Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 серпня 2022, 18:49
1367
1

Колос – Кривбас. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Клуб із Кривого Рогу проведе перший офіційний матч після повернення до УПЛ

| Оновлено 23 серпня 2022, 18:49
1367
1
Колос – Кривбас. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Кривбас. Юрій Вернидуб

У вівторок, 23 серпня, у Ковалівці відбудеться матч 1-го туру української Прем'єр-ліги, в якому «Колос» на своєму домашньому стадіоні прийматиме «Кривбас». Стартовий свисток пролунає о 17:00 за Києвом.

Колос

У минулому чемпіонаті, який був завершений достроково через повномасштабне воєнне вторгнення росії, команда Ярослава Вишняка посіла восьме підсумкове місце в турнірній таблиці, набравши за 18 турів 24 очки.

Цього літа «Колос» провів два навчально-тренувальні збори на своїй базі в Ковалівці. У рамках підготовки до нового сезону було проведено 11 контрольних матчів, у яких підопічні Вишняка здобули чотири перемоги, двічі зіграли внічию та п'ять разів зазнали поразок.

Щодо трансферної кампанії, то головними втратами є переходи хавбеків Андрія Тотовицького та В'ячеслава Чурка відповідно до донецького «Шахтаря» та луганської «Зорі». Причому за Тотовицького «гірники» заплатили «Колосу» рекордні для клубу з Ковалівки гроші – 700 тисяч євро. У той же час були підписані Сергій Болбат із «Шахтаря» та Євген Смирний із «Динамо».

Кривбас

Клуб із Кривого Рогу було відроджено у 2020 році на базі «Гірника». По суті команду просто перейменували, зробивши водночас ребрендинг із заміною емблеми на логотип старого-доброго «Кривбаса», який двічі ставав бронзовим призером чемпіонату України в сезонах 1998/99 та 1999/2000.

За два роки клубу вдалося двічі підвищитись у класі, вийшовши з Другої ліги спочатку до Першої, а потім до УПЛ. Причому в еліті українського футболу клуб останній раз виступав у сезоні 2012/13, безпосередньо перед своїм розформуванням.

У минулому сезоні «біло-червоно-чорні» грали під керівництвом головного тренера Олександра Бабича та фінішували на другому рядку у турнірній таблиці Першої ліги, пропустивши вперед лише харківський «Металіст». У міжсезоння Бабич пішов у відставку, а на заміну йому прийшов Юрій Вернидуб, відомий по успішній роботі в луганській «Зорі» та молдовському «Шерифі».

Орієнтовні склади

«Колос»: Волинець – Болбат, Гончаренко, Новак, Чорноморець, Задоя, Мілько, Смирний, Ільїн, Мякушко, Лисенко.

«Кривбас»: Сарнавський – Опанасенко, Зотько, Вернидуб, Якимець, Рябов, Банада, Семотюк, Хомченовський, Волошин, Хобленко.

Parimatch
  • 3.00
  • 3.55
  • 2.28
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 3.00
  • 3.54
  • 2.30
Зробити ставку Зробити ставку

23 серпня, вівторок

«Колос» – «Кривбас»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 17:00
КОЛОС — КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
ТБ-трансляція на телеканалі Setanta Sports
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maxno
Прогнозы туповаты .