Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 вересня 2022, 18:11
5814
0

Джойс проти Паркера – бій за претенденство на Усика

Оглядач Sport.ua анонсує поєдинок боксерів, які можуть стати претендентами на титули українця

| Оновлено 25 вересня 2022, 18:11
5814
0
Джойс проти Паркера – бій за претенденство на Усика
Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер

Джо Джойс виходить на першого достатньо великого опонента у кар’єрі, щоб це можна було назвати не тільки тестом, а й ризиком програти. Джозеф Паркер буває різним для суперників, але він завжди небезпечний. І зараз – тим більше.

Хто все ж фаворит і чому цей поєдинок важливий і для чемпіонських перегонів у надважкій вазі?

Джойс давно крутиться біля чемпіонів. Вже час претендувати на титул, але він тільки добрався до важливого статусу

Джозеф Джойс всюди дебютував пізніше за всіх. В аматорському боксі він виступав, будучи старшим за всіх. У напівпрофесійній лізі – також. На Олімпіаді-2016 британцю був уже 31 рік – вік, в якому у багатьох боксерів вже давно є більше десятка виступів у профі і декілька титулів за плечима.

Тож у професіоналах Джозефу доводиться надолужувати. Зараз Джойсу 36 років, але він все ще, як це не дивно, ходить у проспектах. Не за віком, звісно, але за статусом точно. При цьому, британець не боксує з повними ноунеймами – у нього хороший рекорд з міцних бійців. Дивіться самі: Бермейн Стіверн (технічний нокаут у шостому раунді), Александр Устінов (технічний нокаут у третьому раунді), Брайант Дженнінгс (перемога одноголосним рішенням суддів), Міхаель Валліш (технічний нокаут у третьому раунді), Даніель Дюбуа (нокаут у десятому раунді), Карлос Такам (технічний нокаут у шостому раунді), Крістіан Хаммер (технічний нокаут у четвертому раунді).

Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс

Хороший, міцний рекорд, цікаві поєдинки. Джойс – точно не майстер захисту чи геній вибудовування атак. Він розуміє свою основну фішку – страшну фізичну силу - і використовує її на повну. Джо постійно десь поруч із чемпіонськими титулами, але все ніяк не стане претендентом. Найголовніша причина у тому, що є ось ці люди, яких він побив, а є наступна ліга, перемога над представниками якої і допускає бійця до чемпіонства. Наступний суперник – якраз із наступної ліги.

Паркер у 30 років встиг зробити в професіоналах більше, ніж Джойс до сьогоднішнього дня. Джозеф побував чемпіоном, відбоксував з декількома топами, рубався з Чісорою двічі, і ось знову намагається повернутись у претенденти.

2018 рік для Паркера точно не найкращий. Спочатку він програв Ентоні Джошуа, потім – Ділліану Вайту. Погані два поспіль виїзди у Велику Британію. Причому, з Ділліаном Паркер неначе не хотів боксувати. Не сказати, щоб Вайт робив чогось багато, але Джозеф робив ще менше – тому й програв.

З того часу Паркер не програє, хоча щодо першої зустрічі з Чісорою є питання. Все ж тоді Дерек був і активнішим, і точнішим за візаві. При цьому, фактично боксерів з іменем за цей час Джозеф не перемагав. Окрім Чісори, був Джуніор Фа – але це локальна історія протистояння новозеландців. Був Алекс Леапаї, але це взагалі несерйозно. Чи от Шонделл Терелл Вінтерс – серйозно, комусь хотілось бачити бій проти нього? Тож поєдинки проти Чісори стали найбільш значущими, а другий – один з найкращих у кар’єрі.

Після нього Джозеф Паркер у ринг не піднімався. Шукав суперників серед інших, більш іменитих, візаві. Але отримав Джойса. Та поєдинок, небезпечний для обох.

Хто фаворит?

Дивно чи ні, але колишній чемпіон – аутсайдер протистояння. У середньому на Джойса можна поставити за 1,44, а на Паркера – за 2,62. Перемога британця за очками оцінюється у 2,37, нокаутом – у 3,40. Перемога новозеландця рішенням суддів – у 4,00, нокаутом – 6,00.

З одного боку, Джозеф Паркер – точно не Валліш чи Такам. І навіть не Дюбуа, з яким у Джойса насправді вийшов більш важкий поєдинок, ніж про те каже підсумковий результат. Паркер у своїй топовій формі – небезпечний боксер. З гарною роботою ніг, атаками під різними кутами та по різних поверхах, та сильним ударом. Не страшним, але важким та влучним.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер

Паркер має досвід великих поєдинків, має навички та боксерський IQ. При цьому, він достатньо фізично сильний, щоб тягатись із таким суперником на ближній дистанції та боротись навіть весь поєдинок. Джойс – гігант, але точно не сильно страшніший у клінчі за того ж Чісору.

Загалом же, Джойс все ж важкий опонент у всіх сенсах. У нього надміцна голова та фізична можливість продавлювати суперника раунд за раундом в одному безупинному темпі. Джо б’є не смертоносно, але важко і постійно, що спричиняє втрату фізичних кондицій у кожного з суперників.

І, головне, у нього немає простоїв. Британець регулярно боксує і вже виходив у ринг у цьому році, на відміну від візаві. Тож шанси якщо не сильно на користь Джойса, то близькі до рівних. Сила та мотивованість фінальними шансами проти розуму та техніки. Протистояння, що треба.

Переможець цього бою гарантовано стане претендентом на титул Олександра Усика, але розраховувати на поєдинок поки що не варто. Схоже, якщо не проти Ф’юрі, українець хоче зустрітись із Вайлдером. Тому що це великі грощі та великий інтерес. А проти Джойса чи Паркера хіба спортивна цікавість, на яку у Олександра зараз немає часу та бажання.

Поєдинок Джо Джойс – Джозеф Паркер відбудеться у суботу, 24 вересня, у Манчестері. Орієнтовний час початку бою - 23:00 за київським часом.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.