Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 07 вересня 2022, 21:50
13882
16

Словенія – Україна. Прогноз та анонс на матч 1/4 фіналу чемпіонату світу

На підопічних Угіса Крастіньша чекає ще одне серйозне випробування

| Оновлено 07 вересня 2022, 21:50
13882
16
Словенія – Україна. Прогноз та анонс на матч 1/4 фіналу чемпіонату світу
volleyballworld.com

Минулого понеділка чоловіча національна збірна України подарувала всім нам справжнє свято, перемігши дуже впевнено та яскраво сильну команду Нідерландів в 1/8 фіналу чемпіонату світу. Але особливо розслаблятися не доводиться і вже у середу, 7 вересня, українці у чвертьфіналі зіграють із одними з фаворитів турніру та ще й господарями майданчика волейболістами Словенії.

Словенія

Зірка словенської збірної спалахнула на волейбольному небосхилі відносно недавно. Після розпаду Югославії самостійна команда Словенії вперше проявила себе на чемпіонаті Європи 2015 року, коли вона посіла друге місце, поступившись у фіналі збірній Франції. Таким же срібним був успіх словенців ще на двох континентальних першостях у 2019 та 2021 роках. Тоді у вирішальних поєдинках за головний титул вони програвали відповідно Сербії та Італії. Тож і на домашній чемпіонат світу підопічні румунського тренера Георге Крецу, напевно, роблять високу ставку.

  • Всі найяскравіші моменти матчу Україна – Словенія доступні в режимі Live у нашому Telegram

На першому етапі нинішнього турніру збірна Словенії виступала у себе вдома в Любляні в групі D, де зуміла здобути дві перемоги над Камеруном і Німеччиною з однаковим рахунком 3:0, а ось французам поступилися в завзятій боротьбі 2:3. В 1/8 фіналу нова система визначення суперників знову обрала для словенців Німеччину. І знов-таки господарі майданчика виграли, цього разу 3:1.

У складі Словенії зараз виступають багато вже відомих у Європі та й у всьому світі гравців. Це насамперед зв’язуючі Деян Вінчич і Грегор Ропрет, догравальники Тіне Урнаут і Клемен Чебуль, діагональний Тончек Штерн, центральні блокуючі Ян Козамерник і Ален Паєнк, а також зовсім молодий 20-річний ще один догравальник Рок Можич.

Особливо небезпечні в атаці Штерн, який вже має на турнірі 65 набраних очок та Чебуль – 63 очки. Урнаут має у своєму активі 42 очки, Паєнк – 30. До них повинна бути особлива увага.

Україна

Щодо збірної України, то її нинішній склад вже увійшов до історії, оскільки раніше ще ніколи наша команда не входила до вісімки найсильніших чемпіонатів світу. Але хто сказав, що українці збираються на цьому зупинятися? По тому, як вони тут виступають, видно, що ці хлопці здатні на набагато більше.

Погодьтеся, що нам вже абсолютно не соромно за свою збірну, як це був якийсь час тому, коли українці не могли пройти кваліфікацію навіть чемпіонатів Європи. Навпаки, зараз дивишся на гру українських волейболістів і відчуваєш гордість за хлопців. У такий важкий для країни час вони зуміли так чудово підготуватися до відповідального турніру і вже є учасниками чвертьфіналу.

Якщо брати статистику наших гравців, то тут треба виділити капітана команди Олега Плотницького. Він вже набрав 61 очко, при цьому зробивши 13 (!) ейсів, тобто брав очки безпосередньо з подач. Ілля Ковальов приніс своїй команді 42 очки, Юрій Семенюк – 39, Василь Тупчій – 37 та Максим Дрозд – 31. Обов'язково необхідно відзначити зв’язуючих Віталія Щиткова та Юрія Синицю, а також основного ліберо на цьому турнірі Дмитра Канаєва. Усі ці волейболісти зробили свій вагомий внесок у нинішній успіх збірної України.

Особисті зустрічі

В офіційних матчах збірні Словенії та України зустрічалися востаннє у відборі до чемпіонату Європи 2013 року. Тоді у Харкові у Палаці спорту «Локомотив», який кілька днів тому постраждав через обстріл російських варварів, виграли словенці 3:0 (25:21, 25:21, 25:23), а потім в поєдинку у відповідь у Маріборі українці взяли реванш 3:1 (16:25, 25:14, 25:23, 26:24). Цікаво, що і тоді, і зараз у складах обох збірних ще присутні гравці, котрі зустрічалися один з одним. У Словенії це одразу шість волейболістів – Ален Паєнк, Тіне Урнаут, Деян Вінчич, Грегор Ропрет, Даніель Конціля та Мітя Гаспаріні, а у нас ліберо Денис Фомін.

Наш прогноз

Зрозуміло, ми віримо у нашу збірну та бажаємо їй успіху. Пам'ятайте, ми ставили на перемогу України напередодні гри з Нідерландами й не помилилися. Але, відверто кажучи, майбутній суперник ще сильніший за Нідерланди. Тим більше, словенці грають вдома, і вони мали на два дні більше відпочинку, ніж українці. І все ж. Якщо у наших хлопців ще залишилися сили, спробуємо спрогнозувати п'ять партій. А раптом нам усміхнеться удача на тай-брейку і ми знову вгадаємо?

7 вересня, середа

Словенія - Україна
Любляна (Словенія). 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
СЛОВЕНІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:3

Parimatch
  • 1.18
  • 4.90
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.19
  • 4.54
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перуджа виграла у Монци і знову повела в фінальній серії чемпіонату Італії
Волейбол | 25 квітня 2024, 22:15 0
Перуджа виграла у Монци і знову повела в фінальній серії чемпіонату Італії

Українець Олег Плотницький у складі переможців набрав 14 очок, ставши другим за результативністю

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 178
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сершей Волюх
Ми конечно віримо...но як можна робить прогноз(ставить)2:3, як що самі кажете, шо нащі на два дні меньше відпочівали?...✋✋✋5- партій...занадто.
Макс Максов
Сенсації завжди трапляються! Тим паче в останній час, нашим в спорті(і не тільки) фартить... Плюс на словенців буде трошки тиснути, що вони фаворити(господарі) і обов'язково мають перемагати. Короче віримо в наших!
Октавий Фландрийский
Попадание в 1\4 уже громадный успех нашей сборной, но объективно - мы самая слабая команде в этой восьмерке, увы... Будем надеяться на чудо...
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Пятница
 Полагаю в матче со Словенией Украина уступит, если конечно блок сыграет, а там посмотрим 😊
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Василь Гаранджа
Адміни, це ж 1/4 фіналу. Змініть, будь ласка.
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил