Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 21 вересня 2022, 21:46
14956
20

Шотландія – Україна. Прогноз та анонс на матч Ліги націй

Головне – не програти

| Оновлено 21 вересня 2022, 21:46
14956
20
Шотландія – Україна. Прогноз та анонс на матч Ліги націй
Getty Images/Global Images Ukraine

21 вересня у шотландському Глазго, на знаменитій арені «Хемпден Парк» у поєдинку другого туру Ліги Націй групи В1 зустрінуться господарі та збірна України. Матч мав відбутися ще у червні, але через те, що команди грали відкладений поєдинок плей-оф кваліфікації ЧС-2022, гру змістили на вересень.

Поєдинок дуже важливий у контексті боротьби за перше місце, що дає право на підвищення у класі – автоматичний перехід до групи А. Україна на даний момент із сімома очками лідирує у групі, тоді як Шотландія з шістьма балами посідає друге місце.

Шотландія

Після резонансної поразки у півфіналі плей-оф кваліфікації ЧС-2022 збірній України, шотландці провели три поєдинки у рамках Ліги Націй. Підопічні Кларка двічі переграли збірну Вірменії, однак у принциповому протистоянні з ірландцями на виїзді були розгромлені (0:3).

Тим не менш, після трьох турів Шотландія посідає друге місце в групі, відстаючи від нашої команди лише на одне очко. Гіпотетичний домашній успіх «тартанових» одразу змінить диспозицію в групі: вже вони будуть лідерами.

  • Всі найяскравіші моменти матчу Шотландія – Україна доступні в режимі Live у нашому Telegram

Судячи з відгуків у тамтешній пресі, шотландці дуже сподіваються на перемогу. Таким чином, вони хочуть не тільки закріпитися на першому місці в групі, а й реваншуватися за червневу поразку від нашої команди.

Проти збірної України через травму не зможе зіграти ключовий виконавець збірної Шотландії Робертсон. Також не допоможуть своїй команді Суттар, Купер та Стюарт.

Україна

«Синьо-жовті» до матчу проти «тартанової армії» почали готуватися у Варшаві. До столиці Польщі спочатку прибув тренерський та адміністраторський штаб Олександра Петракова, потім під'їхали збірники з українських клубів та гравець «Аль-Айну» Ярмоленко.

На стадіоні «Полонія» українці тренувалися два дні, після чого 19 вересня чартерним рейсом із Варшави відбули до Глазго. Там до нашої делегації приєдналися решта легіонерів.

Фактично у повному складі збірна України провела тренувальне заняття лише за два дні до самого матчу.

Проте «повний» склад виявився, на жаль, неповним. Напередодні важливої ​​гри одразу кілька провідних гравців збірної опинилися на лікарняному. Травмовані Бущан, Шапаренко та Зінченко. Через пошкодження виявився поза списком і захисник «Брюгге» Соболь, проте це не завадило Едуарду провести календарний матч за свою клубну команду…

Через пошкодження основного на даний момент голкіпера збірної України, наставник «синьо-жовтих» довикликав до тренувального табору команди одразу двох воротарів – Трубіна з «Шахтаря» та Волинця з «Колоса». Для Євгена цей виклик до головної команди країни – дебютний.

Проте зіграти за «синьо-жовтих» у матчі проти Шотландії Волинець не зможе: він не має британської візи. Кіпер залишився у Варшаві чекати на своїх партнерів зі збірної, з якими разом вирушить на матч проти збірної Вірменії.

Особисті зустрічі

Майбутня зустріч стане для опонентів четвертою очною. Поки що перевага на боці нашої команди: дві перемоги проти однієї у суперника.

Вперше опоненти перетнулися у відборі на чемпіонат Європи-2008. Тоді вони обмінялися домашніми перемогами: 2:0 у Києві та 3:1 у Глазго. А нещодавно, влітку цього року, команди зустрілися в півфіналі плей-оф за вихід на ЧС-2022. У тому пам'ятному поєдинку команда Петракова здолала суперника на його території – 3:1.

Прогноз

Навряд чи ця гра дублюватиме червневий поєдинок суперників. Емоційна складова матчу 21 вересня – трохи нижча. Та й підготовка нашої команди до гри вийшла досить «зім'ятою» через травми та складності логістики. Напевно, «скотти» захочуть реваншуватися за поразку від України. На їхньому боці – рідні стіни, непогана «фізика» та характер. Безперечно, в Україні знайдуться свої козирі. Тому матч буде взаємно складним. Припустимо, що він закінчиться бойовою результативною нічиєю.

Орієнтовні склади:

Шотландія: Гордон, Хендрі, Генлі, Мактоміней, Тірні, Макгрегор, Фергюсон, О'Доннел, Макгінн, Армстронг, Адамс

Україна: Трубін, Караваєв, Матвієнко, Качараба, Миколенко, Степаненко, Сидорчук, Маліновський, Мудрик, Ярмоленко, Яремчук.

21 вересня, середа

Шотландія – Україна
Глазго. Стадіон «Хемпден Парк». 21:45
ШОТЛАНДІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
ТБ-трансляція – ICTV, «Інтер», «1+1» і «Суспільне»
Арбітр: Мауріціо Маріані
Прогноз Sport.ua – 1:1
Parimatch
  • 2.75
  • 3.10
  • 2.90
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.56
  • 3.12
  • 2.85
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 167
Спрогнозуйте результат ⚽️ перенесеного матчу 🏆 Ліги націй між збірними Шотландії та України, що пройде 21 вересня у Глазго.

Велика перемога Шотландії

5 голосів 2.99 %

Мінімальна перемога Шотландії

24 голоса 14.37 %

Нічия

66 голосів 39.52 %

Мінімальна перемога України

66 голосів 39.52 %

Велика перемога України

6 голосів 3.59 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andriy_Bugayov
Да, і ще одне: Забарний грати походу не буде, осkільkи має 2 жовті kартkи у цьому турнірі.
Andrey_1992
я теж схиляюсь до такого рахунку, але не відмовлюсь від перемоги України
inflicted
Забарного не буде. Ви ж самі написали про це в іншому матеріалі на сайті
vitaha33
Сьогодні нічия за щастя, зважаючи на всі проблеми зі складом і тонус наших гравців
zinkonick
Підкажіть де можна буде дивитися цей матч?
Old
Обмен победами выгодней двух ничьих  
  так что где то надо выигрывать
nick07
Потрібна перемога сьогодні і з вірменами. Хоча, звісно, що і навіть сьогодні поразка не позбавить шансів очолити групу.
Так що віримов перемогу України
Andriy_Bugayov
Вчора ще ввечері на Трибуні написали, що Миkоленkо не зіграє проти Шотландії, а сьогодні на Спорт.уа тут він чомусь в орієнтованому сkладі. Kому вірити?
Умник
О Тирни с Арсенала.
Любопытно глянуть на него. И сравнить с зиной
Віталій Ткачук
Якщо наші "зубри" (Ярмоленко, Степаненко, Сидорчук, Малиновський) зіграють на рівні, а їх підтримають Миколенко з Яремчуком, то переможемо, якщо ні, - то нічия буде за щастя. Центр захисту ніякий, та й Миколенку самому буде важко тримати фланг.
Ivan Vismutenko
В этот раз выиграет Шотландия 
 а нам надо будет взять реванш в ответной игре
DK1961
Не будет: Бущана, Шапаренко, Зинченко, Миколенко, Забарного... А вывод в основе Трупина, Конопли, Бондаря...Даже ничья будет чудом. Теперь можете банить.