Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 15 жовтня 2022, 13:26
1544
0

РОТАНЬ: «Совість не дозволяє вимагати перенесення туру УПЛ у листопаді»

Головний тренер молодіжної збірної U-21 вивів команду на Євро-2023 U-21

| Оновлено 15 жовтня 2022, 13:26
1544
0
РОТАНЬ: «Совість не дозволяє вимагати перенесення туру УПЛ у листопаді»
УАФ. Руслан Ротань

Головний тренер молодіжної збірної України U-21 Руслан Ротань розповів, як отримав PRO-диплом УЄФА та здобув з командою перепустку на Євро-2023 U-21:

– Ми плануємо збір з 15 до 23 листопада, але для цього мають скластися деякі фактори – в Україні в цей час буде в розпалі змагальний цикл.

Почнемо з того, що всі ми чудово розуміємо, в який час живемо. Велика справа, що в умовах війни чемпіонат України взагалі стартував, і за це окрема подяка нашим воїнам, а також керівникам УАФ та клубів. Сезон було розпочато з невеликим запізненням, притому зі свого боку ми, так само як і національна збірна, просили УПЛ не призначити тур напередодні наших вересневих матчів. Це не було пов’язано з бажанням отримати додатковий час на підготовку.

Справа не в цьому, а в звичайній логістиці, адже добиратися до місця нашої вересневої дислокації нам довелося майже цілу добу. Якби не було відміни туру, гравцям не вистачило часу навіть на те, щоб просто виспатися – ні про яку роботу мова б взагалі не йшла.

– Що вам заважає вимагати і зараз відміну ще одного туру, щоб провести збір в листопаді?

– Совість (посміхається). Ми не можемо нехтувати інтересами клубів, бо саме вони готують футболістів для збірних. Що стабільніші будуть клуби, то краще для нас. В цій ситуації ухвалили наступне рішення: на збір в листопаді покличемо всіх наших легіонерів (можливо, серед них будуть і нові імена), а також тих гравців УПЛ, яких погодяться відпустити клуби. Ми все розуміємо, тому навіть не піднімаємо питання з приводу футболістів, які стабільно виступають в основі, або просто інколи виходять на заміну. Інша справа – хлопці, які взагалі не грають, а переважно тільки тренуються. Гадаю, цей збір піде їм тільки на користь.

Готуючись до фінального раунду Євро, ми не повинні забувати про те, що вже в вересні наступного року стартує новий цикл для нової молодіжки, тому перед нами, в зв’язку з тим, що в Україні відсутня збірна U-20, стоїть непросте завдання. Паралельно треба працювати на перспективу. В березні та червні часу на це може просто не вистачити. До того ж, судячи з нинішньої ситуації, ми не виключаємо, що деякі наші лідери в будь-який момент можуть піти на підвищення. Тому потрібно постійно дивитися в завтрашній день.

– Як ідуть перемовини з клубами?

– По-різному, але в цілому до нашого прохання ставляться з розумінням. Наприклад, Рух та Чорноморець в наших інтересах взагалі погодилися посунути свій матч на декілька днів. Є певні нюанси по іншим командам, але я сподіваюся, що вони вирішаться позитивно. Ми розуміємо, що це не офіційна дата ФІФА (клуби мають право відпускати тільки учасників чемпіонату світу), але, за моєю інформацією, в листопаді збираються всі збірні, які їдуть на молодіжне Євро. Не хочеться зі старту давати всім їм фору.

– З ким плануєте зіграти?

– Варіантів поки що вистачає. Звісно, треба діяти швидко, не заставляючи суперників чекати. Але, мабуть, не завадить побачити і результати жеребкування. Тобто, все зрозуміємо лише після 18 жовтня.

Відразу хочу сказати, що як би не закінчилася ця історія, ми не будемо ні в чому звинувачувати клуби та УПЛ. Вони завжди йшли нам назустріч. Сподіваюся, так буде і цього разу, тому що всі чудово розуміють, що в наш складний час будь-який матч будь-якої команди на міжнародній арені – це зайва можливість нагадати світові, що в нас йде війна.

Я дуже пишаюся тим, що футболісти молодіжної збірної України беруть приклад з наших воїнів. В нас у команді, здається, у кожного третього гравця зараз на фронті хтось з рідних – батьки, брати. Хлопці мало про це говорять, але багато роблять як для них, так і для інших представників ЗСУ…

Джерело zbirna.com
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.