Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 серпня 2022, 21:29
8553
15

Гол на останній секунді. Верес вирвав перемогу над Ворсклою

Неочікуваний поворот в кінці матчу

| Оновлено 27 серпня 2022, 21:29
8553
15
Гол на останній секунді. Верес вирвав перемогу над Ворсклою
ФК Ворскла

Після перемоги в Лізі конференцій над АІКом на полтавську команду чекали дві поразки - спершу у матчі-відповіді, а тоді і в першому турі УПЛ. Тому звітний матч був чудовою нагодою набрати перші очки і перервати смугу невдач.

Віктор Скрипник зробив висновки після програного матчу «Зорі» і перетасував склад - зокрема, кардинально змінилася лінія захисту. А його опонент Юрій Вірт вирішив не шукати від добра добра і здійснив точкову заміну в переможному складі (в першому турі «Верес» переміг «Чорноморець» з рахунком 1:0) - замість Шестакова на полі з'явився Гагун.

Здавалося, що полтавська команда сьогодні зможе взяти три очки. Принаймі перший тайм підтвердив ці очікування - «Ворскла» дуже хотіла забити. Тактика навісів давала результати - наприклад, Феліпе постійно вигравав другий поверх в опонентів, але йому трохи не вистачало влучності. А Степанюкові не вистачило майстерності - він після закидання від Різника мав набагато кращий момент забити, але не зумів реалізувати вихід сам на сам.

Фото - УПЛ

Бажання перемогти явно відображалося в настроєві полтавців - при втраті м'яча вони моментально старалися його забрати, часто при цьому граючи за межею фолу. Не дивно, що за гру вони назбирали цілих п'ять попереджень проти єдиного у номінальних гостей.

Особливо активним був Сефері, який хотів показати себе у новій команді. І його настирливість дала результат - він втік по лівому фланзі, прострелив, один з братів Пасічів невдало вибив, і Скляр від душі ввігнав м'яч під перекладину. 1:0 - все заслужено.

Фото - УПЛ

Моменти «Верес» у першому таймі мав, причому непогані (Дахновський, наприклад, на самоті метрів з п'яти пробив вище, Геннадій Пасіч бив з гострого кута - Різник врятував), але все одно перевага «Ворскли» видавалася очевидною. В другому таймі треба було просто довести гру до перемоги.

Проте ми знаємо, що відбувається в роздягальні «Вереса». На другий тайм «Верес» вийшов зібранішим. Ні, швидкостей на полі чи моментів не побільшало, але візуально гра вирівнялася. Виділявся Геннадій Пасіч, який своїми забігами на лівому фланзі тероризував Скляра, що змушений був туди відійти після травми Феліпе.

Весь другий тайм гра була досить бідною на моменти (висока температура теж давала про себе знати), але «Верес» домігся свого. Черговий рейд Геннадія Пасіча закінчився заблокованим ударом, але вчасно набіг Кучеров і, як і Скляр, смачно вгатив під перекладину.

Фото - УПЛ

Автор звіту в анонсі зробив прогноз на матч 1:1 і майже вгадав. Майже - через паузи на водопої арбітр додав цілих шість хвилин, а остання з них виявилася фатальною для «Ворскли». Михайло Шестаков, який вийшов на поле на 88 хвилині, скористався помилкою в центрі захисту «Ворскли», вибіг на побачення з Різником і приніс неочікувану ні для кого перемогу своїй команді. Відразу ж пролунав фінальний свисток.

1:2 - у Рівному сьогодні настільки свято, наскільки це можливо за умов війни. Тим більше, «Верес» на своєму сайті поставив себе після першого туру в турнірній таблиці на перше місце і, мабуть, там себе і залишить. Шість очок з шести, як-не-як. А «Ворскла» продовжує падати - виліт з єврокубків і «бублик» після двох турів.

Українська Прем'єр-ліга. 2 тур.

«Ворскла» - «Верес» - 1:2.

Скляр, 21 - Кучеров, 81, М. Шестаков, 90+6.

Сефері, 19, Тотре, 54, Яворський, 61, Зайков, 79, Челядін, 90+6 - Лебеденко, 32.

«Ворскла»: Різник - Феліпе (Козиренко, 49), Яворський, (Челядін, 68), Зайков, Мельничук, Ардіт Толі, Олійник (Марлісон, 86), Скляр, Тотре Еннур, Степанюк, Сефері (Кравчук, 86).

«Верес»: Когут - Гагун, Мірошник, Вовченко, Є. Пасіч, Кльоц, Кучеров (Курко, 88), Дахновський (В. Шарай, 77), Лебеденко (С. Шарай, 70), Г. Пасіч, Гайдучик (Сергійчук, 46, М. Шестаков, 88)).

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

ВОРСКЛА - ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Нагорний
Ай да Верес!!!Ай да красунчики!!!!От що значить віра в перемогу і командна гра!!!
igor shmuylo
Ето полная жопа, за 2 тура ноль очков, скрипнык со своми   экспериментами просрал 2 игры. Поменять пол команды , толку нет .ето истории зори, которые по началу не могла выиграть. 
BekXan
Верес молодці с перемогою.Ворскла тоне.Вийшло те що всі казали керівництво Ворскли просто обісралося коли прибрало Максимова ,команда роспалася а Скрипник це тренер пустишка який невзмозі щось зробити своє.Це не Зоря де він прийнв команду Вернидуба і вона сама грала.Тут потрібно все заново.І  казав що Скрипник це помилка.І ось зараз 4 гра пІд його керІвництвом це просто дворовий футбол.Таке жахіття було коли прийшов Евтушенко і після 5 турів поразок його вигнали.Те саме буде і з Скрипником.Гри немає і не буде.Найближчі 2 тури також будуть поразки.Якщо керівництво хоть трохи зібрало свої мізки в купу то не потрібно ждати ці два тури а прибирати Скрипника негайно і на поклон до Максимова.Інакше аутсайдер цього чемпіоната буде відомий після 5 турів.
SeM077
Ворскла в своєму репертуарі РАХІТИ.. Так добре грали 1-му таймі і так підсіли в 2-му. Бачу і поміняли тренера, а залишились таким ж безхребетними. Для чого Максимова змінили не зрозуміло.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Ад
Вдалося подивитися 2 тайм.Гра була рівною.Но  Верес грав більш гостро і тому я рахую виграв заслужено,хоча повіна була бути нічья.Бажаю Вересу подальших вдачних ігор!ЧУ не дівлячись ні нащо.обіцяе бути цікавим....
Stanislav Matusevych
Ще пару таких матчів, і коменти про Скрипник - дно не будуть мінусувати навіть найзатятіші фанати нездари. Цікаво, до речі, він і далі буде замість Яворського випускати в центр оборони Челядіна? Не здивуюся, бо це створіння не вміє і на власних помилках вчитися, по Зорі останніх років то було добре видно.
Нико ФИН
А що там букмекери на таку ситуацію говорили?