Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 20 серпня 2022, 07:56
19256
0

Повернення Криму. День 176. Вибухи у Керчі та Севастополі шокували москву

Sport.ua розповідає про найважливіші події за четвер, 18 серпня

| Оновлено 20 серпня 2022, 07:56
19256
0
Повернення Криму. День 176. Вибухи у Керчі та Севастополі шокували москву
Telegram

176-й день війни. 18 серпня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 18 серпня

23:59. Зеленський: Ми з вами повинні думати тільки про те, як перемогти

23:00. На військовому аеродромі в Севастополі чути вибухи

російські та місцеві телеграм-канали повідомляють про вибухи на військовому аеродромі окупантів у Севастополі, проте влада загарбників запевняє, що в регіоні працює протиповітряна оборона.

Так званий губернатор Севастополя міхаіл развожаєв стверджує: «Над аеродромом Бельбек засоби ППО збили безпілотний літальний апарат. Також він запевняє, що жодних пошкоджень немає і ніхто не постраждав».

Це вже другий за вечір нібито збитий росіянами у Криму безпілотник, за версією окупантів. Журналіст агентства Reuters з посиланням на джерела в окупованому Криму пише, що в районі Севастополя пролунали щонайменше 4 вибухи.

22:10. У Керчі чули вибухи, окупанти заявили про роботу ППО

Жителі Керчі в окупованому Криму у четвер увечері чули вибухи, окупанти заявили про спрацювання системи ППО.

Так званий радник голови Криму олег крючков: «Попередньо. У Керчі спрацювали системи ППО. Небезпеки для міста та мосту немає».

У кримських пабликах повідомляють про гучний вибух у Керчі, який було чути у різних районах міста, а також у довколишніх селах. У деяких будинках тремтіли шибки. Жителі Керчі повідомили, що увечері 18 серпня чули гучні звуки, схожі на вибухи.

За даними із соцмереж, перші гучні вибухи вся Керч почула о 20:42. У людей затремтіли шибки, спрацювали сирени автомобілів. Керчани почали писати, що бачили у небі світлу димову смугу. О 20:56 пролунав ще один потужний звук, схожий на вибух, і в небі через пару секунд з'явився вогненний спалах, який зник також через пару секунд.

21:40. У Бєлгородській області рф горить склад з боєприпасами

У районі села Тимонове Білгородської області рф горить склад з боєприпасами.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков: «В районі села Тимонове Валуйського міського округу спалахнув склад із боєприпасами. За останніми даними, постраждалих немає, жертв немає».

За словами губернатора, причина пожежі встановлюється. Жителів сіл Тимонове та Солоті евакуювали на безпечну відстань.

20:20. Зеленський: переговори з рф можливі, якщо російські війська покинуть Україну

Президент Володимир Зеленський заявив, що переговори з росією можливі лише тоді, коли російські війська залишать незаконно окуповану територію України. Зеленський про це сказав після зустрічі з генсеком ООН та президентом Туреччини 18 серпня у Львові (Суспільні).

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган: «Зберігаю віру в те, що війна закінчиться за столом переговорів. Не лише Україна, а й увесь світ відчули позитивні результати Стамбульської угоди. Маю намір обговорити з путіним підсумки львівських переговорів із Зеленським та Гутеррішем».

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі заявив: «Нас ніхто не схиляв до поступок на користь росії».

19:30. Зведення Генштабу: окупанти посилили угруповання на півдні

Генштаб: На півдні України окупанти посилили своє угруповання силами у дві батальйонні тактичні групи, на кількох напрямках ЗСУ відбили наступ росіян.

19:00. росіяни готують провокацію на ЗАЕС

Українські розвідники вважають, що росіяни 19 серпня готують провокацію на найбільшій у Європі Запорізькій атомній електростанції.

Головне управління розвідки: «Окупанти оголосили несподіваний вихідний на Запорізькій атомній станції. 19 серпня на ЗАЕС перебуватиме лише оперативний персонал. Всім решті співробітників вхід буде закрито. Також відомо, що представники росатому, які останнім часом постійно перебували на станції, терміново залишили територію об'єкту».

У розвідці звернули увагу, що міноборони рф заявили про нібито підготовку теракту з боку ЗСУ. Росіяни заявляють, що під час візиту в Україну генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреш готується резонансна провокація, щоб звинуватити рф в техногенній катастрофі. У підготовці теракту росіяни очікувано звинувачують українську владу.

Українські розвідники вважають, що окупанти після масштабних обстрілів Запорізької атомної станції можуть підвищити ставки та влаштувати реальний теракт на найбільшому в Європі ядерному об'єкті.

18:00. Зеленський розповів, про що говорив із генсеком ООН

Президент Володимир Зеленський у Львові провів зустріч із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. За його словами, вони домовились про продовження координації щодо реалізації зернової ініціативи.

Крім того, на зустрічі обговорили питання незаконної та примусової депортації українців, звільнення з полону українських військовослужбовців та медиків.

Зеленський: «Особливу увагу було приділено темі ядерного шантажу рф на Запорізькій АЕС. Цей свідомий терор із боку агресора може мати глобальні катастрофічні наслідки. Тому ООН має забезпечити безпеку цього стратегічного об'єкта, його демілітаризацію та повне звільнення від російських військ».

16:50. росія відмовилася створити демілітаризовану зону навколо Запорізької АЕС

Заступник директора департаменту інформації та друку МЗС рф іван нечаєв заявив, що москва не сприймає пропозицію про створення демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС:

«Неприйнятні пропозиції щодо демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС. Їхня реалізація зробить станцію ще більш уразливою».

У той же час москва очікує на поїздку інспекторів МАГАТЕ на ЗАЕС найближчим часом.

16:00. Ердоган вперше з початку повномасштабної війни прибув до України

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прибув до Львова (Anadolu, УП). Глава турецької держави прилетів до польського міста Жешува, а звідти наземним транспортом вирушив до Львова.

Спочатку Ердоган проведе переговори у форматі віч-на-віч із президентом Володимиром Зеленським. Потім відбудеться тристороння зустріч президентів України та Туреччини та генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша. За підсумками консультацій буде організовано спільну прес-конференцію лідерів Туреччини, України та генсека ООН.

За даними ЗМІ, на порядку денному зустрічі у Львові з президентом Володимиром Зеленським – кроки, які необхідно зробити для підвищення функціональності зернового коридору та закінчення війни дипломатичним шляхом.

Серед інших питань, які планують обговорити на зустрічі – посередництво Туреччини в обміні полоненими між росією та Україною, а також повернення до Туреччини двох літаків турецьких ВПС A440M, які перебували в Україні до війни та продовжують залишатися тут.

14:30. Бавовни буде багато! Притулку на гроші українців купив дані супутника

За 600 млн гривень, зібраних українцями, фонд Сергія Притули купив дані супутника та доступ до бази даних супутникових знімків для української армії.

Сергій Притула: «Українці, ви – космос. Ми купили супутник. Це не просто один супутник. Він дає нам доступ до бази супутникових знімків сузір'я ICEYE, і цей доступ ми викупили більш ніж на рік вперед.

Тепер наша армія максимально швидко отримуватиме супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. Бавовни буде багато».

13:20. росія погрожує зупинити ЗАЕС

російське військове командування погрожує зупинити роботу найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції.

генерал-лейтенант рф ігор кириллов: «Звертаємо вашу увагу, що при продовженні негативного розвитку ситуації, пов'язаної з обстрілами атомної станції Україною, може бути розглянуте питання про виведення в холодний резерв 5 та 6 енергоблоків, що призведе до зупинки Запорізької АЕС.

росія окупувала ЗАЕС ще на перших етапах війни і утримує на її території військову техніку та боєприпаси. Також неодноразово фіксували обстріли, здійснені саме з території ЗАЕС.

12:05. Обмін полоненими, зерно та літаки: ЗМІ назвали теми зустрічі Ердогана та Зеленського

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вирушив до України з першим з початку повномасштабної війни офіційним візитом (NTV, УП).

На порядку денному зустрічі у Львові з президентом Володимиром Зеленським у четвер – кроки, які необхідно зробити для підвищення функціональності зернового коридору та закінчення війни дипломатичним шляхом.

Серед інших питань, які планують обговорити на зустрічі – посередництво Туреччини в обміні полоненими між росією та Україною, а також повернення до Туреччини двох літаків турецьких ВПС A440M, які перебували в Україні до війни та продовжують залишатися тут. На зустрічі двох лідерів також буде оцінено всі аспекти турецько-українських відносин.

Під час візиту Ердогана до України перебуває генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Тому передбачено проведення тристороннього саміту за участю Ердогана, Зеленського та Гутерріша.

10:50. ЗСУ знищили 200 окупантів, збитий вертоліт і літак

Втрати російської армії у повномасштабній війні проти України досягли 44 300 солдатів, за добу 17 серпня ЗСУ ліквідували 200 окупантів.

Дані Генштабу ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 18.08 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 44300 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1889 (+3) од.
  • бойових броньованих машин ‒ 4179 (+17) од.,
  • артилерійських систем – 1010 (+17) од.,
  • РСЗВ – 265 (+2) од.,
  • засоби ППО – 136 (+0) од.,
  • літаків – 234 (+1) од.,
  • вертольотів – 197 (+1) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 793 (+1),
  • крилаті ракети - 190 (+0),
  • кораблі /катери – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3061 (+7) од.,
  • спеціальна техніка – 93 (+0).

Найбільших втрат за минулу добу противник зазнав на Донецькому напрямку.

10:00. Трагічна ніч на Харківщині: 11 загиблих та 37 поранених, вранці – 8 ракет із Бєлгорода

Внаслідок вечірнього та ранкового обстрілів Харкова щонайменше 9 людей загинули та 35 отримали поранення, ще двоє людей загинули та двоє постраждали у Краснограді.

Глава Харківської ОВА Олег Синегубов: «Минула ніч стала однією з найтрагічніших для Харківщини за весь час війни. Протягом ночі росіяни завдавали масованих ракетних ударів по Харкову. Під ударом російських терористів знову опинилися мирні спальні райони з цивільними людьми.

Близько 21:30 російська ракета, ймовірно Іскандер, влучила в триповерховий житловий будинок в Салтівському районі. Будинок майже повністю зруйнований, сталася масштабна пожежа. За останніми даними, під завалами загинуло 7 людей, 17 – поранено, зокрема 11-річну дитину (ДСНС вранці повідомляло про 20 постраждалих, з яких 4 врятовано).

Близько 04:30 ранку ворог здійснив пуски ще 8 ракет із російського міста Бєлгород у напрямку Харківської області. Зафіксовано влучення ракет у Холодногірському та Слобідському районах Харкова. Пошкоджено будинки, об'єкти інфраструктури, почалися пожежі.

У Слобідському районі Харкова одна з ракет влучила у 4-поверхове приміщення гуртожитку. Будівлю частково зруйновано. Станом на даний момент 2 особи загинули, 18 отримали поранення, у тому числі 2 дитини».

09:00. Ранковий обстріл Харкова: одна людина загинула, поранених уже 18

Число поранених внаслідок ранкових обстрілів Слобідського району Харкова зросло до 18, одна людина загинула. Також зросла до 20 кількість постраждалих від вечірнього обстрілу Салтівського району міста.

Голова Харківської ОВА Олег Синегубов: «російські окупанти вранці влучили у приміщення гуртожитку у Слобідському районі Харкова. На цей момент 18 поранених, 2 з них – діти. 1 особа загинула. Тероризм росіян не має меж!»

Війська рф з вечора обстріляли три райони Харкова.

07:30. Зведення Генштабу: рф продовжує утримувати війська біля кордону в Брянській та Курській областях

Генштаб: рф продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

05:50. Орки знову ударили по Харкову, є постраждалі

Армія рф раз завдала удару по Харкову – за попередньою інформацією, п'ятеро людей постраждали, спалахнули кілька пожеж.

Голова Харківської ОВА Олег Синегубов: «Окупанти знову завдали ракетних ударів по Харкову. Внаслідок влучень є кілька пожеж, зараз відомо про двох постраждалих, серед них ¦дитина. Усі профільні служби працюють на місцях. Не ігноруйте сигнали тривоги».

Мер міста Ігор Терехов повідомив: «Вночі було 5 ракетних ударів по Харкову. Прилетіло в Слобідський та Холодногірський райони. У Холодногірському районі після обстрілу дуже велика пожежа. Горить адміністративний будинок. За словами керівництва ДСНС, розпочався обвал. Також у вогні близько півтора десятка машин біля цієї будівлі».

Спочатку повідомлялося про двох постраждалих, але потім Синегубов, з посиланням на дані обласного Центру екстреної медичної допомоги, повідомив про п'ятьох поранених.

04:50. рф намагається виставити удари по Криму терактами, щоб відволікти від своїх військових злочинів

росіяни намагаються виставити удари по російських військових об'єктах у Криму як теракти, щоб відвернути увагу від своїх порушень міжнародного права і підірвати заклик оголосити Росію державою-спонсором тероризму.

Американський Інститут дослідження війни (ISW) вважає, що російські офіційні особи, швидше за все, все частіше пов'язуватимуть напади українських партизанів на окуповані території з операціями, що проводяться пов'язаними з ісламістським екстремізмом організаціями, в спробі видалити український партизанський рух від міжнародної спільноти та по міжнародній спільноті офіційно визнати росію державою-спонсором тероризму.

Наголошується, що напади на законні російські військові об'єкти повністю підпадають під законне застосування сили і не є терористичними актами, і немає доказів того, що ці напади вчинені екстремістами.

01:00. Зеленський: росіяни у Харкові вдарили у гуртожиток

Президент Володимир Зеленський повідомив, що російські окупанти ввечері 17 серпня вдарили по гуртожитку у Харкові, точну кількість загиблих та поранених встановлюють.

«Ракетний удар. По гуртожитку. Будівля повністю зруйнована. Точну кількість загиблих та поранених встановлюємо. Підлий і цинічний удар по цивільних, який не має жодного виправдання і демонструє безсилля агресора».

00:00. Початок 176-го дня війни, 18 серпня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 05:12 1
ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ

Андрій допоміг Реалу обіграти пройти Манчестер Сіті в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 5
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.