Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 серпня 2022, 17:37
6456
2

Коли результат зіпсував бій. Як пройшов поєдинок Педраси та Коммі

Оглядач Sport.ua – про бій колишніх суперників Ломаченка

| Оновлено 28 серпня 2022, 17:37
6456
2
Коли результат зіпсував бій. Як пройшов поєдинок Педраси та Коммі
Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Педраса та Річард Коммі (праворуч)

У ніч з 27 на 28 серпня великий бокс останнього місяця літа закривав поєдинок між колишніми суперниками Василя Ломаченка – Річардом Коммі та Хосе Педрасою. Інтригуючий поєдинок через рівність у багатьох компонентах, але геть протилежні стилі, та дебют Річарда у новому дивізіоні.

Результат трохи зіпсував сам бій – судді віддали абсолютно протилежні один одному цифри і в результаті вийшла нічия.

Педраса та Коммі показали чудовий поєдинок. Але судді дивились протилежне один одному шоу

Поєдинок Річарда Коммі та Хосе Педраси не міг вийти нудним чи нецікавим. Активний контрпанчер проти нокаутера, що любить йти вперед – це комбінація, з якою не доводиться сумувати. Єдиний варіант, коли такий поєдинок може скластись не дуже, коли контрпанчер виступає настільки впевнено, що суперник просто не встигає, і протистояння стилів перетворюється на знущання та урок боксу. Але цього разу такого не було, тому вийшло приблизно те, на що всі і розраховували.

А ще поєдинок був цікавим через декілька інших деталей. Обидва бійці – колишні суперники Василя Ломаченка. До речі, обидва перейшли у першу напівсередню вагу одразу після поразки від українця. Коммі – наступним же поєдинком, Педраса ще один раз відбоксувавши у легкій вазі. Бійці дуже схожі за габаритами – тут домінувати ні у кого за рахунок цього не вийде.

Для обидвох бійців поєдинок важливий. Хосе встиг побоксувати у першій напівсередній і програв тільки тим, у кого є ім’я. Коммі взагалі дебютував. І одному, і іншому хотілось би закрити питання з майбутнім, отримавши перемогу над більш іменитим суперником у новому дивізіоні. Але не вийшло.

Педраса весело стартував зі стійки шульги, класної роботи корпусом та ударів назустріч. Настільки точно та технічно, що Коммі довелось вмикатись ще сильніше і намагатись давити ще більше.

Getty Images/Global Images Ukraine

Загалом, вийшло. З другого раунду і до середини десятираундового протистояння Річард виглядав краще. Він був активнішим, бив більш влучно, важко діставав опонента та навіть крутив на ногах. Єдиною проблемою африканця стало те, що Педраса не захотів падати чи здаватись. Він продовжував розкачувати корпусом, бити по тулубу та намагатись дістати у відповідь. Виходило добре, просто менше, ніж у суперника.

Як не крути, але Коммі – не найвитриваліший боксер. А коли треба працювати так активно, багато, і ще й летить у відповідь – тим більше. Чим далі боксери забирались за середину зустрічі – тим важче ставало Річарду. Через те, що ганець вкладався в кожен удар, не кожен з яких долітав до цілі, і отримував по тулубу у відповідь, сили почали покидати Річарда.

Педраса ж навпаки, неначе нічого і не відбувалось. Весь бій у стійці шульги, весь бій працював назустріч, качав корпусом та намагався упіймати зустрічним ударом. Особливо смачно долітали аперкоти та ліві прямі. Шостий і сьомий раунд ще більш-менш рівні, далі – абсолютна домінація Педраси.

Нехай загалом Коммі не посипався, не перестав боксувати чи атакувати, але влучність і достатня швидкість атак зникла. А з нею майже зникла і небезпека для суперника, який тепер качався між ударами візаві, як на хвилях, і бив у відповідь. Педраса навіть примудрявся заряджати серії з декількох аперкотів поспіль і тікати з лінії атаки.
От що Хосе точно вміє – так працювати проти агресивних боксерів. Відбив тулуб на початку бою і навіть через деякі страждання добрався до впевненого завершення поєдинку. Взяв би більше раундів на початку бою, питань щодо результату не виникало б зовсім, а так деякі є.

Getty Images/Global Images Ukraine

Судді домовлялись довго та вперто та не оголошували рішення, поки не заморились чекати вже геть усі. А потім видали якісь незрозумілі цифри. Один 97-93 Педрасі, інший – 96-94 Коммі, а третій – 95-95. Перша нічия в кар’єрах обидвох бійців.

Цифри дивні, тому що повністю суперечать одні одним. Можна погодитись із нічиєю. З натяжкою можна погодитись із перемогою Коммі. Але коли один суддя бачить явну перемогу одного бійця, а інший - явну перемогу другого, тут щось не те.

Що далі?

Скоріш за все, реванш. Загалом, варіантів у другій напівсередній більше ніж вдосталь. Тут і Джош Тейлор, і Хосе Сапеда, і вже Теофімо Лопес, і Реджис Прогрейс, і Гері Расселл, Арнольд Барбоса, і можна ще називати і називати суперників. Але це все недостатньо цікаво для самих названих боксерів.

Педраса – не найяскравіший, але небезпечний персонаж. Коммі – не найбільш грошовий, але небезпечний. Щоб зараз з кимось з них зустрічатись, треба або щоб промоутер домовився, або щоб вони перемогли когось більш іменитого у новій категорії. А для цього питання з нічиєю все ж треба закрити.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Василь ЛОМАЧЕНКО: «Ніколи не забуду пограбування в бою з Хейні»
Бокс | 01 травня 2024, 11:16 6
Василь ЛОМАЧЕНКО: «Ніколи не забуду пограбування в бою з Хейні»

Український боксер – про поразку в бою за абсолютне чемпіонство

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
voyts_serg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил