Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 11 вересня 2022, 10:41
2584
2

Ігор ЯВОРСЬКИЙ: «Гармаш на вістрі атаки – це вже не смішно»

Фахівець вважає, що київський клуб провів не найкращий матч у Туреччині

| Оновлено 11 вересня 2022, 10:41
2584
2
Ігор ЯВОРСЬКИЙ: «Гармаш на вістрі атаки – це вже не смішно»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній керманич тернопільської «Ниви» та «Львова» Ігор Яворський поділився враженнями від матчу «Фенербахче» – «Динамо» (2:1).

— Якщо відверто, то мене дуже засмутила гра динамівців. Складалося враження, що кияни вийшли на поле з однією метою — не пропустити. Повірте, така пасивна тактика рано чи пізно, але приречена на невдачу.

— Але після того, як зовсім недавно «Динамо» вибило «Фенербахче» в Лізі чемпіонів, здавалося, що саме підопічні Mірчі Луческу повинні домінувати і мати психологічну перевагу…
— На мій погляд, в тих попередніх протистояннях з «Фенербахче» на боці киян був фарт, хоча заради справедливості слід сказати, що в повторному матчі в Стамбулі кияни в овертаймі потішили фізичними кондиціями та вольовими якостями. Проте відчувалося, за час, що минув, «Фенербахче» зробив правильні висновки з поразки і додав, а «Динамо» — пригальмувало. Цим й можна пояснити вчорашні дії динамівців з оглядкою на тили. Mабуть, закарбувалися в їхній пам’яті ті шість пропущених м’ячів в останніх двох турах чемпіонату УПЛ.

На жаль, учора кияни забули й про те, що матч триває не 90 хвилин. В компенсований час їм бракувало концентрації, після елементарного прорахунку при підстраховці вони загубили біля своїх воріт відразу двох гравців господарів і були покарані. До речі, знову наша команда пропускала після розіграшу стандартного положення. Як бачите, наступаємо на ті ж граблі.

— А як вам повернення півзахисника Дениса Гармаша на вістря атаки?
— Знаєте, це вже навіть не смішно… Бо важко собі уявити амбітну команду, яка збирається «вистрілити» в єврокубках без кваліфікованого нападника, котрому для початку було до снаги забити хоча б 20 м’ячів у чемпіонаті УПЛ.

І через оці кадрові проблеми з форвардами мені не хотілося б критикувати Mірчу Луческу. Він й так уже вичавив максимум з тих виконавців, що є в його розпорядженні. Просто після завоювання динамівцями чемпіонського звання потрібне було якісне підсилення, що дозволило б прогресувати. Цього не сталося, тому динамівці опинилися в ролі скупого, що платить двічі…

І якщо не пощастить швидко знайти вихід з цього скрутного становища, то киянам не уникнути відступу й на внутрішній арені.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Юрченко
Там Зозуля без команди, забирайте)