Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 серпня 2022, 09:10
16841
3

Усик переміг Джошуа і тепер хоче Ф’юрі. Тайсон, можливо, і не проти

Оглядач Sport.ua рецензує поєдинок Олександр Усик – Ентоні Джошуа 2

| Оновлено 22 серпня 2022, 09:10
16841
3
Усик переміг Джошуа і тепер хоче Ф’юрі. Тайсон, можливо, і не проти
Getty Images/Global Images Ukraine

Олександр Усик переміг Ентоні Джошуа. Рішенням суддів, без нокаутів і навіть

нокдаунів. Сотні прогнозів про легку дострокову перемогу українця не спрацювали. Взагалі, жоден з прогнозів не спрацював – ніхто не бачив, чому ж це Усик має виграти тільки розділеним рішенням суддів.

А воно склалося саме так. Усик ледь не опинився у першому нокдауні в кар’єрі, але все одно привезе пояси в Україну.

Усик провалив старт бою, але вчасно увімкнувся. Джошуа зробив все, щоб створити українцю дискомфорт

Те, що Усик зазвичай довго запрягає – не секрет ні для кого. Олександру треба розкачатись, подивитись та подумати. Щоправда, перед поєдинком, українець розповів, що для нього це черговий раунд протистояння:

«Я вважаю, що це будуть тринадцятий, чотирнадцятий, п’ятнадцятий і далі раунди нашого протистояння», – казав Усик на прес-конференції.

Це можна зрозуміти, як готовність стартувати одразу, бо вже ж давно знайомі, але українець не спішив. Майже чотири раунди Усик діяв вкрай спокійно, але без форсування подій. Поки опонент набирав очки та забирав протистояння, чемпіон рухався довкола і іноді бив.

Все це відбувалось не тільки завдяки довгому початку від Усика, а й через хороший бокс Джошуа. Ентоні буквально підсаджувався під силові, які заряджав по корпусу супернику, і це фактично спрацювало – Усик не міг форсувати події, а потім став виглядати фізично гірше, ніж варто було розраховувати.


Getty Images/Global Images Ukraine

Ближче до середини протистояння Олександр зрозумів, як і звідки йому атакувати. Попутно приймаючи удари по корпусу та в голову назустріч, хоча і віддаючи набагато більше. Саме кількість нанесених та донесених ударів вирішила все. Де

Джошуа бив один раз, Усик – чотири або навіть п’ять. Де Ентоні сідав для удару, Олександр легко крутився довкола, накидаючи та накидаючи.

Чим ближче були чемпіонські раунди, тим очевиднішою ставала перевага українця у ворк-рейту, у вмінні Усика виходити у рингу з найважчих ситуацій для себе ситуацій. І тут сталися восьмий та дев’ятий раунди. У восьмому Ентоні почав йти вперед, у дев’ятому побіг так, що справді стало страшно.

У восьмій трихвилинці Ентоні відбив супернику тулуб, а у дев’ятій переключився на голову. Таку ж навалу не витримував сам Володимир Кличко. І тоді, і зараз Джошуа не тільки атакував сильно, а й точно та довго. Проте, українець цього разу знайшов дорогу. Довелось пропустити, але далеко не все і не так, як хотілось би британцям.

Фінальні раунди виявились визначальними. Чемпіонські раунди для чемпіонів. Десятий Джошуа повністю програв. Усик бив звідусіль і так, як тільки бажав. Одинадцятий – також, хоч британець пропускав з меншою інтенсивністю та точністю. І дванадцятий – без змін. Тут вже Ентоні довелось бігати по рингу, висіти на канатах і візаві, який розвертався разом з ним та лупив у відповідь.

Надважкий бій для обох спортсменів та близьке рішення суддів було гарантовано. У підсумку: двоє суддів віддали перемогу українцю, а один – британцю. Загалом, третє можна пояснити, але навіщо? Головне, що пояси залишаються в Україні.

Що далі?

Джошуа чомусь розпереживався після бою. Наговорив всякого, але поразку признав, Ентоні боляче та неприємно, але те, що він чудив після гонгу – смішно.


Getty Images/Global Images Ukraine

При цьому, важко назвати когось, кого не переможе такий Джошуа. Навіть Ф’юрі буде отримувати регулярно точно в голову і тулуб. Про Паркера чи Ділліана Вайта взагалі і мови немає.

З останнім, можливо, і повернеться Ентоні. Той хотів собі вже якийсь бій. У Джошуа завжди є особисті справи з Вайтом. Чудовий бій для повернення і заробітку у Великій Британії.

Усик заявив, що бачить майбутнє тільки в поєдинку проти єдиного суперника – Тайсона Ф’юрі. Типу, забрати пояс WBC саме у нього – надважливо. І Олександр, і його промоутер Красюк закликали Ф’юрі повернутись з пенсії та довести, що він – король. А сам британець сказав, що реванш – повний відстій.

Чи буде такий поєдинок, неясно, але відмовлятись від можливого бою за останній пояс, бо там буде не Ф’юрі – дивна затія. Є шанси вписати себе в історію так, як не робив жоден українець, і не йти за останнім поясом, бо там буде якийсь Вайт чи Джойс – незрозуміло нащо.

Навпаки, це простіший шлях. Усик любить виклики, але ж вони мають бути по розміру. Ф’юрі занадто великий та сильний. Абсолютно незрозуміло, що може статись, якщо вони таки потраплять у ринг один до одного.

У будь-якому випадку, такий поєдинок не виглядає дикістю. Ф’юрі не пішов остаточно – все ще є чемпіоном і має визначитись до 26 серпня. Усик сказав все, що може – тепер рішення за Ф’юрі.

А якщо той не визначиться, значить, доведеться шукати інші варіанти дійти до абсолюту. Маючи на руках усі інші пояси, з цим точно не має бути проблеми.

Оцініть матеріал
(110)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lucky Lucky
провалив старт і віддавав раунди? які з перших раундів, окрім 2 можна 100% віддати Джошуа та зарахунок чого? 1 раунд - претендент навіть не влучив жодного разу чисто, при цьому отримав два чи три нормальні такі джеби
bassofon
Если Усик перебоксирует Фьюри, тогда точно Христос существует и болеет за Усика.