Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
|
1966
2

Ексгравець збірної України: «Так погано за Петракова команда ще не грала»

Ярослав Хома – про розгромну поразку від шотландців

Ексгравець збірної України: «Так погано за Петракова команда ще не грала»
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий у минулому футболіст «Карпат» та збірної України Ярослав Хома оцінив шанси збірної України у боротьбі за підвищення в класі в Лізі націй.

— Я дуже розчарований, неприємно вражений тим, як наші хлопці відбували номер, інакше й не скажеш, у другому таймі. Лише дивом не пропустили ще більше голів.

— Але ж до перерви ніщо не віщувало такого фіаско. Адже суперництво проходило на зустрічних курсах, напівмоменти виникали біля воріт обох збірних…
— Усе ж, насторожувала відсутність у гостей належної підстраховки на флангах, помилки наших стоперів, відсутність креативу в завершальній атакувальній стадії. Бо варто було шотландцям додати обертів, високо пресингувати, як їхнє домінування сумнівів не викликало. На щастя, до перерви це було лише епізодично.

— Учора керманич не міг розраховувати відразу на кількох провідних виконавців. Відсутність кого з них відчувалася найбільше?
— Іллі Забарного, з його першою передачею, вмінням діяти на другому поверсі, та Олександра Зінченка — чіпкого, з точним останнім пасом. На жаль, доводиться констатувати, що наша збірна не може похвалитися глибиною складу. Відсутність когось із лідерів одразу ж дається взнаки.

— Склалося враження, що на другий тайм підопічні Олександра Петракова взагалі вийшли з однією метою: не пропустити й досягти нічиєї, котра їх влаштовувала…
— Згоден, але така пасивна тактика, особливо в поєдинках із британцями, які завжди дуже мотивовані, рано чи пізно закінчується невдачею. Тим паче, що наші флангові гравці Андрій Ярмоленко та Mихайло Mудрик не вміють захищатися, чим господарі майстерно скористалися. Неприємно вразило й те, що після перерви гості були якимись приреченими, не продемонстрували згуртованості, бажання зіграти через не можу. Так погано, як у другому таймі, наша збірна під орудою Петракова ще не грала.

А шотландці — молодці, в кожному епізоді билися до останнього й могли перемогти зі ще більшим рахунком. Угадав їхній керманич й із замінами. Узагалі, склалося враження, що гості не знали, як опікати при розіграші стандартних положень гренадера британців Ліндона Дайкса, котрий за якихось сім хвилин перебування на полі двічі змушував капітулювати воротаря Анатолія Трубіна, на мою думку, єдиного у збірній України, хто заслужив позитивної оцінки.

— Після розгрому в Глазго збірна України втратила лідерство у своїй групі. Як ви оцінюєте її шанси у боротьбі за підвищення в класі?
— Попереду два важких випробування. Спочатку в Єревані з вірменами, які прогресують, намагаючись діяти технічно та швидко. І на завершення, в польському Кракові з налаштованими шотландцями, котрим все одно, де грати — вдома чи в гостях. Якщо вже післязавтра наші хлопці в Єревані доведуть своєю грою випадковість провалу в Глазго, то в них є великі шанси повернути собі в підсумку перше місце.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»
Футбол | 19 квітня 2024, 01:41 2
КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»

Головний тренер «Ліверпуля» підбив підсумки 1/4 фіналу ЛЄ для свого клубу

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 0
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nick.Grabowski
ДК та ШД - грають надзвичайно погано, легіонери в повній задниці в більшості - цікаво чому ж погано грає збірна - яку Петраков зібрав на 2-3 дні.
Лакеї та маріонетки різних олігархів, агентів тощо - як ви вже запарили своєю тупізною та примітивністю.