Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 серпня 2022, 03:27
3555
3

Рух – Металіст. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Повернення «Металіста» до УПЛ відбудеться у Львові

| Оновлено 25 серпня 2022, 03:27
3555
3
Рух – Металіст. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст

У середу, 24 серпня, «Рух» у першій грі нового сезону на стадіоні «Україна» прийматиме «Металіст». Раніше львівський клуб ще жодного разу не зустрічався саме з цим представником Харкова.

Рух

Під час затяжного міжсезоння в складі «Руху» відбулися певні кадрові зміни. Залишили львівський клуб капітан «жовто-чорних» Ярослав Мартинюк, який перейшов у «Металіст 1925», Олександр Бандура – в «Минай», Данило Кондраков – в «Судуву», американець Осазе Де Розаріо та нещодавно Роман Карасюк – в «Пюнік». Натомість новачками «Руху» стали англієць Вів Соломон-Отабор («Сент-Джонстон») та Олексій Довгий («Львів»).

Перед початком нового сезону-2022/2023 «Рух» на своїй тренувальній базі провів зустріч з уболівальниками та презентував два нових комплекти форми, яка увібрала в себе символи міста Лева та України. У представленні форми взяли участь три покоління футболістів: гравці основної команди Юрій Климчук та Олексій Сич, гравці юнацької команди (до 19 років) Віталій Холод та Гліб Савчук та вихованці клубної Академії «Руху».

Матч з «Металістом» стане для головного тренера «Руху» Леоніда Кучука 50-м у всіх турнірах за час його перебування біля керма львівського клубу: 16-й – в УПЛ, 30 – у Першій лізі та 4 – в Кубку.

Металіст

У Львові відбудеться повернення «Металіста» до УПЛ, де харків’яни востаннє виступали ще 14 травня 2016 року. В рядах «Металіста» відбулися більш суттєві кадрові зміни. Залишили клуб Євген Банада, який став гравцем «Кривбасу», Володимир Танчик, Едуард Сарапій, Сергій Горбунов (усі – «Дніпро-1»), англієць Кадім Харріс («Самсунспор»), Артем Білий («Ван»), колумбієць Ріаскос («Аль-Халідж»), бразилець Маілтон («Шапекоенсе»), завершили кар’єру Руслан Фомін та Антон Поступаленко.

Новачками «Металіста» стали Орест Костик («Львів»), Данило Книш («Минай»), Олександр Каплієнко («Ауда»), Єгор Картушов («Десна»), Сергій Панасенко («Верес»). На правах вільних агентів приєдналися до харківського клубу досвідчений Дмитро Коркішко і Максим Прядун, а також повернувся з оренди Максим Багачанський («Вовчанськ»).

Головний тренер Олександр Кучер став новим керманичем «Дніпра-1». Тож у Львові дебютує в УПЛ в статусі головного тренера Олег Ратій, який раніше як гравець «Кременя», запорізького «Металурга», «Олександрії» та «Волині» провів в чемпіонатах 226 ігор (14 голів).

Статистика зустрічей

Раніше турнірні шляхи «Руху» та «Металіста» не пересікалися у жодних турнірах. Тож «Металіст» стане вже 17-м суперником рухівців в УПЛ. «Жовто-чорні» востаннє грали на стадіоні «Україна» ще 23 березня 2019 року, коли виступали у Першій лізі.

Феміда

Арбітром матчу призначено Дениса Шурмана (Київська область), який проведе 45-й матч в УПЛ. «Рух» при Шурмані провів дві гри в елітному дивізіоні, обидві в гостях і по разу грав внічию та програвав. Для «Металіста» з цим арбітром ця зустріч в УПЛ буде дебютною.

Прогноз на протистояння

«Рух» налаштований стартувати у новому чемпіонаті на мажорній, переможній ноті. Амбіційний «Металіст» своє повернення до УПЛ теж намірений ознаменувати хорошою грою. Спрогнозуємо бойову нічию у майбутньому протистоянні.

Орієнтовні склади:

«Рух»: Паньків, Лях, Білий, Слюсар, Роман, Федорчук, Сапуга, Таллес, Соломон-Отабор, Руніч, Климчук.

«Металіст»: Рибка, Каплієнко, Порох, Мизюк, Романюк, Ралюченко, Танковський, Панасенко, Картушов, Підлепенець, Багачанський.

Parimatch
  • 2.21
  • 3.20
  • 3.45
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.23
  • 3.20
  • 3.44
Зробити ставку Зробити ставку

24 серпня, середа

«Рух» – «Металіст»
Львів. Стадіон «Україна». 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
РУХ – МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників
Футбол | 03 травня 2024, 07:22 0
ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин
Футбол | 02 травня 2024, 23:36 7
АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Прок
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FoZZy
Хотілося б перемогти, а там як вийде...
Сподіваюсь, що з трансляцією домашніх матчів наші одумаються і не будуть і без того погіршувати ситуацію в якій зараз опинився клуб... Чи це все підступи "колишніх", які  дуже сильно "хвилюються" за долю "Металіста", що підводять його під штрафи та знаття турнірних балів...
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил