Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 30 вересня 2022, 17:10
8097
13

Катар придбав право провести ЧС? Президент ПСЖ виявився замішаним у скандал

Нассер Аль-Хелаїфі фігурує у справі про викрадення людей та вимагання грошей

| Оновлено 30 вересня 2022, 17:10
8097
13
Катар придбав право провести ЧС? Президент ПСЖ виявився замішаним у скандал
Getty Images/Global Images Ukraine. Нассер Аль-Хелаїфі

Президент французького клубу «ПСЖ» Нассер Аль-Хелаїфі опинився в епіцентрі скандалу з можливим впливом на вибір Катару як країни, де пройде ЧС-2022 з футболу.

Функціонер фігурує у скандалі з викраденням людей та вимаганням. Жертвою цієї події став 41-річний франко-алжирський бізнесмен, який проживав у Катарі з дружиною та дітьми.

Французька газета Liberation опублікувала спеціальне розслідування. Як виявилося, президент ПСЖ був залучений до змови з шантажем, образами і вимаганням у франко-алжирського бізнесмена на ім'я Тайеб Б., який нібито мав компрометуючу інформацію про самого Аль-Хелаїфі.

Тайєб Б. був заарештований 13 січня 2020 року в Катарі й ув'язнений до 1 листопада. У бізнесмена нібито був секретний матеріал, у якому ім'я президента «ПСЖ» фігурує як одне із причетних до нечесних виборів Катару місцем проведення чемпіонату світу 2022.

У в'язниці із бізнесмена знущалися і загрожували смертю. Перед допитами його змушували стояти багато годин поспіль. Сісти бізнесменові дозволяли, тільки якщо його відповіді влаштовували тих, хто допитував.

Чоловіка під сильним психологічним тиском відпустили лише після того, як він передав документи адвокатам Аль-Хелаїфі за конфіденційною угодою. Згідно з даними французьких ЗМІ, арешт був мотивований виключно «наказом еміра Катару».

Стверджується, що Тайеб і один із юристів Аль-Хелаїфі, уклали секретну угоду, згідно з якою перший мав виплатити 5 млн євро у разі публікації документів. У цій угоді Тайєб визнав, що отримав документи незаконним шляхом.

Джерело, близьке до Аль-Хелаїфі, відкинуло всі звинувачення в тому, що справа Тайєба пов'язана з президентом «ПСЖ», і назвала підприємця шантажистом, який хотів отримати великі гроші, але обпікся на цьому.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 7
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
это было ясно с самого начала, когда мерзавец Блатер продал сразу два ЧМ - шейхам и русне
Barry
В свое время заметил последовательность событий: 1) Катар получает ЧМ при поддержке Платини 2) Катарские фонды начинают инвестировать в ПСЖ и другие французские клубы. 
А так, нет. Все по-честному.
nick07
тю, а хіба раніше це не було відомо? Ще коли північно-східне непорозуміння отримало право на проведення ЧС?
Октавий Фландрийский
Есть много книг написанных журналистами о коррупции в таких общественных организациях как ФИФА и УЕФА. В них детально расписано кто давал, кому и сколько. Как проводятся жеребьевки Кубков мира, Европы, ЛЧ, ЛЕ, ЛН и сколько это стоит. Там где крутятся миллиарды долларов, там априори не может быть какой либо честности. Такое понятие не приветствуется в этих организациях, в которых функционеры от футбола зарабатывают за год больше, чем президент США, и это только официальная зарплата! А существуют еще разные бонусы, премиальные и прочая, прочая, прочая... Блаттер в месяц получал, со всеми накрутками более миллиона долларов. Откуда у этого старика 125 миллионов ЕВРО для оплаты своим адвокатам, которые, в итоге, помогли ему избежать тюрьмы? Ни для кого не секрет, что путин отвалил ФИФА 800 лимонов долларов за ЧМ-2018, Катар с барского плеча презентовал  около 1,5 миллиарда... А наша ОПГ УАФ во главе с предводителем павелкой - это копия этих организаций, только в миниатюре, проста масштабы воровства на порядок ниже, и дерибанят, в основном, бюджетные деньги, то есть - наши с вами. А народ молчит, как рыба об лед, его устраивает эта пародия на чемпионат страны во время войны....
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Николай Оноприенко
легше порахувати , де хабарі не беруть ! беруть і дають по всьому світу .
Gregory Dnipro
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил