Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 28 вересня 2022, 14:08
7945
12

НЕСЕНЮК: «Петраков закінчився після принизливого повернення Маліновського»

Фахівець вважає, що тренера не поважають у команді

| Оновлено 28 вересня 2022, 14:08
7945
12
НЕСЕНЮК: «Петраков закінчився після принизливого повернення Маліновського»
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Петраков

Керівник департаменту «Динамо» із роботи зі ЗМІ Микола Несенюк прокоментував провал збірної України у лізі націй.

«Я завжди симпатизував цьому тренеру і футболісту – Петраков колись грав за команду мого рідного міста. Радів коли його робота з юнацькими командами увінчалась титулом чемпіонів світу. Вважав, що роки скромної, непомітної та невдячної праці із юними футболістами дали йому право отримати шанс стати тренером головної футбольної команди нашої країни.

Петраков очолив збірну у ненайкращий час але зробив майже неможливе – повернув її минулої осені до боротьби за путівку на чемпіонат світу.

І це все. Далі Петраков для мене як тренер закінчився. Це сталося тоді, коли він спочатку виключив із команди Маліновського, а потім змінив своє рішення.

У цій справі не мало значення хто правий – тренер чи футболіст. Я досі цього не знаю і це не має значення. Значення має те, що тренер не наполіг на своєму і зробив це не з власної волі. Ця помилка коштувала Петракову головного – авторитету в команді. Бо коли футболісти знають, що тренер вирішує не все, він вже не є для них авторитетом.

Після принизливого для тренера повернення Маліновського гра збірної України залежала вже не від тренера, а від настрою гравців, яких він не міг не поставити до складу, і вони про це знали.

До цих футболістів немає жодних претензій – вони старалися як могли. Інша справа, що могли вони не все і не завжди.

Фактично команда України грала вже без тренера. Це не страшно – жоден геніальний тренер не досягне успіху з гравцями посереднього рівня. Хіба що випадково і лише один раз. Тренер збірної має не вчити футболістів грати – це неможливо за кілька днів! Він має лише відібрати найсильніших на цей момент і правильно розставити їх по місцях, не зважаючи ані на амбіції гравців, ані на думку агентів чи футбольних керівників.

Петраков цього не зміг. Дозволив собою керувати, втягнути себе у не завжди зрозумілі маневри футбольних бюрократів. І закінчився задовго до вчорашньої гри з Шотландією.

Нам могло пощастити і ми могли виграти. Але це нічого би не змінило. Петраков може навіть залишитись, бо, здається, всіх влаштовує. А нам доведеться і далі сподіватися на удачу, вболіваючи за команду України. Більше сподіватися нема на кого. Бо тренер Петраков закінчився, а когось іншого, хто мав би відповідні здібності та авторитет серед гравців, поки не видно.

Одне тішить – володарів «золотого мяча» серед кандидатів точно не буде!», – написав Несенюк у фесбуці.

Джерело Facebook
Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nomah2
Несенюк закінчився ,не встигнувши початись )
Lion
Нарисовался. Где он все это время был...
IronValdemar
Той випадок, коли прізвище явно підходить його носію. Постійно несе якийсь маразм. Краще б Несенюк ніколи б рот і не відкривав.
moysha
Лопух Несенюк  мале що попало. Мабуть з гарячки чи з бодуна.
Alexandr Ivanov
Я би не був таким впевненим щодо кандидатів із "Золотим м'ячем". Он Майкл Оуен зараз вільний.
Marek
  О, появилося, старе, маразматичне ЧУДО несенюк. Щось давненько цього клоуна не було чути..... 
nick07
в принципі певна доля правди є в цьому, адже очевидно що Петраков втратив був авторитет для гравців, і що були маніпуляції функціонерів, які він не припинив
0665826283
Перший раз коли я згоден з автором статьї .  Я за Реброва !  Іще варіант , тренер з іншої країни , який точно не буде слухать що йому будуть казать павєлкі і футболісти . Нашому  (українському) футболу пройти і через це . Совок досі давить !  Слава  Україні !!!
Фанькин кот
Несенюк старое пропитое трепло, может рулить токо ботами подвальными сурковыми. Кокой он к чертям "фахивэць"? Его работка - штамповать пресс-релизы об грандиозных успехах Динамки, перемогах на полях Европы и всея мира, да об феерических мегатрансферах главного столичного гранда. Вот! А не оценивать работу тренера первой команды страны. Несенюк вообще учитель украинского языка, насколько я слышал. Пусть засунет своё "профессиональное" мнение сами знаете куда!