Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 24 вересня 2022, 01:40
2921
1

Руслан РОТАНЬ: «Враження не найкращі, але Україна U-21 має другий матч»

Тренер оцінив поразку у першому матчі плей-оф

| Оновлено 24 вересня 2022, 01:40
2921
1
Руслан РОТАНЬ: «Враження не найкращі, але Україна U-21 має другий матч»
uaf.ua

Тренер збірної України U-21 Руслан Ротань прокоментував поразку 2:3 від Словаччини U-21 у матчі плей-оф за вихід на Євро-2023.

«Враження, мабуть, не з найкращих, тому що поразка трохи нелогічна, але, у той же час, головне, що є другий матч. Ми сьогодні програли поєдинок, але не програли бій. 27 вересня наступний матч, який ми повинні провести краще в першу чергу психологічно. Я розумію наших молодих гравців, у яких горять очі, однак через ці нерви в нас траплялися помилки, яких у їхньому виконанні я за весь відбірний турнір не бачив. Наробили сьогодні достатньо помилок. У нас є час, аби підготуватися, відновитися, обов’язково розібрати цей матч, щоб стати кращими і 27 показати результат, який нас виведе на Євро».

«Психологічно важко пропускати гол на початку першого і другого таймів. Якщо брати перший гол, то, мабуть, це логіка помилок, яких хлопці не зроблять у десяти випадках із десяти, так не можна помилятися. Щодо другого гола, то, думаю, все-таки арбітр повинен відноситися до нас з повагою. Це чистий фол, він знаходився поряд із м'ячем… Не хочеться зараз виправдовуватися, адже помилок ми наробили достатньо, проте хочеться до себе іншого відношення. Ми й так як країна терпимо багато чого недоброго, щоб на цьому фоні ще й реагувати на помилки арбітра».

«Але нічого, рухаємося далі. Наступний матч буде іншим, команда в нас буде інша, більш зла. Єдине, на чому словаки могли сьогодні взяти гору — на характері. Так і сталося. Вони дуже прагнули цієї звитяги. Якщо згадувати минулорічну товариську гру зі Словаччиною, то теперішній матч відрізнявся, тому що було дуже велике психологічне навантаження. У минулому році були збори, на обидві команди не тиснув результат. Сьогодні ж результат мав першочергове значення».

«Штучне покриття в Жиліні? Це хитрощі словаків, на яких вони зіграли. Вони знали, що в нас у чемпіонаті ніхто не грає на таких полях. Це така собі пастка, в яку ми сьогодні потрапили. Це дуже шкодить гравцям, травматизм… Мабуть, до цього трохи інакше треба відноситися, тим паче, що зараз тільки вересень. Гадаю, у Словаччині знайдеться два-три поля, де можна провести матч. Зараз нам у першу чергу треба відновити гравців як фізично, так і психологічно, спокійно розібрати матч. 27 вересня ми повинні вийти іншою командою, впевненою в результаті, який дозволить нам пройти далі, а це тільки перемога».

«Треба обов’язково проаналізувати помилки, порозмовляти з гравцями. Сьогодні ми в психологічному плані трішки нервували, що кидалося в очі. На 27 число ми повинні ці нерви прибрати. Прийде матч, ми будемо відштовхуватися від тих гравців, які будуть. Дай Боже, щоб не було серйозних пошкоджень, поки ніхто не жалівся. Хто перебуватиме у кращому стані, той і гратиме. Щодо поведінки гравців Словаччини, то на полі був рефері, який повинен розбиратися з провокаціями. Я не хочу виправдовувати Вівчаренка, який отримав третю жовту картку. Це емоції, у нас із ним буде серйозна розмова. Але провокація від гравця Словаччини мала місце. Сьогодні рефері, чесно кажучи, нас не полюбив. Проте це футбол, сподіваюся, в наступному матчі буде краще».

«Чому не зіграв Ярмолюк? Він у нас давно не був, він зараз тренується. Подивимося перед матчем-відповіддю, все може бути. Ми зараз їдемо в готель на вечерю, збираємося й вирушаємо в дорогу. Добре, що Бельсько-Бяла знаходиться недалеко, за 100 км. Ми повертаємося, ночуємо, відновлюємося, а із завтрашнього вечора починаємо готуватися до другого поєдинку», — сказав після гри Ротань.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 1
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 18
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ігор Сірий
Руслане, найкраще, що ти можеш зробити для збірної, це нарешті піти. Ганьба. Чергова.