Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 вересня 2022, 19:56
6979
15

Година гри в меншості. Металіст здобув вольову перемогу над Олександрією

Команда Юрія Гури вперше втратила очки в новому сезоні

| Оновлено 05 вересня 2022, 19:56
6979
15
Година гри в меншості. Металіст здобув вольову перемогу над Олександрією
ФК Металіст

Третій тур української Прем’єр-ліги відбувався за вже звичної схемою з чотирьох послідовних ігрових днів, і символічно завершувався протистоянням на головній арені країни між командами, які до цього ще жодного разу не програвали в попередніх зустрічах. «Олександрія» та харківський «Металіст» не мали намірів поступатись і в очному протистоянні, тож поєдинок між ними обіцяв бути дуже запеклим.

Кадрові резерви в тренерського штабу Олега Ратія є трохи скромнішими, аніж у творчого колективу Юрія Гури, проте й амбіції в «поліграфів» відносно власних виступів у цьому сезоні є більш значущими. Саме тому номінальні господарі вже з перших хвилин спробували захопити ініціативу біля чужих воріт, і за нетривалий відтинок на старті зустрічі створили дві якісні нагоди для Волошина та Демченка, проте після пострілів від півзахисників із близької відстані м’яч неодмінно проходив повз ліву стійку.

Ризикував пробити в ту саму зону й Владислав Калітвінцев трохи незабаром, однак змарнувати побудовану атаку з правого флангу від Волошина зі завершальним пасом за спини захисникам від не мав морального права. Команда Гури повела в рахунку, проте протрималась у такому статусі не надто довго – швидка контратака від «Металіста» на 21 хвилині завершилась пострілом Панасенка з лівого флангу штрафного в дальній кут. У цей момент ми зайвий раз пересвідчились, що Сергій б’є так само потужно, як і виконує Державний Гімн України.

«Поліграфи» були здивовані від пропущеного м’яча, що можна було побачити за їхніми сповільненими діями на чужій половині поля. А тут ще й капітан господарів, Максим Третьяков, отримав пошкодження, яке зумовило його подальшу заміну на Кожушка. «Олександрія» не могла набрати обертів, аж раптом суперники вирішили їй у цьому допомогти. Свіжий Кожушко на 35 хвилині вирішив промчати правим флангом атаки, але його намір зустрів стрибком у ноги Порох. Шкода, що в прямому ефірі ми цей момент не побачили, бо саме за нього захисника гостей було вилучено.

Не дивлячись на факт відсутності одного з гравців на полі, Ратій не став робити заміни нашвидкуруч, що могло тільки погіршити стан справ його команди. У цю пастку в підсумку втрапив Гура, коли одразу по перерві випустив на поле двох прудконогих гравців лінії нападу, Авагімяна та Костишина, бажаючи одразу добити суперників. «Олександрія» в підсумку так нічого й не встигла створити, а натомість пропустила під час першої ж спроби суперників вийти до атаки на правий фланг штрафного, де Прядун удало розібрався зі скиданням від Підлепенця.

Робити залишалось більше нічого – господарі почали розкриватись ще дужче, але натомість пропустили втретє, коли Білик припустився кричущої помилки під час спроби перехопити навіс від Панасенка з кутового на правому фланзі на Мизюка, який зрештою переправив м’яч у порожні ворота. На завершальний відтинок гри бажання в футболістів Гури вже не вистачило, а суперникам і такий результат здавався сенсацією.

У наступному турі «Олександрія» зіграє в гостях проти полтавської «Ворскли», а харківський «Металіст» зіграє на виїзді проти ковалівського «Колосу».

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Олександрія» – «Металіст» - 1:3

Калітвінцев, 11 – Панасенко, 21, Прядун, 64, Мизюк, 72

Костишин, 61, Цуріков, 87 – Панасенко, 12

Порох, 35 (грубий фол)

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Бабогло, Білошевський, Мірошніченко – Демченко, Волошин (Авагімян, 46), Рибалка (Дришлюк, 75) – Третьяков (Кожушко, 31), Кобзар (Костишин, 46, Бондаренко, 79), Калітвінцев.

«Металіст»: Рибка – Каплієнко, Порох, Мизюк, Романюк – Ралюченко – Коркішко, Танковський, Панасенко (Шопін, 90+2), Підлепенець (Книш, 69) – Прядун (Рязанцев, 82).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 13 (4) – 7 (3)
Кутові: 6 – 3
Оффсайди: 1 – 0.

ОЛЕКСАНДРІЯ - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 08:29 0
Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина

Королівський клуб допоможе Каріму в лікуванні

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 2
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Ви подивіться на цей Металіст! Та якби з команди не втекли легіонери, то були б вони реальними претендентами в боротьбі за чемпіонство! 
Ех, якби не клятий кацапстан із конченим пуйлом...
rus
Дякую за гарний настрій. 
Вячеслав Федак
Браво тренер!Дякуємо хлопці!Красень!!!
Олег Мандрівник
Эта УПЛ будет довольно интригующей
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Фанькин кот
Ребята из Харькова, а можно вопрос? Как болелы Металла относятся к тому факту, что клуб теперь как-бы фарм Коломойского, получает "оттуда" некое финансирование, и по факту является сателлитом Динамки?