Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 серпня 2022, 08:29
49852
11

Усик фаворит реваншу, у Джошуа ставка – кар'єра

Поєдинок, якого чекають із нетерпінням

| Оновлено 21 серпня 2022, 08:29
49852
11
Усик фаворит реваншу, у Джошуа ставка – кар'єра
Getty Images/Global Images Ukraine

Історична подія. Олександр Усик вдруге зустрінеться із Ентоні Джошуа. Британец вимагав реваншу одразу після поразки, і отримав його. Чи краще це, ніж повернутись плавно – величезне питання. Але для фанів все це не важливо. Тому що бій прекрасний, і подивитись його ще раз – справжнє задоволення.

У обох боксерів змінилось ледь не все. Другий поєдинок буде не менш цікавим

Перша зустріч Олександра Усика та Ентоні Джошуа вийшла чудовою у боксерському плані. Протистояння шульги проти правші – завжди цікаво у плані тактики. Менший та рухливіший проти більшого та фізично потужнішого. Темповий боксер проти технаря-нокаутера. Прекрасно.

Події у ринзі повністю виправдали всі епітети, які виписувались до початку поєдинку. Усик заволодів ініціативою одразу. Перші чотири раунди Олександр бомбардував візаві з різних сторін так багато і активно, що здавалось, британець може не витримати. Далі почалась дуель. Тренер попросив Олександра скинути оберти, а Джошуа трохи пристрілявся. Пішли розміни, але загалом ініціатива все ж була на стороні українця.

Фінальні раунди Усик знову увімкнувся та пішов уперед. Так, Джошуа пробивав, зустрічав, діставав, але досягти чогось вагомого не зміг. Олександр просто виявився набагато кращим, затиснувши активністю суперника біля канатів і змусивши того буквально опиратись на них, щоб не звалитись.

Getty Images/Global Images Ukraine

Яскрава та велика перемога українця сталась. До абсолюту один бій та один титул, але контракт є контракт. Там була прописана можливість організувати реванш, якщо Джошуа програє та захоче. І те, і те склалось. Ентоні програв і одразу заявив Хірну, що хоче повторний поєдинок.

Змін в обох таборах вдосталь. Джошуа підписав контракт із DAZN. Багаторічний контракт зі Sky Sports скінчився, Ентоні та Matchroom вирішили не продовжувати його і заключили багатомільйонний контракт зі стрімінговим сервісом. Точна сума не називається, але акцент на тому, що контракт дуже дорогий, робився не раз. Саме цей транслятор – офіційний, але з деякими моментами. У Великій Британії бій все-таки покаже Sky Sports – вони купили трансляцію. В Україні MEGOGO та декілька громадських каналів, а також Youtube-канал Олександра Усика. Все це – безкоштовно для українців, адже Усик сам купив трансляцію з метою безоплатного показу бою.

Окрім зміни транслятора, у Джошуа змінилась команда. Головний тренер тепер Роберт Гарсія. Ентоні подорожував світом, зустрічався з тренерами на батьківщині, в США та не тільки, але зупинився на Гарсії. Досвідчений, хороший тренер, у якого регулярно яскраві бійці і у якого взагалі ніколи не було суперважковаговиків. Чи зможе і як зможе привити свої цінності Джошуа Гарсія – одне з головних запитань.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua!

Олександр Усик пережив одні з найстрашніших тижнів у житті. Ще 23 лютого 2022 року українець записував відео для ігрового симулятору боксу, а 24-го розпочалось повномасштабне вторгнення росії на територію України. Усик пішов у територіальну оборону, на території його будинку жили кадирівці, а тисячі вбитих українців та повномасштабна війна зруйнували або кардинально змінили життя кожного з нас.

За словами дружини Олександра Катерини, за перші тижні боксер скинув більше десяти кілограмів. Він практично не їв, допомагав з обладнанням для декількох військових бригад, а виїхав з держави тільки тоді, коли військові в лікарні сказали, що його бокс зараз також важливий.

Команда Усика сильно не змінилась. Немає Валентина Літвінчука, що готував фізичні кондиції українця до першого поєдинку, змінилось декілька спаринг-партнерів і, головне, місце тренувань. Усик вперше тренувався далеко від України – вирішив для тренувань відправитись до країни, де буде проходити поєдинок. Тим більше, до клімату Саудівської Аравії точно треба звикати.

Усик – фаворит реваншу, хоча був андердогом у першій зустрічі

Перед першим поєдинком ставки приймались зі співвідношенням в середньому 1.6 до 3 – фаворитом, і явним, вважався Джошуа. Тепер, в середньому, 1.7 до 2.6. Не з таким же відривом, але все ж фаворит Усик.

Багато розмов про те, що вже все вирішено – Усик переміг явно в першій зустрічі і має робити те ж саме у реванші. В цілому, це правда. Навіть дивлячись на всі зміни довкола, важко знайти причини, чому Ентоні має так сильно змінитись, щоб перепрацювати Усика. Але причини переживати все ж є.

Getty Images/Global Images Ukraine

Британець – потужний боксер з ударом і завжди таким буде. Те, що в першому бою він не дістав візаві так, як треба, не гарантує того ж у другій зустрічі. Джошуа мотивований. Друга поразка поспіль і третя в кар’єрі від меншого суперника може практично розбити його кар’єру. Звісно, навряд він одразу піде з боксу, але по авторитету Джошуа буде завдано нищівного удару.

Ентоні розумно підійшов до реваншу. Чи дасть зміна тренера хоч щось, не ясно, але це свіжа голова в кемпі. Це новий погляд на те, що британець робить довгі роки. Це просто ще один варіант розвитку подій. А на такому рівні може вирішити все.

Що може змінити Усик? Нічого, і йому не особливо то треба. Олександр вміє підлаштовуватись під суперника, знаходити слабкі місця та давити на них. І загалом, він сам по собі незручний суперник для Джошуа.

Але шанси Ентоні реальні і він точно зробить більше, ніж у першій зустрічі. Реванш, вірогідно, стане навіть більш цікавим за перший поєдинок.

Прогноз Sport.ua – перемога Усика нокаутом у сьомому раунді.

Поєдинок Олександр Усик – Ентоні Джошуа відбудеться у суботу, 20 серпня, у Джидді (Саудівська Аравія). Орієнтовний початок бою – 23:50 за київським часом.

Parimatch  
  • 1.65
  • 19
  • 2.65
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.60
  • 17
  • 2.85
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 138
Спрогнозуйте, як завершиться 🥊 бій між українцем Олександром Усиком та британцем Ентоні Джошуа, який відбудеться ввечері 20 серпня 2022 року в Джидді, Саудівська Аравія.

Дострокова перемога Усика

46 голосів 33.33 %

Перемога Усика за очками

57 голосів 41.3 %

Нічия

7 голосів 5.07 %

Перемога Джошуа за очками

9 голосів 6.52 %

Дострокова перемога Джошуа

19 голосів 13.77 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(126)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Балабольченко Ломпаченко
Очень оптимистичный прогноз ))
Бензар Євген
Віримо в нашого Олександра Усика! 👍👍
inflicted
Всі наші ЗМІ перепостять, що Усик викупив трансляцію. Однак західні медіа пишуть, що організатори бою саудити подарували йому права на показ. Будьте уважнішими, редакціє
nick07
навряд чи переможе нокаутом, а тим більше в 7 раунді.
Ну і враховуючи яке шоу довкола бою, то може статись і недооцінка суперника.
Але однозначно віримо в Усика, перемогу та наступний бій з Фьюрі
Voxa Hvedyk
🇺🇦 Перемога Усика за очками!!!🇺🇦
OKs100
Будет неплохая разминка для Усика перед боем с Фьюри за абсолюта.
axylinam
Усику все поют дифирамбы, а котировки  у буков стрёмные, скорее всего победит Джошуа