Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 жовтня 2022, 16:31
22990
37

Телепул, до побачення! Верховна Рада прийняла закон: медіаправа – клубам

Права на телетрансляції домашніх матчів тепер належать клубам

| Оновлено 03 жовтня 2022, 16:31
22990
37
Телепул, до побачення! Верховна Рада прийняла закон: медіаправа – клубам
Instagram

Верховна Рада України ухвалила в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру та спорт» про розмежування спортивних заходів та змагань.

Конфлікт навколо телепулу фактично завершено. Права на телетрансляції домашніх матчів, які проводяться в національних змаганнях, тепер належать клубам.

За зміни до Закону України «Про фізичну культуру та спорт» проголосували 317 депутатів, 34 депутати не голосували. Голосів «проти» та «утримався» не було.

Закон «Про фізичну культуру та спорт» тепер говорить: «Організатори спортивних заходів [клуби], що проводяться в рамках спортивних змагань [ліга], можуть на добровільній основі передавати організаторам змагань права, визначені в частині восьмій цієї статті шляхом укладення договору на умовах, узгоджених між організатором спортивних заходів [клубом] та організатором змагань [ліга].

Будь-які обмеження права організаторів спортивних заходів [клубів] вільно розпоряджатися правами, зазначеними у частині восьмій цієї статті (у тому числі через регламенти проведення змагань або інші документи, які приймаються або затверджуються організаторами проведення змагань [лігою]) не допускаються».

Згідно з процедурою, найближчим часом проект Закону буде передано Президенту України на підписання, після чого буде опублікований та набуде чинності.

Раніше 5 клубів УПЛ виступили проти телепулу – «Динамо», «Дніпро-1», «Металіст», «Зоря» та «Рух». Ці клуби транслюють матчі на платформах 1+1 Media, тоді як решта клубів УПЛ мають контракт із Setanta Sports.

Оцініть матеріал
(175)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
в результате половину матчей УПЛ просто транслировать не будут. 
ну и ни один цивилизованый транслятор конечно больше с УПЛ дела иметь не будет
Vladislav Pohily
А тепер по пунктах:1) Незалежний іноземний транслятор на відкритому чесному тендері купує права на показ матчів УПЛ.2) Купка олігархів посилає його куди подалі й заявляє, що транслюватимуться на своїх каналах і їм байдуже, хто що про це думає.3) Суд оперативно приймає необхідне для олігархів рішення.4) ВР, не менш оперативно, приймає необхідний для олігархів закон.
Це, звісно, дуже покращить наш інвестиційний клімат. Дуже.
DK1961
У павелок и других содержанок ХОЗЯИНА закрыли отмывочный канал
McLay
Пішли всі собаці під хвіст з вашими телепулами! На більшій території України інтернет не дозволяє не те що футбол переглядати, але просто зайти на сайт і отримати просту інформацію. Не про ₴100 мова, а про технічно неможливий перегляд! А Т2 дає хоч домашні матчі переглянути громадянам.
Віталій Ткачук
Що, павелко і ко., з'їли? Досить дерибанити кошти, треба займатися розвитком українського футболу, 
Remark
Теперь одного Суркиса обвинить стало сложно, так как он бы не смог как-то подкупить или переманить на свою сторону аж 317 депутатов, еще и учитывая что там большинство с провластной партии. 
Решили оставить так как есть и не делать с этого скандал, и так проблем хватает - наверно это логика депутатов. Ну посмотрим, что с этого выйдет.
Igor_Avtoigor
Если клубы хотят показывать условно бесплатно свои трансляции это их право и только их, они правят балом, а не кто то из рядных кабинетов во главе с павелкой
Igor_Avtoigor
Не понимаю очкодранцев которые тут рекламируют сетанту, если она вам нравится подписуйтесь и смотрите на здоровье, чего жопу рвать и доказывать всем свое мнение. Я смотрел Сетанту только из-за АПЛ, ещё за долго до этого телепула и все было нормально, но нахрена навязывать его всем из-за УПЛ? Если это наш футбол то соответственно право выбора остаётся за нашими командами и зрителями в первую очередь, а продать кому-то свои права чтобы потом купить их у кого то чтобы посмотреть на свое же это бред сивой кобылы
Igor_Avtoigor
Футбол должен быть общедоступным, не будет болельщиков значит футбола тоже не будет, не кому будет ходить на стадион, хотя сейчас и так никто не пойдет туда, то тогда хоть по телеку дайте возможность нормально посмотреть !простым! людям, при этом не лишая право выбора где и на чем смотреть!
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pricolist
Интересно, что дальше будет делать Сетанта, она купила трансляцию всех матчей, а в итоге получила меньший пакет. 
Иван Иванов
Ох уж этот перчерский суд
avk2307
Вы ж не забывайте, что Павелко тоже в прошлом депутат и связи есть, я думаю , что он и не против такого голосования был. Короче вместо цивилизованной договоренности о трансляции на ТВ в военное время,через суд и раду продавили.А не проще было договориться и транслировать на Тв с Сетантой?
Igrok4
Слугі наріду обслуга бєні )))
BARA.bass
С одной стороны вроде как норм сделали людям с низким достатком, которые не могут позволить себе 100гр в месяц чтобы посмотреть футбол любимой команды, а с другой это такой цирк,всё у нас через Жо.. У.
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dunamo-fan
Зеленський відпрацьовуе бабло Коломойського!
BARA.bass
А 1+1медиа интересно кому принадлежит, куму или свату. Большинство депутатов кто проголосовал за этот закон мы знаем какой партии.
dimaprogs
Як на мене це позор!!! Це лише у нас може таке бути, що якщо якомусь олігаргу щось треба, то суд і ВР одразу стануть раком! Звісно за гроші! Це ж Юкрайна!
Макс Максов
Так президент ще не підписав! І можливі, якісь петиції у відповідь...