли свої місця на лівому фланзі. У той же час у рамці воріт не було Макса Валефа, який пошкодив спину.

У «Інгульця», на відміну від «Дніпра-1», старт сезону відверто не вдався. Три очки у шести поєдинках – явно не той результат, на який розраховувала команда Сергія Лавриненка. Одна з причин невдач на старті – велика кількість травмованих гравців. Так, на матч в Ужгороді гості навіть не змогли зібрати гравців на повну заявку.

Недивно, що матч із «Дніпром-1» «Інгулець» почав глибоко в обороні, навіть не думаючи про атакуючі дії. Підопічні Кучера теж не надто форсували події: контролювали м'яч у центрі поля, але підібратися на ударну дистанцію у дніпрян не виходило. До 22-ї хвилини, коли в Ужгороді включили повітряну тривогу, «Дніпро-1», по суті, нічого не створив біля воріт «Інгульця».

Після відновлення поєдинку суперники заграли трохи швидше. Дніпряни продовжували грати першим номером, а «Інгулець», на відміну від перших хвилин, більш активно став вибігати в контратаки. На 32-й хвилині Запорожець знайшов у штрафному майданчику Нагієва, який на тоненького уникнув офсайду, і в дотик переправляв м'яч у ворота. Але «Дніпро-1» врятував Юрчук. Через 10 хвилин непоганий момент для взяття воріт не використав Клименко – Юрчук знову прийшов на допомогу своїм партнерам.

«Дніпро-1» створив лише один гольовий момент. На 45+1-й хвилині після подачі Амаша з кутового Адамюк у штрафному майданчику вистрибнув вище за всіх і без опору відправив м'яч у ворота. Гол у роздягальню – суперники відразу після цього пішли на перерву.

Другий тайм активніше розпочали номінальні господарі, але проходити оборону суперника Довбику та K не вдавалося. Найкращий бомбардир чемпіонату приймав м'яч переважно спиною до воріт і подальших варіантів у нього не було. «Інгулець» забив після стандарту. Саків навісив зі штрафного, Адамюк та Юрчук не розібралися, хто має вибити м'яч, і Смоляков зробив рахунок 1:1.

За кілька хвилин «Інгулець» міг вийти вперед. Підопічні Лавриненка розіграли відмінну двоходівку, вивівши на ударну позицію Нагієва, Юрчук парирував удар, потім було добивання від Запорожця і м'яч з невеликим рикошетом від захисника «Дніпра-1» влучив у хрестовину.

На 65-й хвилині «Інгулець» таки досяг свого, скориставшись черговою помилкою оборони суперника. Після навісу з правого флангу Смоляков серед двох центральних захисників переправив м'яч у ближній кут.

Але в рахунку гості вели лише кілька хвилин, поки Піхальонок біля штрафного майданчика суперника не взяв ініціативу до своїх рук. Хавбек «Дніпра-1» підхопив м'яч, сміливо пішов на кількох суперників і пробив з-за меж штрафного майданчика. Голкіпер «Інгульця» був закритий своїми гравцями – і м'яч, пролетівши між парою ніг, залетів у кут воріт – 2:2.

Олександр Кучер зробив низку замін з метою посилити гру в атаці та вирвати перемогу наприкінці. Найбільш реальний шанс був у Балулі на 90+4-й хвилині. Після прострілу з лівого флангу француз бив у дотик, але влучив у голкіпера.

Таким чином, «Дніпро-1» уперше втратив очки у чемпіонаті. «Інгулець» же записав до активу ще одну, вже четверту, нічию.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Дніпро-1» – «Інгулець» - 2:2

Адамюк, 45+1, Піхальонок, 68 – Смоляков, 55, 66

Ченбай, 75, Кучер, 82

«Дніпро-1»: Юрчук – Амаш, Сваток, Логінов (Громов, 59, Балулі, 80), Адамюк (Танчик, 70) – Рубчинський (Назаренко, 59), Сарапій – Бланко (Когут, 81), Піхальонок, Гуцуляк – Довбик.

«Інгулець»: Кучер – Саків, Ченбай, Павлов, Сидоренко – Кучеренко – Смоляков (Кравчук, 76), Клименко (Марусич, 85), Кухарук, Нагієв (Одарюк, 76) – Запорожець (Коробенко, 90+2).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

ДНІПРО-1 - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Події матчу

68’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Смоляков (Інгулець).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Смоляков (Інгулець).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Адамюк (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Довбик схопився за голову. Порту оформив дубль, забивши 4-й Барсі
Футбол | 04 травня 2024, 21:19 0
ВІДЕО. Довбик схопився за голову. Порту оформив дубль, забивши 4-й Барсі

Жирона обігрує Барселону 4:2, іспанський форвард забив на 75-й хвилині

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 13
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Днепр слабый. Их отскоки с худшей командой второй лиги Швейцарии не были случайностью.
Олег Мандрівник
Походу выдохся Днепр
Aleks04
Дивне та безглузде рішення Кучера випустити проти Інгульця лідерів може призвести до подальшої втрати очок. Довбику, Пихаленко, Гуцуляку та Сватку потрібен відпочинок, але Кучер порахував інакше. Наступний матч проти Металіста, і коли, якщо не зараз, потрібно було проводити ротацію?
Інна Жук
Всі мають шанс на помилку , Дніпро вперед!
umnuy2
смолякова сняли чтобы холланда по хет-трикам не догнал
Злий Глобинець
Це добре! Нарешті ще один нулик зник з турнірної таблиці УПЛ.
Тепер сподіваємося на переконливу перемогу Шахтаря!  
Andrey Ilyashenko
- Якби не ганебне судівство проти Руха, то була б вже 2_га нічия СКД1