Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 серпня 2022, 06:30
5405
1

Хргович проти Чжилея – бій за право претендувати на Усика чи Джошуа

Поєдинок відбудеться прямо перед Усик – Джошуа 2

| Оновлено 20 серпня 2022, 06:30
5405
1
Хргович проти Чжилея – бій за право претендувати на Усика чи Джошуа
Getty Images/Global Images Ukraine. Філіп Хргович

Поєдинок Філіпа Хрговича та Чжана Чжилея – не тільки протистояння величезних суперважковаговиків, де ймовірність нокауту вкрай висока. Це ще й бій за право зустрітись із переможцем пари Олександр Усик – Ентоні Джошуа, в андеркарді якої вони зустрінуться.

Причому, обидва вже давненько говорять про зустріч з тим чи іншим учасником головного шоу. Але цього разу переможець отримає все. Якщо складуться обставини.

Чжилей та Хргович давно ходять біля титулів і говорять про поєдинки проти чемпіонів. Чжан навіть боксував із Джошуа

Філіп Хргович та Чжан Чжилей – постійні кандидати на поєдинки, що десь ось-ось мають привести до титульного шансу. Вони все ще не на рівні популярності навіть тих же Дерека Чісори чи Ділліана Вайта, але вже достатньо активно і багато перемагають, щоб згадувати про них.

Чжан навіть боксував з Ентоні Джошуа – правда, в любителях. Це сталось на Олімпійських іграх-2012 у Великій Британії. Там Джошуа переміг рішенням суддів, а потім завоював олімпійське золото. Там же перше місце взяв і Олександр Усик, але це вже трошки інша історія.

Китаєць згадує ту поразку постійно. То вважає, що насправді переміг він. То каже, що хоче реваншу і розплати. Проблема в тому, що Чжилею вже 39 років. Вік пенсійний навіть для суперважковаговика. А величезних перемог немає. Навіть дуже хороших недостатньо.

Важко навіть когось виділити з рекорду Чжилея. Скотт Александер, Крейг Льюїс чи Андрій Руденко? Все це непогані перемоги, але це несерйозно, коли ти збираєшся йти на Джошуа.

З іншого боку рингу у Джидді буде Філіп Хргович. Хорватський нокаутер та дуболом, який якщо і не візьме своє боксом, то точно візьме фізичною силою. Філіпу 30 років – молодий та перспективний супертяж. Хргович не зібрав у рекорді колекцію топових імен, але вони точно гучніші за опонента. За цей час Філіп побив Аміра Мансура (технічний нокаут у 3 раунді), Кевіна Джонсона (рішенням суддів), Еріка Моліну (технічний нокаут у 3 раунді), Райдела Букера (технічний нокаут у 5 раунді) та двох непереможених боксерів за останній час: Марко Радоніча (RTD 3) та Еміра Ахматовича (ТКО 3). Чжилей – третій поспіль в списку непереможених візаві.

Getty Images/Global Images Ukraine. Філіп Хргович

Філіп вже один раз міг зустрітись з Олександром Усиком – прямо перед першою зустріччю з Джошуа. Точніше, замість неї. Тоді українцю прийшла пропозиція від IBF, де Хргович був одразу за ним у рейтингу – зустрітися з хорватом, щоб переможець став обов’язковим претендентом на титул британця.

Олександр відмовився. Його пояснення та пояснення команди було максимально логічним – з перших днів у суперважкій вазі він вже був претендентом за версією WBO. Навіщо йому відмовлятись від шансу вийти на пояс і боксувати за право бути претендентом, якщо він вже має право битися за титул. Рішення виявилось правильним, а Хргович продовжив свій шлях до першої сходинки рейтингів.

Перемога у наступному поєдинку принесе Хрговичу або Чжилею позицію в рейтингах, завдяки якій вони точно зможуть претендувати на Усика чи Джошуа.

Хто фаворит?

Хргович вважається фаворитом з відривом. 1.10 на хорвата проти 6.60 на китайця.

Фактично, це останній шанс для Чжана Чжилея. У 39 років програвати перший же поєдинок проти боксера з більш-менш ім’ям – не найкраща ідея і фактично кінець кар’єри. Шансів Чжилей і так особливих не мав. Він недостатньо відомий та веселий поза рингом, а ринги Китаю перестали бути цікавими після того, як у їхньої влади почали проявлятись не менші, ніж у росіян, замашки на світову домінацію. Тому зацікавити ще когось у разі поразки буде фактично нереально.

 

Хрговичу теж програвати небажано. По-перше, відношення до нього виключно, як до нокаутера. Тобто, вдарити може, але наскільки хорошим боксером його можна назвати – величезне питання. Програти віковому китайцю за крок до претендентства – так собі реноме. Але Філіп матиме час на відновлення втрачених позицій, та збій все ж відбудеться.

Проте, це навряд. Просто зараз Хргович банально кращий у всьому. Він молодший активніший, достатньо сильний та наполегливий у ринзі, щоб перепрацювати суперника. Філіп може і відправити візаві на пенсію точним ударом, і забрати бій завдяки активності та постійній ініціативі.

Чжилею доведеться стрибнути вище голови.  Працювати більше, в’язати суперника, втомлювати і ловити на помилках, яких у хорвата вдосталь. Тільки у цьому випадку варто розраховувати на інтригу.

У всіх інших випадках Хргович стане офіційним претендентом на титул IBF і боротиметься з іншими претендентами – Джо Джойсом та Даніелем Дюбуа за право першого виходу на титул.

Поєдинок Філіп Хргович – Чжан Чжилей відбудеться 20 серпня у Джидді.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jetcrow
Слова заради слів. Ні про що. Чжан більше 6 раундів не може навіть на ногах стояти проти мішків, Хргович навіть не схожий на боксера який пропонує бокс. Прмітив яких і Усик і Джошуа виносили не встаючи з крісла.