Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 07 вересня 2022, 15:13
27388
10

Німецькі ЗМІ: Перший гол Шведа безглуздий, а другий забитий не без везіння

Sport.ua представляє огляд німецької преси після принизливої поразки «Лейпцига» від «Шахтаря»

| Оновлено 07 вересня 2022, 15:13
27388
10
Німецькі ЗМІ: Перший гол Шведа безглуздий, а другий забитий не без везіння
Getty Images/Global Images Ukraine. Мар'ян Швед та Михайло Мудрик

Донецький «Шахтар» у виїзному матчі першого туру групового раунду Ліги чемпіонів на стадіоні «Ред Булл Арена» розгромив німецький «Лейпциг» з рахунком 4:1, хоча до початку зустрічі «гірники» були безумовними аутсайдерами. Не дивно, що місцеві майстри пера клавіатури приділили цій події чимало уваги. Пропонуємо ознайомитися з реакцією німецьких ЗМІ на такий сенсаційний результат.

«Тедеско приречений після провалу», - відразу відправляє у відставку головного тренера «биків» колумніст Sport Bild.

«Через три дні після розгрому 0:4 у Франкфурті «РБ Лейпциг» подібним чином виставив себе дурнем у Лізі чемпіонів, зазнавши домашньої поразки 1:4 від донецького «Шахтаря». Тренер Доменіко Тедеско близький до звільнення після фальстарту на старті сезону».

Також автор звіту захоплюється одним із героїв матчу, якому, здається, пощастило минулого вечора в рази більше, ніж за всю попередню кар'єру: «Для бомбардира Мар'яна Шведа (25 років) це дебют мрії: він повернувся до України з «Мехелена» (Бельгія) лише п'ятьма днями раніше. Тепер дебют у Лізі чемпіонів та одразу дубль».

Сайт Sportbuzzer.de у своєму звіті не забув нагадати про військове вторгнення росії в Україну: «Професіонали змученого війною українського клубу емоційно відсвяткували перемогу в Лейпцигу, для «Шахтаря» це був перший офіційний міжнародний матч після російського вторгнення. Внутрішній чемпіонат в Україні проводиться без глядачів та в умовах найсуворіших заходів безпеки.

Українців важко було оцінити клубу Бундесліги. Внаслідок нападу російських сил клуб покинули майже всі іноземні гравці, а в липні прибув новий тренер Ігор Йовічевіч. У дальньому секторі 700 уболівальників донецького клубу святкували перший гол після серйозної помилки Петера Гулачі далеко від свого штрафного майданчику. Швед забрав м'яч у воротаря і влучив у порожні ворота».

Sport.de: «РБ Лейпциг» дискредитований на власному стадіоні».

Після перерви «Лейпциг» знову продемонстрував агресивніший драйв і застряг у штрафному майданчику суперника, і це дало плоди: Сімакан зрівняв рахунок. Однак радість була недовгою: у відповідь «Донецьк» знову вийшов уперед. Орбан невдало ухилився під час удару, допустивши безглуздий рикошет. Господарі намагалися знову відігратися, але тут «Донецьк» завдав чергового удару – Мудрик реалізував вихід віч-на-віч. А незадовго до кінця Траоре довів збентеження до досконалості», – резюмовано у статті Sport.de.

«РБ Лейпциг» контролював м'яч і більшу частину часу провів на половині поля «Шахтаря», але саме через це він і пропустив 4 голи. Команда просто не встигала повертатися до оборони. Так, перший гол «Шахтаря» вийшов безглуздим, а другий був забитий не без везіння, але «Лейпциг» і сам не міг нічого створити біля чужих воріт.

Вболівальники «Лейпцига» освистали команду після матчу. А Доменіко Тедеско, ймовірно, найближчим часом буде звільнений. Поразка від «Шахтаря» може стати останньою краплею у чаші терпіння керівництва клубу. Невдалий старт у Бундеслізі та провал у Лізі чемпіонів… Настав час задуматися про зміни», - емоційно підсумував поєдинок Sky.de.

«Знову чотири пропущені м'ячі: «РБ Лейпциг» програє «Донецьку» – говорить заголовок видання Kicker, зазначаючи, що команда Доменіко Тедеско пропустила 4 м'ячі у другому матчі поспіль.

«Раптово клуб Бундесліги опинився позаду. Гулачі не зміг правильно вдарити по м'ячу під час пасу, і м'яч приземлився в ногу Шведу. Вінгер скористався шансом і вразив порожні ворота з 30 метрів у своїй першій грі в Лізі чемпіонів, зробивши рахунок 1:0», - вражене несподіваним поворотом долі вищевказане видання.

Автор звіту від Kicker не полінувався в деталях описати всі голи, а на завершення свого матеріалу помітив цікавий факт: «Шахтар» вже набрав більше очок, ніж за всю Лігу чемпіонів минулого сезону. Тоді «гірники», які виступали під керівництвом італійця Роберто Де Дзербі, мали дві нічиї та чотири поразки.

«Українці завдяки перемозі з рахунком 4:1 вже набрали більше очок, ніж у минулому сезоні Ліги чемпіонів, і наступної середи прийматимуть «Селтік» з Глазго, який програв у першому турі мадридському «Реалу» (0:3)».

Загалом німецькі ЗМІ віддають належне прагненню футболістів «Шахтаря» до перемоги у такій складній ситуації для клубу та країни загалом. Найбільше компліментів, не позбавлених елементів сарказму, від преси суперника отримав Мар'ян Швед, який оформив дубль. Водночас місцеві журналісти дружно натякають, що Доменіко Тедеско настав час пакувати валізи.

Оцініть матеріал
(206)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
глупый не гол, а игра Гулачи в том эпизоде.
 а второй гол это конечно чистое везение
но 2-1 это не приговор, было достаточно времени. Но Лейпциг не забил, ничего не создал и пропустил еще два раза. 
Так что результат закономерен
Yaroslav Falyush
А 3 гол? а 4 гол?)) як забитий)?
maxno
Играли две команды одной повезло и очень сильно второй нет. Мастерства у обеих ноль только фарт. 
Xzibit11
Есть такая поговорка:"Везёт сильнейшиму". 
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dassin
И что? Гол он и в Африке гол
Kain_X_Rain
Да вообще мяч почему то сам всегда залетал в сетку ворот Лейпцига, вот ведь невезение какое )))
Trollface
Немцы глупые им не везет.