Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2022, 00:57
2687
2

Без питань. Зоря переконливо розібралася з Чорноморцем

Луганці відсвяткували велику перемогу

| Оновлено 19 жовтня 2022, 00:57
2687
2
Без питань. Зоря переконливо розібралася з Чорноморцем
УПЛ

Активніше матч розпочали гравці «Чорноморця». Неозброєним оком було видно, що вони налаштовані рішуче на те, щоб здобути прем'єрну перемогу в чемпіонаті і нарешті піти з останнього місця в турнірній таблиці. Було за що битися і футболістам «Зорі», адже вони підійшли до гри із серією із трьох матчів без перемог. Однак брати своє нахрапом луганчани не рвалися, тактика в них виявилася іншою.

Діючи веселіше, одесити змогли до кінця чверті години першого тайму створити два перспективні моменти. Старання партнерів завершували по черзі Салюк та Бобко, але обидва рази надійно у воротах зіграв Мацапура. Впевнені дії голкіпера надихнули гравців групи атаки «Зорі», і на 18-й хвилині вони досягли успіху. Несподівано, але заслужено. Русин ліворуч підключив Бутка, а той видав до центру ідеальну передачу на Булецу. 0:1.

Пропустивши, підопічні Романа Григорчука відразу спробували виправитися, але чогось помітного домогтися не зуміли, а на 30-й хвилині пропустили другий гол. Втратою м'яча у центрі поля у виконанні Бобка луганці швидко скористалися, вивівши Кирюханцева на хорошу ударну позицію. Решта була, як кажуть, справою техніки. 0:2.

До кінця першого тайму гравці «Чорноморця» до тями після другого пропущеного голу так і не відійшли. Більше того, на останній хвилині тайму вони пропустили втретє. Тепер луганчани досягли успіху у результаті швидкої атаки через правий фланг, точку в якій грамотно і холоднокровно поставив Русин. 0:3!

У перерві Григорчук зробив дві заміни. Ставку ним явно було зроблено на те, щоб перестановки пішли на благо командної гри, але проти «Зорі» це не спрацювало. Іноді одеситам вдавалися відрізки позиційних атак, і все. Луганчани за рахунок швидкості вертикально разюче контратакували, завдяки чому виглядали на порядок краще.

Втім, гравцям «Зорі» вдалося в матчі забити ще раз не з гри, як було тричі до цього, а зі стандарту. На 86-й хвилині крапку в розгромі «Чорноморця» поставив Шахов, який зряче пробив головою після подачі з кутового. Цей гол для досвідченого півзахисника став прем'єрним за Зорю.

4:0 – «Зоря» виграла по праву. Це четверта у сезоні перемога підопічних Патріка Ван Леувена. Маючи в активі 13 очок після 7 матчів, вони посідають у таблиці УПЛ 4 місце. «Чорноморець», як і раніше, лише 16-й із двома пунктами.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур

«Чорноморець» – «Зоря» – 0:4

Булеца, 18, Кирюханцев, 30, Русин, 45, Шахов, 86

Шахов, 57

«Чорноморець»: Непогодов, Салюк (Штогрін, 46), Єрмаков, Манджрекар, Путря (Гладкий, 66), Наумець (Бадібанга,46), Кузик (Литвиненко, 76), Бобко (Філі, 66), Брагару, Політило, Юсов.

Запасні: Варакута, Даскалиця, Селін, Петько, Плакса, Кубемба, Войтіховський.

«Зоря»: Мацапура, Бутко, Батагов, Імереков, Данченко, Чурко (Бражко, 73), Шахов, Булеца (Михайленко, 88), Кирюханцев (Луньов, 87), Русин (Алефіренко, 78), Нагнойний (Антюх, 73).

Запасні: Турбаєвський, Сміян, Алібеков, Снурніцин, Хлань, Гулько, Сапутін.

Арбітр: Микола Балакін (Київ)

Стадіон: «Колос» (Ковалівка)

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Шахов (Зоря).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Назарій Русин (Зоря).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Кірюханцев (Зоря).
17’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Булеца (Зоря).
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alekos59
Григорчук !!! Доколе??? Бабло карман не жме ? Май совiсть, вiдвали !
Sunrise
Первый сухой матч, но ощущение монолитности обороны не появилось. Разве что грубых ошибок почти не было.
Пока очевидна тенденция что Заре важно открыть счёт, тогда есть победы. То ли вопрос психологии, то ли тактически тяжело отыгрываться.