Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 жовтня 2022, 20:41
10346
2

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Не вистачало на додачу до всіх проблем втратити ще й Бойка»

Головний тренер київського «Динамо» прокоментував перемогу своїх підопічних над «Рухом»

| Оновлено 12 жовтня 2022, 20:41
10346
2
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Не вистачало на додачу до всіх проблем втратити ще й Бойка»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу прокоментував перемогу команди в матчі 6-го УПЛ проти «Руху»:

– Чи є якась інформація, наскільки серйозна травма Бойка?

– Зачекаємо до завтра. Наразі він поїхав на МРТ, зробить знімок. До всіх наших проблем та невдач, які були останнім часом, ще не вистачало травми Бойка, і щоб він випав на тривалий термін. Добре, що Нещерет буквально днів десять тому повернувся до тренувань та зміг замінити Дениса.

– Чому не грав Денис Попов?

– У нас велика обойма гравців. Грає той, кого вважаємо сильнішим. Сьогодні ми вибрали пару Забарний-Сирота в центрі захисту.

– Який гол у сьогоднішньому матчі став вирішальним у плані досягнення результату?

– Я попереджав гравців, що ми граємо проти небезпечного суперника, проти хорошої організованої команди, яка має свій малюнок гри. У моєму розумінні вирішальним став перший забитий м'яч, оскільки у суперника порушилися одразу три ігрові компоненти – добре організована гра в обороні, швидкі контратаки, а також хороший контроль м'яча з умілими відкриваннями та комбінаціями в центрі поля. Тому нам потрібен був перший гол.

Ми проходимо через складний період. Після прикрої поразки від «Ренна» ми були не в кращому психологічному стані, тому на початку поєдинку було побоювання помилитися, скутість у діях. Суперник же діяв розкутіше, створив кілька небезпечних моментів після стандартів, тому необхідно було забити, щоб розкріпачитися.

Окремо хочу подякувати ФК «Рух» в особі президента, що незважаючи на те, що ми суперники, він дозволив нам тренуватися в чудових умовах на клубній базі, причому вже не вперше.

– Футбол – гра для глядачів. Що потрібно зробити, щоб «Динамо» забивало більше красивих м'ячів?

– Для того щоб забивати багато голів, необхідно домінувати на полі. Щоб домінувати, потрібна відповідна підготовка. На даний момент ми не готові до цього через постійні переїзди та перельоти. Ми по 7-11 годин перебуваємо в автобусі, і немає повноцінного тренувального процесу, щоб готуватися до матчів. Плюс я чекаю більшого від гравців середньої лінії, футболістів атаки – не можна, щоб Циганков та Буяльський постійно звалювали на себе цю складну ношу. Це стосується і Сидорчука, і Гармаша, і Бєсєдіна, і Шепелєва, і Кабаєва. Сьогодні молодець Тимчик, опинився у потрібному місці, забив важливий гол.

– Що стало стимулом для перемоги з великим рахунком сьогодні?

– Поразка від «Ренна». Ми багато працювали та готувалися до гри у Франції, але незаслужено програли, тому була додаткова мотивація на матч із «Рухом», щоб хоч якось реабілітуватися за той програш.

Зазначимо, що матч 6-го туру чемпіонату України з футболу «Динамо» – «Рух» завершився з рахунком 3:0.

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Taykitanin
Незаслужено програли Рену? Мірча не обманюй. Динамо зараз - дно, і ніякі виправдання про переїзди чи відсутність родин футболістів не проконають. Гра команди жалюгідна(
sashav2007
Так тримати!! Успіху Динамо і Мірча!