Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 19 жовтня 2022, 20:18
1547
0

Будівельник – Калєв/Крамо. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Матч за лідерство в групі F

| Оновлено 19 жовтня 2022, 20:18
1547
0
Будівельник – Калєв/Крамо. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
fiba.basketball

Зустріч «Будівельник» - «Калєв/Крамо» відбудеться в середу, 19 жовтня, в Італії. Початок гри 20.30 за київським часом. В прямому ефірі поєдинок можна подивитися на нашому сайті.

Після виїзної перемоги над італійським «Бріндізі» найбільш титулований український баскетбольний клуб продовжить серію єврокубкових матчів в Італії. Тільки тепер саме «Будівельник» виступатиме в ролі господарів паркету. Тимчасово домашній майданчик «будівельники» знайшли в італійському місті Веролі, а першим опонентом, який приїде до українського клубу в цьому сезоні стане естонський «Калєв/Крамо».

Найближчий суперник «Будівельника» носить найвідоміше ім'я в естонському клубному спорті, але якщо бути зовсім точним, то нинішній «Калєв/Крамо» не є прямим продовжувачем традицій легендарного талліннського «Калєва», заснованого в 1920-х роках і який став переможцем останнього чемпіонату СРСР (до речі, в Латвійсько-Естонській Баскетбольній Лізі виступають одразу два клуби в назвах яких згадується «Калєв»). Втім, саме «Калєв/Крамо» станом на зараз є одним із найсильніших клубів Естонії.

Нинішнього сезону естонці (як і «Будівельник») мали ранній старт. Через дещо сенсаційне третє місце у минулій внутрішній першості «Калєв/Крамо» змушений був доводити своє право зіграти в груповому раунді Кубка Європи ФІБА у кваліфікації. І з цим підопічні головного тренера Хейкко Раннули впоралися на відмінно, по черзі обігравши хорватську «Цедевіту Юніор» – 93:73, косовську «Пріштіну» – 98:61 та румунську «Крайову» – 84:79. В першому турі основної частини турніру «Калєв/Крамо» вдома впевнено взяв гору над «Гронінгеном» із Нідерландів – 75:65 і на пару з українським клубом очолює свою групу.

У Латвійсько-Естонській Баскетбольній Лізі справи у суперника «Будівельника» не такі гарні. У чотирьох матчах «Калєв/Крамо» здобув дві перемоги та зазнав двох поразок. На даний момент естонський клуб посідає сьоме місце в турнірній таблиці, що явно не відповідає його амбіціям та передсезонним прогнозам.

В ростері «Калєв/Крамо» на старті сезону виділяються американський розігруючий Алтерік Гілберт (14,5 очок + 5 передач у єврокубку та 11,5 очок + 2 передачі в ЛЕБЛ) та латиський бігмен Мартін Мейєрс (13,3 набраних пунктів + ​​5 підбирань в середньому на європейській арені та 11 очок + 7 підбирань в об'єднаному чемпіонаті Латвії та Естонії). З місцевих гравців важливі ролі в команді грають досвідчені Мартін Дорбек та Крістіан Кітсінг.

Також не можна пройти повз ще одного легіонера естонського клубу. У складі «Калєв/Крамо» цього сезону продовжує свою кар'єру один із головних молодих талантів нашого баскетболу Олександр Ковляр. Український захисник вже став гравцем основної ротації у своїй команді, але стабільності йому ще не вистачає. Варто зазначити, що Ковляру набагато краще вдаються матчі у ЛЕБЛ, ніж у єврокубках. У Латвійсько-Естонській Баскетбольній Лізі він є найкращим бомбардиром свого клубу (15,5 набраних очок в середньому за гру), тоді як у Кубку Європи ФІБА на його рахунку лише 4,5 набраних пункти.

Матч проти «Калєв/Крамо» стане для українського клубу лише четвертим у сезоні, тоді як естонці проведуть загалом вже свій дев'ятий поєдинок. Безумовно, зіграність на їхньому боці, але індивідуальна майстерність окремо взятих виконавців вища у «Будівельника». Українському клубу цілком під силу обіграти свого суперника і після двох турів одноосібно очолити турнірну таблицю групи F Кубка Європи ФІБА.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1.Калєв/Крамо

1

1

0

75:65

+10

2

2.Будівельник

1

1

0

74:70

+4

2

3.Бріндізі

1

0

1

70:74

-4

1

4.Гронінген

1

0

1

65:75

-10

1

19 жовтня

«Будівельник» (Україна) – «Калєв/Крамо» (Естонія)

«Гронінген» (Нідерланди) – «Бріндізі» (Італія)

Прогноз Sport.ua: перемога «Будівельника»

Parimatch
  • 1.42
  • 12.0
  • 3.05
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.39
  • -
  • 2.93
Сделать ставку Зробити ставку

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Моуріньо близький, щоб очолити саудівську команду
Футбол | 05 травня 2024, 20:43 3
Джерело: Моуріньо близький, щоб очолити саудівську команду

Португальський фахівець улітку може стати коучем команди Аль-Кадісія

Циганков оцінив перемогу над Барселоною, яка стала історичною для Жирони
Футбол | 05 травня 2024, 13:53 0
Циганков оцінив перемогу над Барселоною, яка стала історичною для Жирони

Каталонський клуб гарантував собі участь у Лізі чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.