Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 вересня 2022, 02:19
542
0

Луїс КОРТЕС: «Обіграти Іспанію? Немає нічого неможливого»

Головний тренер національної жіночої збірної України – про майбутні матчі

| Оновлено 03 вересня 2022, 02:19
542
0
Луїс КОРТЕС: «Обіграти Іспанію? Немає нічого неможливого»
УАФ. Луїс Кортес

Головний тренер національної жіночої збірної України Луїс Кортес розповів, як проходить тренувальний збір синьо-жовтих напередодні заключних матчів кваліфікації чемпіонату світу 2023 року, із Фарерськими островами та Іспанією.

— Луїсе, як минув початок тренувального збору перед заключними поєдинками відбору ЧС-2023, зі збірними Фарерських островів та Іспанії? Як пройшла подорож до Фарер і місця дислокації команди на островах?
— Було приємно зустрітися з усіма гравцями після нашого останнього збору в Польщі. Однак це була нелегка поїздка, тому що на Фарери не так багато рейсів. Нам довелося розділити групу на дві частини: одні гравці та персонал летіли з Копенгагена, інші — із Парижа. Крім того, для тих, хто їхав з України, поїздка автобусом була надто тривалою, і футболістки приїхали дуже втомленими. Але нам пощастило, бо переліт на Фарери був добрим. Не було вітру, і все було досить спокійно.

— Яким є план підготовки збірної України до матчу з місцевою командою?
— Ми розуміємо, що команді довелося пережити тривалу подорож, але ми тут для того, щоб працювати й постаратися якнайкраще підготуватися до прийдешніх поєдинків. У нашій програмі підготовки п’ять тренувань перед матчем із Фарерами, а також кілька теоретичних занять із переглядами відеонарізок, щоб дівчата могли зрозуміти, як ми маємо грати й що ми прагнемо бачити від кожної футболістки в цьому поєдинку.

— Ви викликали на тренувальний збір 23-х гравців, але у списку немає нових імен. Чи не думали ви переглянути в цих матчах потенційних новачків, зважаючи, що заключні ігри відбору ЧС-2023 вже не мають для України турнірного значення?
— Мій обов'язок як тренера збірної — викликати гравців, які можуть якнайкраще проявити себе тут і зараз. І я вважаю, що найкращі гравці — це ті, кого я викликав на цей збір. Очевидно, що дуже важко вибрати лише 23-х футболісток, тому що є гравці, які заслуговують бути в списку. Я переконаний, що під час наступних викликів будуть кадрові зміни.

Ми розуміємо, що в нас уже немає шансів кваліфікуватися на чемпіонат світу, але ми маємо продовжувати готувати команду та намагатися виграти якнайбільше матчів.

— Коли ви зустрічалися з дівчатами минулого разу, усі вони через початок повномасштабної російської воєнної агресії грали в закордонних чемпіонатах. Наразі половина команди повернулася в Україну й готова розпочати тут новий сезон. Чи вбачаєте ви в цьому позитив?
— Звичайно, це чудово, що футбол повертається, і незабаром розпочнеться новий чемпіонат України. Головне, щоб було враховано всі ризики щодо безпеки проведення змагань. Повернення гравців означає, що ліга буде сильнішою й більш конкурентоспроможною. Також важливо, що ці футболістки здобули новий досвід виступів за кордоном, і це може допомогти їм покращити рівень футболу в Україні.

— Що ви думаєте взагалі про відновлення футболу в Україні в умовах воєнного стану?
— Це добре, що УАФ робить усе можливе задля повернення футболу в Україні. Футбол — це дуже потужний інструмент для зміни ситуації в суспільстві, і в цих обставинах він може допомогти показати світу, що, попри війну, життя в Україні триває, що українці дивляться в майбутнє.

— Як ви охарактеризуєте наших суперників у найближчих матчах — команди Фарерських островів та Іспанії? Які цілі має українська збірна в цих поєдинках? У пріоритеті буде результат чи все-таки напрацювання ігрових зв’язків для подальших звитяг?
— Ми хочемо набрати в заключних матчах якнайбільше очок і фінішувати на третьому місці в нашій групі. Але, звичайно, ми думаємо й про майбутнє. Ми хочемо бути найкращою командою щодня й працюємо над цим. Ми знаємо, що нам є що покращувати, і ми працюємо над цим, але також і над тим, щоб посилити наші сильні сторони.

На нас чекають поєдинки із суперниками різного рівня. З одного боку, гра з Фарерськими островами, які й досі не набрали жодного очка на груповому етапі. Але сьогодні вони є кращою командою, ніж рік тому, коли збірна України грала проти них. Це добре організована команда, яка захищається великою кількістю гравців поблизу свого штрафного майданчика. Нам доведеться грати дуже швидко й точно, щоб створювати моменти та мати можливість забити.

З іншого боку, ми маємо Іспанію, команду, яку я знаю дуже добре, тому що був тренером більшості її гравців. Іспанія — атакувальна команда, яка намагатиметься довго володіти м'ячем, створювати багато моментів і користуватися перевагами своїх індивідуальних якостей. Але ми знаємо, що ми можемо зробити, щоб ускладнити іспанкам завдання. Я переконаний, що якщо ми дотримуватимемося встановленого плану, то в нас будуть усі можливості здобути позитивний результат. Це буде нелегко, але немає нічого неможливого.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.