Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 06 вересня 2022, 01:31
29872
34

Збірна України з волейболу - у чвертьфіналі чемпіонату світу!

У поєдинку 1/8 фіналу українські волейболісти у трьох сетах перемогли Нідерланди

| Оновлено 06 вересня 2022, 01:31
29872
34
Збірна України з волейболу - у чвертьфіналі чемпіонату світу!
volleyballworld.com

Сьогодні у словенській Любляні відбувся матч 1/8 фіналу чемпіонату світу з волейболу серед чоловіків, в якому зустрічалися збірні Нідерландів та України. Фаворитом цього протистояння багато фахівців називали голландську команду, але наші вболівальники в душі вірили, що жовто-сині зуміють нав'язати їм не лише справжню боротьбу, а боротимуться за вихід до чвертьфіналу.

Українці чудово розпочали цю гру. Зі старту вони повели 0:3, 3:6, 4:9. Здорово грали Олег Плотницький, Юрій Семенюк, Максим Дрозд, Віталій Щитков, Ілля Ковальов, Василь Тупчий та ліберо Дмитро Канаєв. У суперників взагалі не йшли подачі, та й їхнього лідера Німіра практично не було помітно на майданчику. Довелося голландському наставнику Роберто Піацца брати тайм-аут. Але він не допоміг. Наші волейболісти продовжували нарощувати свою перевагу і за рахунку 5:12 тренер Нідерландів взяв ще одну перерву. Однак, як і раніше, нічого не змінювалося. У середині партії розрив у рахунку був вже вдвічі більшим на користь України 7:14, а завершився сет із результатом 16:25.

На самому початку другої партії голландці спробували кардинально змінити ситуацію на свій бік і вийшли вперед 5:2. Але українці не стали далеко відпускати опонентів та скоротили відставання до мінімуму 6:5. Далі невелику перевагу мали суперники в одне-два очки аж до рахунку 13:11. А потім українці вирівняли становище 13:13 і невдовзі вже самі повели 15:20. Тепер треба було втримати цю перевагу, що наші хлопці зробили блискуче, навіть збільшивши її 19:25.

До загальної та такої бажаної перемоги залишався лише один крок, тобто одна партія. І третій сет українці розпочали так само, як і перший, швидко повівши в рахунку 1:3. 2:5, 5:8, 7:11. Звичайно ж, голландці намагалися щось змінити, почав забивати і Німір, але не часто. Наш блок діяв надійно, а в атаці продовжували успішно атакувати Плотницький, Тупчий, Ковальов та інші. Ближче до кінця сету перевага збірної України зросла до семи очок 13:20, 14:21. Тільки тепер вже можна було зітхнути вільніше – такий шанс не можна було прогаяти – 18:25.

Наша команда провела гру у такому складі: Олег Плотницький (набрав 11 очок), Юрій Семенюк (10), Василь Тупчий (14), Ілля Ковальов (12), Максим Дрозд (5), Віталій Щитков (5), Дмитро Канаєв (ліберо).

Збірна України вийшла до чвертьфіналу, де зіграє зі Словенією.

Чемпіонат світу з волейболу. Чоловіки
1/8 фіналу. Любляна (Словенія). 5 вересня
Нідерланди – Україна

0:3 (16:25, 19:25, 18:25)

Нагадаємо, що раніше до чвертьфіналу вийшли збірні Словенії, Італії, США та Польщі. Сьогодні трохи пізніше зіграють Франція та Японія. А ще два поєдинки 1/8 фіналу відбудуться 6 вересня: Сербія – Аргентина, Бразилія – Іран.

НІДЕРЛАНДИ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(232)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жіноча збірна України провела два контрольні матчі з Францією
Волейбол | 07 травня 2024, 14:50 0
Жіноча збірна України провела два контрольні матчі з Францією

У першому з них підопічні Івана Пєткова програли 1:3, а у другому взяли реванш 3:2

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Мабуть, це найкращий матч нашої збірної в історії. Навіть виділити нікого не можна, всі провели гру, близьку до ідеальної. Нідерландці так до кінця гри і не зрозуміли, що робити з нашим блоком. Навіть Німіра закрили наглухо, квінтесенцією був у другій партії одиночний блок йому від Ковальова. Перед матчем були думки, що шанси є, хоч суперник і був фаворитом. Але закрити в трьох партіях, не випустивши у жодній Нідерланди з двадцятки, здавалося ненауковою фантастикою. Але ж це сьогоднішня реальність! Браво, хлопці, браво, пане Угіс!
Andy Chak
Збірна пише історію!!! По грі відчувався нереальний настрой на перемогу, причому і нотки розслаблення не було помітно навіть після виграної другої партії - всі грали як останній матч, молодці, дуже потужно!!! Тепер відпочити і зі Словенією теж будуть шанси, хоть вони і сильніші за голландців. Віримо в збірну, віримо в ЗСУ, віримо в Залужного!!!!
Dmitriy Svistak
дякую хлопці, історична подія! дуже потрібна перемога для усього Українського народу!!
Александр Ад
в такий нелегкий час,така перемога дуже важлива!Молодці хлопці.У вас свій фронт.Слава Україні!
Alex Alex
Офигенный матч. Офигенная победа. Спасибо игрокам, тренерам, персоналу сборной за офигенные положительные эмоции, которых сейчас так не хватает! Красавцы!!!
comat
Сьогодні навіть Плотницький не так яскраво виглядав, оскілька вся команда була яскравою і він не виділявся, як зазвичай) Ну круто ж, ось так би завжди! Блоки були суперові, прийом і атаки різнобарвні. Чекаємо такий волейбол зі словенцями✌️
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
romanchik.8409
Играли не реально сегодня! Топ 
sahka1981
Молодці! Дуже впевнено виграли!
Demon
Молодцы!!! Красавцы!!!
Очень важная победа!!!
Sunrise
Фантастика! Просто вынесли!
Тупчий выдал лучший матч свой. 
DK1961
Молодцы!!!
Maks_krot
Молодцы  !!!Теперь бы хозяев словенцев обыграть  
andruha40
Найкращий матч!!!!!!!!
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Просто красені, браво! Дуже впевнена перемога!
andruha40
Хлопцям треба запамятати як вони сьогодні грали та повторити так само зі  словенцями!!!
А сьогодні просто звірі були,молодці!!!!!!
Роман
Матч вогонь🇺🇦
Vlad Rasevski
Це найкращий виступ в історії ніколи мабуть наші в 8-кі ще не були!!! Команда!!!  
comat
Крутий був батл✊️