Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 15 жовтня 2022, 05:42
882
0

РОТАНЬ: «У мене вже на руках досьє на всіх учасників Євро-2023 U-21»

Головний тренер молодіжної збірної U-21 отримав PRO-диплом УЄФА

| Оновлено 15 жовтня 2022, 05:42
882
0
РОТАНЬ: «У мене вже на руках досьє на всіх учасників Євро-2023 U-21»
УАФ. Руслан Ротань

Головний тренер молодіжної збірної України U-21 Руслан Ротань розповів, як отримав PRO-диплом УЄФА та здобув з командою перепустку на Євро-2023 U-21:

– Віднині ви – володар тренерського диплому вищої категорії. Це було складне навчання?

– Воно було дуже цікаве. Центр ліцензування УАФ запропонував нам різноманітну та насичену програму. Навчання проходило в декілька сесій, ми слухали лекції професійних фахівців, проводили практичну роботу, обмінювались досвідом з колегами, складали заліки та іспити. Я дуже вдячний керівнику тренерських курсів Валерію Шамардіну, який в такий непростий час зміг довести цю справу до кінця. Адже два останні етапи нашого навчання проходили вже під час війни.

– Враховуючи вашу зайнятість на фінальній сесії PRO-диплому, ви, мабуть, ще не встигли проаналізувати ваш переможний двобій зі Словаччиною. Тепер буде час підбити підсумки?

– Вважаю, що з підсумками поспішати не треба – все найцікавіше у нашої команди ще попереду. Аналіз ігор зі словаками ми вже провели, а зараз готуємося до жеребкування. Я вже маю на руках мінімальне досьє на всіх учасників молодіжного Євро.

– Кого бажаєте отримати в суперники?

– Ті команди, які ми зможемо перемогти. Тішить, що наші футболісти хочуть зіграти з найсильнішими збірними. Це свідчить лише про те, що хлопці впевненні в своїх силах – вони не бояться грати проти будь-кого. Мабуть, це і є найголовніший підсумок відбірного циклу. Причому ключове тут саме грати, а не битися.

– З переможними емоціями справлялися довго?

– В футболі важливо якомога швидше перемикатися з одного матчу на наступний. Ми в команді відразу домовилися: радіємо день – працюємо далі. В особливості це стосується наших футболістів, які повернулися в клуби і продовжили вирішувати там свої турнірні завдання. Бачу, що переважна більшість з них поїхала з молодіжки в чудовому тонусі. Ми продовжуємо стежити за кожним гравцем, придивляємося до потенційних новачків, підтримуємо з ними постійний зв'язок. Словом, святкувати особливо часу не маємо. Та і святкувати поки що нічого – вирішення головного завдання попереду.

Я не люблю нікого виділяти, але останній матч «Шахтаря» з «Реалом» приніс мені неабияке задоволення та гордість за тих хлопців, яких ми добре знаємо. Один з моїх помічників сказав їм після матчів зі Словаччиною, що хотів не стільки на чемпіонат Європи, скільки продовжити роботу саме з цим колективом. Я з ним погоджуюся – у нас дійсно команда з великої літери. Вона здатна і далі дивувати своїх суперників, але для цього ми будемо збільшувати вимоги. Гадаю, гравці будуть до них готові.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слюбик забив і в свої, і в чужі ворота за 18 хвилин
Футбол | 28 квітня 2024, 10:36 0
Слюбик забив і в свої, і в чужі ворота за 18 хвилин

Захисник «Руха» став 10-м гравцем, який забив у ході матчу у свої та чужі ворота

Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн
Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 9
Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.