Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 22 вересня 2022, 11:45
13307
102

Болючий реванш. Збірна України з великим рахунком програла Шотландії

Українці не зуміли вчинити опір шотландцям у Глазго

| Оновлено 22 вересня 2022, 11:45
13307
102
Болючий реванш. Збірна України з великим рахунком програла Шотландії
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України під час першої половини надважкого 2022 року для нашої країни була своєрідним дороговказом надії та сподівань щодо повернення до мирного життя, а її матчі плей-оф кваліфікації до чемпіонату світу в Катарі мали надзвичайно важливе значення. Однак дістатись першого зимового мундіалю ми так і не змогли, тому вереснева міжнародна пауза проходила для футболістів Олександра Петракова виключно в рамках протистоянь у Лізі націй УЄФА, де також потрібно було визначитись із долею наших потенційних виступів у дивізіоні A наступного розіграшу цього турніру.

Тоді через обов’язки стосовно більш вагомих змагань «синьо-жовтим» не вдалось вчасно провести зустріч першого туру Ліги націй проти Шотландії на її полі, хоча саме «тартановій армії» й протистояли українці на шляху до невдалої зустрічі з Уельсом (3:1). Це в підсумку зробило наш календар у вересні найскладнішим серед європейських збірних, бо потрібно було відіграти одразу три матчі за шість днів із трьома довжелезними перельотами. Але все починалось звітним вечором на полі «Гемпден Парк», де ми вже знали, як святкувати перемогу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Проте цього разу господарі були більш підготовлені до протистояння, бо більш-менш устигли зібрати інформацію щодо актуального стану кожного з наших виконавців, які ще два місяці тому не мали жодної ігрової практики доволі тривалий час. Шотландія вирішила грати з високим блоком заради позбавлення можливостей команди Петракова розпочинати атаки закиданнями з глибини до штрафного, і за таких умов нашим флангам на центру нападу було дійсно складно дати раду м’ячу в центральній зоні.

Першу половину гри збірна, незважаючи на суттєві проблеми з організацією біля центральної лінії, виграла з невеликою перевагою за контролем м’яча, однак забитих м’ячів від того ми не побачили збоку жодної зі сторін. Ба більше – суперники мали, як мінімум, дві нагоди для того, аби покарати нас за недбалість біля власного штрафного, проте Анатолій Трубін у рамці воріт цілком відповідав рівню поважного №1 у себе на спині. До того ж, футболісти Стіва Кларка ще й втратили правого захисника Натана Паттерсона, який невдало вирішив сфолити проти Руслана Маліновського на нашій половині посеред першого тайму.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після перерви ми сподівались побачити більш активну гру України в нападі, проте натомість були вимушені зіштовхнутись із надзвичайно великою кількістю помилок під час простих передач, а також відчутного зростання тиску збоку суперників. Під завершення повної години ігрового часу шотландці створили настільки багато моментів, що пропущений гол від Макгінна виглядав цілком закономірним навіть із нашої точки зору.

Можливо, саме в цей момент у «синьо-жовтих» десь у глибині душі виникло бажання стрімко йти відіграватись, проте вболівальники цього не побачили. Натомість, на полі з’явився ще більш спрямований на завершення епізодів біля наших воріт нападник Ліндон Дайкс, якому вистачило двох подачі із кутового від Фрейзера, якого також випустили на поле під час гри, для влучних пострілів головою. Де був наш позиційний захист у ці хвилини? Де був бодай якийсь вплив від замін під час гри? На ці питання відповідей ми не отримали.

Getty Images/Global Images Ukraine

У рамках п’ятого туру Ліги націй УЄФА збірна Шотландії зіграє вдома проти Ірландії, а Україна здійснить виїзд до Вірменії.

Ліга націй. Група В1.

Шотландія – Україна – 3:0

Макгінн (70), Дайкс (80, 87)

Степаненко (18), Бондар (45+1), Яремчук, 71, Сидорчук (83), Маліновський (90+2)

Шотландія: Гордон, Тірні (Тейлор, 86), Маккена, Хендрі, Мактоміней, Паттерсон (Хікі, 26), Крісті (Маклін, 85), Макгрегор, Макгінн, Армстронг (Фрейзер, 76), Адамс (Дайкс, 76).

Україна: Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Бондар, Караваєв, Степаненко (Сидорчук, 46), Мудрик (Ігнатенко, 84), Маліновський, Піхальонок (Зубков, 83), Ярмоленко (Циганков, 68), Довбик (Яремчук, 67).

Арбітр: Мауріціо Маріані (Італія)

Стадіон «Хемпден Парк» (Глазго, Шотландія)

ШОТЛАНДІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Ліндон Дайкс (Шотландія).
80’
ГОЛ ! М'яч забив Ліндон Дайкс (Шотландія).
70’
ГОЛ ! М'яч забив Джон Макгінн (Шотландія).
Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 102
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Batya
Не второпав, хто воює із кацапами, бо на футбольному полі бачив команду  шотландських воїнів та безвольне стадо українських баранів...
simon andre
Петраков поставил своих любимчиков. Бревно Бондарь у которого опыта нет ставить на игру с Шотландией это идиотизм. 
Владислав Рейский
Безпорадність - беспомощность.
Плохо не то что проиграли, а то что игры вообще нет у наших, просто не видно было на поле, была только шотландская сборная, увы.
Если так и дальше пойдет, то лучше уступить место главного для Реброва или Маркевича.
На такое "зрелище" смотреть просто невозможно.
Слава Україні!
adidas777
Чи був в історії України більш ганебний матч збірної? Саме по грі!Захист кротівський жах! Караваєв теж у другому таймі плужив! Малиновський просто страх!Взагалі центр поля сьогодні і захист, цей посібник як у футбол грати не можна навіть на дитячому рівні!
moysha
Ці мудаки пасами назад і поперек поля думають щось виграти? Повна деградація. І зіпсований настрій мільйонам вболівальникам України.
pricolist
Провина в такому результаті повністю лежить на Петракові. Він пихає в склад своїх любимчиків, робить заміни, коли вже догорів сарай й блін не робить жодних висновків. Я захищав його, але хочу, щоби він пішов і більше не повертався в національну збірну. Він не прогресивний тренер і відстав від сучасного футболу.
Lion
Да, это лучше все с Азовстали в дома!!
Vitaliy Konovalov
Помоему, худший матч в истории. 
SAIMON86
Да. Стидно за таку гру. Неприпустимо так грати для Українського народу. ЗСУ на фронті потрібна мотивація. І напевно деякі з наших бійців дивились цей матч і отримати лише депресію. Це просто стид і позор. 😒 
Eugenii Skrypka
Если так взять Малиновского то кроме того что он забивает иногда, какой-то созидательной игры у него нет, а в сборной у него 2 из 3х тихий ужас
Alex Komnin
Петраков не те, що потрібно для команди. Це другий Фоменко. З таким набором гравців грати у такий примітивний футбол. Ребров, Шева, Вернидуб...але не Петраков. Це радянська школа. На Євро-24 має бути новий керманич.
Boghdan1222
Що то було???
Жодного удару по воротах, другий тайм взагалі стояли (здавалось що це 5-й матч збірної а не перший), виглядали як збіговисько аматорів...!!!
Настільки позорної гри нашої збірної я не пригадую🥴
Nordenus
Да это вам не отбор на ЧМ против Шотландцев, это все лишь какая то Лига наций!
Я такого позорного второга тайма от нашей сборной еще не видел...
Vytas Meskauskas
С тактикой начало атак с передачами с вратарём это подарок для любого соперника, можно и не уходить защищаться сразу накрывать и прессинговать. В такой поперек передачи футбол уже лет 30 ни кто не играет
Макс Максов
Що з Малиновським? Петраков взагалі зі складом не вгадав! І так, краще би Кривцов...
vicktor5891
Трое игроков косячили на протяжении всего матча:Караваев, Бондарь и Малиновский. Если по Бондарю ,то не понятно как он вообще попал в состав сборной(хотя понятно-один из любимчиков нашего тренера). А по двум другим, особенно по Малиновскому-просто беда. Караваев, возможно, переиграл после простоя - потому как выглядел в теперешнем никакущем Динамо одним из лидеров. Но Малина то где успел форму профукать??? И отмазки насчет того что он играл левее обычного не катят-ты хоть центрального защитника играй, но с пасом на пять метров у одного из лидеров сборной проблем быть не должно. Понравились наши вингеры - Мудрик и Ярмола, к-рые бились на поле. Плюс Матвиенко. 
Леха Маслов
Бондарь - наше всьо!
Це капець, хлопці з ЗСУ маю надію це не бачили. Усіх "ногом'ячистів" в окопи заслати, але ж ні, ці виродки до жонок з'є....ся.
Maks_krot
Да стыдновато ,ну лучше сейчас проиграть так   и сделать выводы ,главное обыграть армян ,а в последнем матче биться за всю Украину !
Юрик 13
У нас в останній час завжди починалася гра з оборони. А за відсутності Бущана, Миколенка, Забарного, Тимчика, Зінченка(який завжди підключався, коли команди зустрічали високим пресингом) маємо те, що м'яч навіть не доходив до середньої ланки.. Та і взагалі, сьогодні погано було все, на жаль..
slavarost
Худшая игра сборной за долгое время. Проиграли по всем статьям, безвольно и без шансов