Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 лютого 2024, 21:11
2980
0

Педраса – все. Хосе знову програв – тепер проспекту

Пуерторіканцю варто задуматися про пенсію

| Оновлено 09 лютого 2024, 21:11
2980
0
Педраса – все. Хосе знову програв – тепер проспекту
Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Педраса (ліворуч) і Кейшон Девіс

34-річний пуерторіканець Хосе Педраса (29-6-1, 14 КО) 9 лютого в андеркарді протистояння Теофімо Лопеса та Джемейна Ортіса знову програв. Цього разу з ним розібрався 24-річний американець Кейшон Девіс (10-0, 7 КО).

Час Педраси пройшов. У теорії він ще молодий боксер і міг би декілька років виступати. Але в реальності – його б’є перспективна молодь. А це у дев’яти з десяти випадків – кінець кар’єри.

Педраса свого часу був проблемою для Ломаченка. Зараз його використовують, як сходинку

У 2018 році стався пік кар’єри Хосе Педраси. Після поразки від Джервонти Девіса, коли він явно боксував не у своєму дивізіоні, Хосе набрав ваги до легкої категорії й відчув себе прекрасно.

Він хороший, технічний боксер. Недарма має прізвисько «снайпер». Окрім цікавих розмінів, Педраса може запропонувати і роботу на дальній дистанції, і класний бокс на відстані удару. Точніше, міг.

У 2018 році Хосе побив Хосе Луїса Родрігеса, Антоніо Морана, Раймундо Бельтрана і вийшов на Василя Ломаченка. Ломаченко об’єднував пояси і з Педрасою дійсно настраждався. Хосе працював добре абсолютно всюди. На кожній дистанції, на всіх відстанях. Це виглядало пречудово.

Той бій він, звісно, програв. І у нокдаунах побував. Але зарекомендував себе, як складний суперник, який і проблеми створить, і габаритами скористається, як треба. І не можна сказати, що далі пішов провал.

Після Ломаченка Педраса програв Хосе Сепеді, але побив ще чотирьох суперників, одного з яких – достроково. Проте дійсно великим іменам незмінно програвав.

З 2022 року Педраса не перемагає. Першим став Хосе Карлос Рамірес – поразка рішенням суддів. Потім сталась класна бійка із Річардом Коммі. Дійсно класний бій, в якому судді так і не визначили переможця – це була нічия і наразі останній більш-менш позитивний результат для Хосе.

Далі стався Арнольд Барбоса, який перебоксував Педрасу рішенням суддів. І молодий Кейшон Девіс, який отримав Хосе, як перевірку на придатність, і здав цю перевірку на десять з десяти.

Фактично, конкурентним видався один раунд – перший. Не настільки, щоб серйозно говорити про конкуренцію та рівність у раунді, але Педраса виглядав непогано. Намагався тиснути габаритами, багато бити.

Інша розмова, що мало що з цього доходило до цілі. Девіс розумно захищався корпусом та ліктями, контратакував та тримав суперника у напрузі. А вже з наступного раунду почав працювати все більше і більше.

Починаючи з другого раунду менш габаритний Кейшон Девіс набирав оберти і зупинити його зміг тільки рефері. Педраса не встигав нікуди. Не можна сказати, що Девіс насипав дуже багато ударів, але працював він так активно та точно, що здавалось, неначе його комбінації не закінчуються взагалі.

Хосе було тяжко. Йому прилітало, заходили важкі удари і від цього не було спасіння. Втримати суперника на дальній дистанції не вдавалось. Перепрацювати його на ближній – також. Результативно та довго захищатись корпусом не було змоги. А довгі затримки у захисті змушували рефері нагадувати, щоб Хосе відповідав, інакше він буде змушений припинити бій.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Педраса (ліворуч) і Кейшон Девіс

Ще до середини поєдинку стало зрозуміло, що дожити до фінального гонга для Педраси стане величезним подвигом. Але і цього не сталось. Кейшон у шостому раунді працював фактично на вибір. Не давав влучити по собі й контратакував так, що в один момент Хосе пішов у захист, який припинив лише третій у ринзі. Технічна поразка у шостому раунді.

Що далі?

Для Кейшона це крок вперед. Все ж Педраса – це ім’я. І це дійсно тест, не дивлячись на те, що пуерторіканець явно втратив у фізичних можливостях та швидкості думки.

Девіс після бою заявив, що готовий битись проти Теофімо Лопеса. І навіть підніметься у його категорію для такого бою. До перемоги над Педрасою Кейшон говорив про Ломаченка. Але, об’єктивно, обидва поєдинки зараз малоймовірні.

Теофімо має більш приємні варіанти. Ті ж Ромеро чи Барбоса. Перший – особливо цікавий в плані стилю, грошей та розкрутки. І ще й два титули буде на кону. Кейшон не має нічого з цього.

Що додатково цікаво – Лопес викликав на бій Теренса Кроуфорда. І Кроуфорда, і Девіса тренує один і той самий тренер – Браян Макінтайр.

Бій з Ломою теж навряд станеться. Це не потрібно Василю. Якщо він переможе Камбососа, то претендуватиме або на переможця пари Наваррете – Берінчик, або на Шакура Стівенсона. Все це важливіше і потрібніше для нього, а Кейшон навіть не претендує на титул, який може виграти Ломаченко.

Проте збавляти з рівнем точно не варто. Після кроку вперед треба робити наступний, а не назад.

Педрасі час на пенсію. Коли за поразками рішенням суддів йдуть ось такі, крок до поразки глухим нокаутом дійсно мінімальний. І випробовувати долю точно не варто. Хосе відбоксував своє. Не хочеться бачити, як його організм остаточно ламається під ударами.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 14
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.