Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 серпня 2022, 15:35
1473
0

Один із провідних гравців збірної України не зіграє на чемпіонаті світу

Травма не дозволила Дмитру Вієцькому виступити на світовому волейбольному форумі

| Оновлено 29 серпня 2022, 15:35
1473
0
Один із провідних гравців збірної України не зіграє на чемпіонаті світу
CEV, Дмитро Вієцький (№ 3)

З 26 серпня по 11 вересня в Польщі та Словенії пройде Чемпіонат світу з волейболу серед чоловіків. У ньому візьмуть участь 24 команди, в тому числі і збірна України. Як повідомив в ексклюзивному інтерв'ю нашій редакції головний тренер українців Угіс Крастіньш, в цьому турнірі не зможе взяти участь один з провідних гравців збірної України Дмитро Вієцький. Він навіть не брав участь у контрольних матчах, тому що не зміг відновитися після травми. Крім нього також не буде на чемпіонаті світу ще кількох досвідчених волейболістів.

- У контрольних матчах ми не побачили діагонального Дмитра Вієцького. Він зіграє на чемпіонаті світу?
- На жаль, ні. Дмитро через травму пропустив «Золоту Євролігу», але ми дуже сподівалися, що він зможе відновитися і набрати необхідні кондиції до чемпіонату світу. На жаль, але відновлення зайняло значно більше часу і Вієцький нам не допоможе в Польщі.

- Через відсутність Вієцького у вас в заявці залишився тільки один діагональний Василь Тупчій. Чи була можливість запросити ще когось з українських волейболістів того ж амплуа?
- Якби це був якийсь рядовий тренувальний турнір, то ми б розширили список кандидатів. А до чемпіонату світу особливі вимоги. Ми не можемо тут експериментувати. Так, нам доведеться грати з одним діагональним, а в «Золотій Євролізі» не було навіть Тупчія і нам або доводилося замінювати на цій позиції кимось із числа догравальників, або взагалі використовувати схему з трьома догравальниками без діагонального. У багатьох матчах це спрацьовувало і збірна досягала успіху. Так що деякий досвід у нас вже є.

- Я подивився на склад збірної України, який грав на Євро-2021, і побачив, що крім Вієцького зараз в ньому немає також таких досвідчених гравців як Єрещенко, Терьоменко, Сидоренко і Діденко. З чим пов'язані ці зміни?
- Причини різні. Перші троє вже досить вікові волейболісти і на даний момент вони більше змушені зосередитися на виступах за свої клуби. А стосовно Владислава Діденка, то він був з нами на зборах, але в заявку не потрапив. Як, до речі, і молодий центральний блокуючий Андрій Рогожин. Якби можна було б включити в заявку не 14, а 16 гравців, то вони, звичайно ж, увійшли б до цього списку. А так нам довелося когось залишати поза заявкою.

Календар ігор за участю збірної України
27 серпня Україна - Сербія
29 серпня Україна - Туніс
31 серпня Україна - Пуерто-Ріко

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.