Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2022, 11:59
2224
10

Переможний мінімум. Рух обіграв Ворсклу

Львів'янам для перемоги вистачило одного гола

| Оновлено 20 жовтня 2022, 11:59
2224
10
Переможний мінімум. Рух обіграв Ворсклу
ФК Рух Львів

Гравці «Ворскли» активно розпочали гру, але зустріли гідний опір з боку номінальних гостей. Футболісти «Руху» жваво переміщалися та робили все можливе, аби полтавці не відчували себе справжніми господарями. І все ж таки команда Віктора Скрипника змогла заволодіти ініціативою, і на 6-й хвилині ледь не повела у рахунку. Після подачі Юрченка із кутового головою класно пробив Марлісон – Паньків опинився на місці.

Львів'яни спробували явити свої атакуючі домагання, але досягли успіху лише у завзятті. Так, Сапуга награв на попередження, а Таллес отримав «гірчичник» за втручання у дії арбітра. Втім, були у «Руха» напівмомент із неточним півударом Мисика, а також дальній удар у виконанні Климчука – вище цілі.

А на 22-й хвилині першого тайму гравцям команд довелося через повітряну тривогу вирушити в укриття, і провести там більше години. Така тривала пауза на атакуючій запопадливості гравців «Ворскли» погано не далася взнаки – вони продовжили грати з позиції сили, і тиснути на оборону «Руху». Проте на 28 хвилині забили не вони, а львів'яни. Успіху підопічні Леоніда Кучука досягли після кутового. До речі, першому для них у матчі. Цілі досягнув удар у виконанні Довгого, якому передувала серія помилок в обороні полтавців. І, насамперед, у бразильця Марлісона. 0:1.

Пропустивши, гравці «Ворсклі» за 5 хвилин могли паритет відновити. Проте потужний удар Кравця зі штрафного відбив Паньків, а Сефері на добиванні перевірив на міцність поперечину. Незабаром Кравець ще раз смачно приклався до м'яча здалеку, але лише перевірив на міцність... партнера Степанюка. Під завісу першого тайму полтавці претендували на пенальті за нібито гру рукою у штрафному майданчику «Руха». Але їхні апеляції до арбітрині Романюк розбилися о її вердикт, винесений за допомогою ВАР – гра буде продовжена.

У другому таймі підопічні Скрипника продовжили наполегливо шукати шляхи до воріт Паньківа. Львів'яни не ремствували, а грамотно оборонялися та відповідали контрзагрозами. У районі центрального кола м'яч надовго не затримувався. У «Ворскли» був помітний Сефері, який і воротам погрожував, і партнерам підігравав. Традиційно, можна сказати, підключався вперед Кравець. Щоб додати агресії та мощі підопічним, наставник полтавців на 72-й хвилині кинув у бій Челядіна та Козиренка. За великим рахунком, належного ефекту це не дало, оскільки до самого фінального свистка команда так і не змогла зі своєї ігрової переваги вичавити результат.

Більше того, під завісу зустрічі на перший план вийшли атакуючі дії гравців «Руху». Львів'яни, за великим рахунком, були ближчими до того, щоб розвинути перевагу, ніж гравці «Ворскли», щоб відігратися. Наприклад, лише реакція Різника на 82-й хвилині врятувала «Ворсклу» від гола після удару Таллеса. Загалом, команда Кучука з другого плану вийшла у підсумку на авансцену, та стала переможцем матчу.

1:0 – «Рух» добився другої перемоги у чемпіонаті, набрав 7 очок та піднявся на 10 місце. «Ворскла» йде на 11 позиції також із 7 пунктами.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур

«Ворскла» – «Рух» – 0:1

Довгий, 29

Козиренко, 86 – Сапуга, 16, Таллес, 17, Кітела, 60, Руніч, 88

«Ворскла»: Різник, Зайков, Пердута, Скляр, Олійник (Челядін, 72), Степанюк (Козиренко, 72), Сефері, Чеснаков, Кравець, Марлісон (Річардс, 84), Юрченко.

Запасні: Ісенко, Домолега, Павлюк, Яворський, Бацула, Тотре, Толі, Кулаковський, Кравчук.

«Рух»: Паньків, Кітела, Дідик, Слюбик, Лях, Таллес (Притула, 85), Сапуга, Довгий, Климчук (Карабін, 85), Мисик (Б.Бойчук, 58), Соломон-Отабор (Руніч, 71).

Запасні: Герета, Федор, Підгурський, Веремієнко, Холод.

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Стадіон: «Минай» (Минай)

ВОРСКЛА - РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

28’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Довгий (Рух Львів).
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey Ilyashenko
- Карма напевно віддає Скрипнику.  Його щуряча поведіннка в Зорі про себе нагадує.  Шкода Полтаву. 
Vladislav Pohily
І чим їм Максимов був не такий? Більшого з таким підбором виконавців все одно ніхто не дасть.
Andy_P
Каким-же дворовым дном выглядит Ворскла... И как-то в ЛК собирались играть ...
Stanislav Matusevych
Невже і зараз не погонять з Ворскли того бездарного недотренера? Що ще повинно статися і наскільки жахливо команда має зіграти?
BekXan
Молодца Рух.А Ворскла просто дно.Команди зовсім немає.Казав що Скрипника потрібно було гнати ще два тури тому.На жаль ні.Будуть тримати його до кінця першого кола коли він зовсім втопить команду.
SanyaPOL
Лисак!!! Олэжка, ти ще довго там соплі жуватимеш? Давай роби з цим Скрипником що- небудь!
Lion
Смешно читать некоторых специалистов которые считали Скрыпныка и Вернидуба одними  из лучших тренеров Украины.....
Что Вернидуб что Скрыпнык показали себя.........
Чуть не забыл эту тройку замыкает Григорчук.......
Remark
Ворскла по игре такое дно было. Просто ноль полный. Убрали Максимова, а по другому можно сказать выгнали и пошли по наклонной. Раньше хоть за еврокубки боролись, хотя и оттуда с позором вылетали, а сейчас будут за выживание бороться.