Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 18 вересня 2022, 01:16
318
0

Валерій ПЛЕХАНОВ: «У сезоні гра Будівельника буде різноманітною»

Головний тренер киян - про підготовку підопічних до ігор у баскетбольній Лізі чемпіонів

| Оновлено 18 вересня 2022, 01:16
318
0
Валерій ПЛЕХАНОВ: «У сезоні гра Будівельника буде різноманітною»
ФБУ. Валерій Плеханов

Валерій Плеханов зізнався, що київська команда практично готова до випробувань євробаталіями. Тренер заявив, що зараз «будівельники» витрачають багато часу на те, щоб ввести у свою гру Богдана Близнюка та В’ячеслава Боброва, які повернулися з розташування національної збірної після Євробаскету-2022.

- Команда готова відсотків на 90. Ми зупинилися на певному малюнку гри в захисті та нападі. Звичайно, що в сезоні наша гра буде ширшою та більш різноманітною. Є певні труднощі, пов’язані з тим, що ми не маємо достатньо часу, щоб розширити наш арсенал. Повний склад зібрався лише пару днів тому, коли до команди приєдналися наші збірники Близнюк та Бобров, і зараз ми витрачаємо достатньо багато часу, щоб впровадити їх в систему нашої гри. Але вони з ентузіазмом вливаються в колектив та вивчають наші нюанси. Фізично все добре, ми награємо поєднання і останні дві гри потрібні для того, щоб визначити правильну ротацію.

- Як вписалися легіонери в систему гри «Будівельника», як прийняли ролі в команді?

- Ролі ще, на жаль, не розподілено і пов’язано це з тим, що, як я вже казав, зібралися повним складом зовсім нещодавно. Богдан ще не показав свої лідерські якості, але він авторитет навіть для тих гравців, які знайомі з ним раніше не були. Ну і Слава, звичайно, свої позиції легіонерам віддавати не захоче. Серед легіонерів виділяється Арчі Гудвін, який є номінальним лідером команди. Але лідер у нас є в кожній позиції: Кет Барбер індивідуально дуже сильний гравець, але зараз ми намагаємось привчити його більше грати на команду. Є Джонні Берганемескел, який набирав 18 очок у дуже серйозному французському чемпіонаті. Він свої лідерські якості також хотів би проявити. Тож в задній лінії у нас дуже серйозна конкуренція, а зараз додався Близнюк, Паша Крутоус нав’язує серйозну конкуренцію та Ілля Тиртишник не дає їм розслаблятися. В конкуренції народжується клас та сила і ми стаємо сильнішими. Не менша конкуренція і в передній лінії: дуже добре проявляє себе Маяускас, вже с початку збору свої сильні якості почав показувати Дмитро Тихонов. Мені в цілому подобається, як команда працює на тренуваннях. Всі чітко розуміють, навіщо вони тут — ми зробимо все, щоб пройти в регулярний чемпіонат Ліги чемпіонів, - розповів Валерій Плеханов.

Раніше Плеханов поділився очікуваннями від майбутнього відбору Ліги чемпіонів та участі «Будівельника» у Балканській лізі.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.