Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 20 вересня 2022, 14:26
5184
17

Матчі ЛЧ можуть проводитись поза Європою. Голова ПСЖ підтримує ідею

УЄФА планує вийти на великі ринки: США, Китай та Близький Схід

| Оновлено 20 вересня 2022, 14:26
5184
17
Матчі ЛЧ можуть проводитись поза Європою. Голова ПСЖ підтримує ідею
УЄФА

Клуби-гранди, які беруть участь у єврокубках, зацікавлені у проведенні матчів Ліги чемпіонів за межами Європи.

Найближчими днями відбудуться: засідання виконавчого комітету УЄФА на хорватському острові Хвар (20 вересня), а потім генеральна асамблея Асоціації європейських клубів (ECA) у Стамбулі (22–23 вересня).

ECA представляє інтереси клубів, які регулярно беруть участь у великих європейських футбольних змаганнях, таких як Ліга чемпіонів УЄФА. На цих конференціях керівники збираються разом, щоб вивчити способи розвитку спорту та збільшення доходів.

Від України членами ECA є: київське «Динамо», донецький «Шахтар» та луганська «Зоря».

Один з варіантів, який віддають перевагу деяким найвпливовішим керівникам клубів у європейському футболі, полягає в тому, щоб проводити ігри Ліги чемпіонів за межами континенту. Мета цього – зробити матчі доступнішими для вболівальників клубів по всьому світу.

Getty Images/Global Images Ukraine. Нассер Аль-Хелаїфі

Президент «ПСЖ» Нассер Аль-Хелаїфі, який також є головою ECA та членом виконавчого комітету УЄФА, входить до тих, хто підтримує таку пропозицію. Керівники провідних клубів відкриті для обговорення ідеї, щоб матчі проходили на великих ринках: США, Китаї чи Близькому Сході.

Це залишається лише ідеєю, але не політикою. Спроби провести змагання за кордоном, найімовірніше, зустрінуть протидію з боку вболівальників у Європі. Однак джерела, близькі до обговорень, повідомили, що перші кроки стосуватимуться ранніх групових ігор, а не матчів на вибування із високими ставками.

Ще одним варіантом виїзду за межі Європи може стати Суперкубок УЄФА, зустріч переможців Ліги чемпіонів та Ліги Європи минулого сезону. УЄФА вже розглядає можливість проведення міні-турніру за участю чотирьох команд на початку кожного сезону, в якому братимуть участь переможець Ліги чемпіонів попереднього сезону та ще три топ-команди. І це змагання називатиметься Турніром відкриття.

Після провалу проекту Європейської Суперліги минулого року УЄФА поступився більше повноважень клубам, коли створив спільне підприємство з ECA для пошуку маркетингових партнерів для продажу комерційних прав на європейські клубні турніри у циклі 2024–2027 років. І багато клубів зацікавлені у таких ринках, як США, Китай чи Близький Схід.

Getty Images/Global Images Ukraine. Арена Audi Field у Вашингтоні, США

Необхідність проводити матчі за кордоном була наголошена, коли минулого тижня ECA опублікувало дослідження. За результатами опитування 34% футбольних фанатів у Китаї та 28% у США під впливом великого змагання або події почали стежити за футболом.

У звіті зазначено: «Це наголошує, що європейські клуби та змагання мають можливості використовувати цей інтерес і вплив; підвищити доступність європейського клубного футболу для цієї аудиторії та продовжувати викликати більш глибокий інтерес».

Джерела, близькі до УЄФА, наполягають на тому, що обговорення ідей не завдасть шкоди, і кажуть, що спільне підприємство УЄФА та ECA – це середовище, в якому слід обговорювати нові комерційні ідеї в той час, коли клуби шукають нові джерела доходу після завершення пандемії COVID-19.

У саміті ECA цього тижня також прийме Стефано Доменікалі, генеральний директор Формули-1, оскільки боси європейського футболу прагнуть здобути уроки та почути досвід спорту, аудиторія якого останнім часом значно зросла у США. На попередніх самітах нещодавно виступали експерти з Гарвардської школи бізнесу, а також колишній виконавчий директор «Ліверпуля» Пітер Мур.

За матеріалами The Athletic

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Бред полнейший! 
А как же болельщики, родные болельщики? Или тому же ПыСыЖы нас рать на своих фанов? Или они им всем купят и оплатят пару дней выходных в допустим каком-то Нью Йорке?)
nick07
БАБЛО!!!! -єдине що цікавить УЄФА
Віталій Ткачук
Повністю погоджуюсь з Remarkом. Уявіть що грають в групі умовні Барса з Бенфікою: їх вболівальники відклали n- суму, щоб подивитися матч на стадіоні, то що їм тепер в Китай летіти? Д.білізм якийсь. Не всі ж шейхи. Чинуші від УЄФА ніяк грошима не можуть наїстися.
Westwood.
Турнір де беруть  участь Команди з европи поза европою 
їбанутим нема покою
Ivan Vismutenko
Европе надоели скучные матчи и им подавай финалы
niko23341 .
Украинские команды, при нынешних обстоятельствах, запросто могли бы играть , если это будет фмнансово выгодно
IgorDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nick.Grabowski
Власнику ПСЖ краще зайнятися розвитком футболу в рідному Катарі. Бо він там на дуже низькому рівні. А це вказує, що Нассер Аль-Хелаїфі - некомпетентна та слабка людина з точки зору футболу, бо він в себе вдома не може розвинути футбол.
Це все рівно, що Ахметов та Суркіс будуть втирати як розвивати футбол в Європі. 
GloryUkraine
Коли команди проводять такі виіздні матчі, то у них є домовленості з авіакомпаніями та готелями. Вболівальникам такі вояжі обходяться зовсім не дорого. 
scorpio16
Така собі ідея. Вболівальники на гру не зможуть сходити , навіть якщо там умовна Барса гратиме з Ніццею наприклад + гравці будуть не в захваті , в Європі година-дві і прилетів, а тут Азія , де летіти 8 годин , якщо не більше, про США взагалі мовчу  потім знову долати цей шлях, ніхто чемпіонатом не буде жертвувати, а отже на такі матчі скоріше за все будуть літати дублери або резервісти 
Иван Иванов
Ну, если они заплатят, то... Тут трабл что летать далековато, значит нужно календарь разгружать
Иван Иванов
Что бы футбол оставался на пике популярности - нужно поддерживать его там где есть спрос