Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 серпня 2022, 11:48
15667
42

Безкоштовний футбол в УПЛ закінчився, залишився лише напівбезкоштовний?

Сьогодні вперше матч УПЛ був показаний і Setanta Sports, і каналом УНІАН

| Оновлено 30 серпня 2022, 11:48
15667
42
Безкоштовний футбол в УПЛ закінчився, залишився лише напівбезкоштовний?
Getty Images/Global Images Ukraine

В українському футболі ще дуже далеко до вирішення конфлікту щодо телепулу, проти якого у новому сезоні виступили п'ять клубів – «Динамо», «Зоря», «Дніпро-1», «Металіст» та «Рух».

Втім, уже сьогодні, здається, почалися цікаві зрушення в одному із напрямків. І це зовсім не сподобається любителям халяви безкоштовних телетрансляцій. Справа в тому, що матч 2-го туру УПЛ між «Металістом» та «Інгульцем» був одночасно показаний на двох каналах – Setanta Sports та УНІАН.

Картинка відрізнялася, оскільки над її створенням працювали різні знімальні групи, але саме «Металіст» став першим клубом, що входить до так званого «антителепулу», який допустив представників офіційного телетранслятора Setanta Sports до роботи на своєму номінально домашньому поєдинку. Раніше таку можливість Setanta Sports не надали «Зоря», «Рух» та «Динамо», щодо яких УПЛ уже надіслала всі документи для розгляду фактів порушення у КДК УАФ.

Примітно, що трансляції матчу «Металіст» - «Інгулець» не було на платформі YouTube, хоча раніше представники «антителепулу» заявляли про своє прагнення через неї максимально широко поширювати саме безкоштовну трансляцію, щоб її могло подивитися якнайбільше вболівальників.

Не менш цікавим виглядає той факт, що на каналах групи «1+1 Media» у YouTube немає короткого огляду, як і повного запису матчу «Металіст» - «Інгулець», так само як і відсутні такі ж відео вчорашнього матчу «Динамо» та «Дніпра-1». Ймовірно, це пов'язано із тим, що раніше YouTube за скаргами з боку правовласника (УПЛ) заблокував певний контент зазначених каналів, на що представники останніх, за їхніми заявами, відреагували наданням певних документів, які нібито підтверджують їхню правоту. Доки YouTube не оцінить аргументи сторін, ситуація в цьому питанні навряд чи зміниться.

Таким чином, широкому колу користувачів не вдалося безкоштовно подивитися матч «Металіст» - «Інгулець», про що раніше так завзято переживали представники з умовної групи «антителепулу». Щоб побачити матч, уболівальникам потрібно було мати або активну підписку на сервісі MEGOGO для доступу до телеканалу Setanta Sports Ukraine, або купити підписку на OTT-платформі Setanta Sports, або ж скористатися тюнером T2, щоб дивитися гру на ефірному телебаченні на УНІАН. Останній варіант - далеко не для всіх зручний...

Маючи під рукою лише телефон чи інший мобільний гаджет, підключений безпосередньо до мережі інтернет, шансів переглянути безкоштовний футбол через його відсутніть на YouTube не було. Виходить, що безкоштовний футбол уже скінчився, так і не встигнувши початися? Тепер залишився тільки напівбезкоштовний, чи як?..

Опитування

Голосів 413
Як, на ваш погляд, має розвиватися ситуація з ▶️ єдиним телепулом в 🏆 УПЛ?

Всі матчі має транслювати Setanta Sports

172 голоса 41.65 %

Перевагу віддаю трансляціям на 2+2

76 голосів 18.4 %

Слід провести новий прозорий тендер

22 голоса 5.33 %

Кожен клуб повинен вирішувати самостійно

63 голоса 15.25 %

Все одно як. Головне – щоб трансляції були безкоштовними

71 голос 17.19 %

Це для мене важке запитання

9 голосів 2.18 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(83)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 11
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KIEv
Якщо так розмірковувати то безплатних трансляцій ніколи не було. Завжди треба було телевізор придбати, а це не всім зручно))
Александр Ад
для чого ця стаття?Зараз треба гуртуватися навколо ЗСУ,і робити все для перемоги,а не влаштовувати чвари!Який безкоштовний?За кабельне- плати.за інтернет -плати,за инет в смартфоні-плати,за електрику-плати,так ще окремо за футбольни трансляції платить!?Совість у вас взагалі е?Скількі людей залишилися без житла,роботи,родичів!Абсолютно не поділяю позицію автора...
Віталій Яценко
УНІАН - безкоштовне телебачення. Не зрозумів суті статті. Коли це ютуб був безкоштовним? Треба мати інтернет і платити за трафік. Тоді як УНІАН - і є безкоштвона трансляцію для людей без інтернету. Тому нічого і ніде не порушилось.
yaroslavos
Стаття є логічним продовженням попереднього матеріалу. Так тримати! Гроші ж треба відробити зповна!
Ukraine Украина
на ютубе сетанта давала трансляцию металлиста ж.вот это можно назвать бесплатным.Но благодаря Сетанте.а не униан
Выталкиватель парашутистов
Судя по коментам, народ так ничего и не понял. Тудно понять, то, что лежит на поверхности. Война войной, а бизнес должен работать, тем более для таких как павелка и его ОПГ. Львиную долю денег от контракта с Сетантой, павелка ложит себе в карман. Как ложил бюджетные деньги за "строительство" футбольных полей и гандбольных(!) площадок, и как сейчас безальтернативно снова станет на 5 лет президентом УАФ, сделав все так, что даже если бы кто-то захотел выставить свою кандидатуру, то это практически не возможно. А народ все хавает и молчит... А если молчите, то нечего вой поднимать по поводу трансляций, рабы права голоса не имеют! 
Artem Bugaenko
Автор точно цілий день спав або заказна стаття. Бо була сьогодні трансляція Металіст - Інгулець в прямому ефірі в ютубі.
valerafan1
Це той випадок, коли хохол радується  що у сусіда корова здохла. Так і автор статті радується що прості українці не зможуть безкоштовно подивитися футбол під час війни. Да, нам не потрібні російські воші, в нас є свої гниди: павелки, снітки та багато інших.
odiniznashih
Бесплатного футбола не бывает.
Это зрители не платят, а рекламодатели платят и чем больше просмотров, тем больше.
Так что там можно зарабатывать и неплохо.
В Азии большинство матчей по ютубе идет
Анатолій Українець
Не бачу проблеми.Хай Сетанта транслює за гроші 1+1 безкоштовно,хто має лишні гроші хай дивиться на Сетанті радіючи "високії якості"(якої особисто я не помітив у вищезазначеному матчі),а інші хай дивляться на 1+1.Всі задоволені(крім павелки та УАФ звісно,бо ще не нажерлися),всі сміються.
Олексій Черних
Той футбол який грають і показують наші команди і безкоштовно дивитись не хочеться))))
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Westwood.
я незнаю на яких  умовах Клубы з з полюсами, ну це всерівно краще чим сетанта, за яку потрібно платити коли нинішній рівень футболу  впав.. 
І як підкреслив Ігор Циганик що це все комусь на руки тому що вихід в лч це гроші великі
nick07
Безкоштовний футбол для глядачів повинен бути, оскільки і якість УПЛ така що платити там майже нема за що, а друге і основне - у розвинутих країнах єдиний телепул це один з заробітків клубу, а у нас це просто наповнення кишень чиновників і копійки в бюджет клубів. Тому не варто плутати солодке з квадратним - якщо від телепулу виграють фінансово в першу чергу клуби, то так платні трансляції і т.п., якщо виграють лише чиновники ФФУ, то нафіг такий телепул
Ivan Vismutenko
Может провести социальный опрос где то утром  в ожидании подвоза социального хлеба
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sashav2007
Безкоштовний футбол має закінчитись після війни +6 місяців!!!! 
Макс Максов
Плюси зрозуміли, що пахне жареним і дали задню!
Gargantua
таким образом Металлист снял с себя ответственность за аферу Коломойского. Заря и Динамо не пустили съемочную группу Сетанты чем нарушили свои обязательства перед УПЛ. Их ждет су и санкции. А Металлист не чинил препятствий съемочной группе Сетанты, а что снимала также бригада с плюсов, так к ним и претензии. Металлист ни при чем. Очень хитро.
umnuy2
айптиви подключите за доллар в месяц и смотрите что хотите и УПЛ и АПЛ и чёрножопых всяких.