Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 серпня 2022, 06:14
472
0

Юрій ГУРА: «Грали заради хлопців, які сидять в окопах за любої погоди»

Наставник «Олександрії» прокоментував матч 7-го туру УПЛ із «Інгульцем»

| Оновлено 26 серпня 2022, 06:14
472
0
Юрій ГУРА: «Грали заради хлопців, які сидять в окопах за любої погоди»
ФК Інгулець

Головний тренер «Олександрії» Юрій Гура на прес-конференції після матчу 7-го туру УПЛ із «Інгульцем» (2:1) відповів на запитання журналістів:

– Ми дуже раді, що цей чемпіонат узагалі розпочався. Це буде найважчий чемпіонат із усіх, які були за всю нашу історію. Хочеться подякувати нашим Збройним силам, які нас захищають та роблять мирним небо. Хотілось, що воно скоріше стало абсолютно мирним.
Сьогодні дві команди грали заради хлопців, які сидять в окопах за любої погоди. Сьогодні непотрібно було нікого налаштовувати на гру. Жодну з команд. Усі виходили грати на перемогу.

Наша команда забила сьогодні двічі, хоча могла забивати іще кілька голів. Пропустили після стандартного положення. Проте я все одно вдячний своїм гравцям, що за такої спеки здобули потрібний результат.

– Які плани Олександрії на цей чемпіонат?

– У пресі, я гадаю, ви всі вже встигли прочитати, що перед нами стоїть задача боротись за медалі. За них і будемо боротись.

– Що змінилось на тлі товариського поєдинку місячної давнини?

– Та гра надала нам багато підстав для роздумів. Проте знову ж таки, ці матчі вийшли різними. Нам, можливо, пощастило, що Сітало не грав із перших хвилин. Бо він тільки з’явився, так одразу ж почався додатковий тиск на наш захист, передачі. У суперників з’явилась перевага в повітрі.

Знову ж таки, зробили висновки після тієї гри, подивились кілька додаткових матчів «Інгульця». Що сказати… Стандартні положення – це їхня фірмова справа.

– Наскільки цікавим виявилось це дербі?

– Я — олександрієць, тому для мене будь-яка команда чи з Кіровограду, чи з Петрового, чи десь ще звідки — це принциповий суперник.

– Чи можуть зупинки в грі через сигнал «Повітряна тривога» впливати на результат матчу?

– Це дуже важко для гравців із точки зору фізіології, бо вони пограли 40 хвилин – ноги закисли, а тобі сидіти годину. Це треба чимось компенсувати, щось робити в цей час. Не знаю, може хтось візьметься писати дисертацію за цим чемпіонатом. Але краще так, аніж узагалі не грати в футбол — це наша улюблена справа.

– Які передчуття перед наступною грою проти «Минаю»?

– Це буде для нас домашня гра, але ми її будемо проводити в Києві, бо «Минай» не захотів їхати до Олександрії.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.