Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 15 серпня 2022, 01:49
526
0

БАГАТСКІС: «Треба виправити захист один в один, підбирання та підстраховку»

Наставник збірної України Айнарс Багатскіс підбив підсумки товариського турніру в Туреччині

| Оновлено 15 серпня 2022, 01:49
526
0
БАГАТСКІС: «Треба виправити захист один в один, підбирання та підстраховку»
fbu.ua. Айнарс Багатскіс

В Стамбулі збірна України програла два поєдинки – Туреччині та Словенії і перемогла Польщу.

– Як змінилася гра з появою гравців, яких не було з командою в липні?
– Вона повністю змінилася, адже це досвідчені гравці, яким треба давати ігровий час. Для мене немає жодних питань, чому вони в збірній і для мене завжди було важливо, щоб для громадськості, для журналістів, було зрозуміло, чому той чи інший гравець у команді.

Так, є певні проблеми, адже Герун не грав з квітня. Щодо Леня, він не тренувався з нами і відразу зіграв проти Словенії. Мені достатньо було намалювати навіть не комбінації, а приблизно те, що ми граємо, і він навіть за таких умов виглядав добре. В НБА, незрозуміло для мене чому, але він отримує стільки часу, скільки отримує. Як на мене, це гравець високого рівня і класна людина, як кажуть тренери, «very coachable». 

Ми взагалі не очікували, що Олексій гратиме в Стамбулі, адже він приєднався до команди лише два дні тому. Це було суто його бажання — він хотів грати відразу проти Польщі, але я сказав “ні”. Ми домовилися, що він зіграє два-три відрізка проти словенців, але вийшло трохи більше. І він зіграв значно якісніше, ніж я очікував у цій ситуації — враховуючи його ігрову практику та процес акліматизації.

Близнюк приїхав у такій фізичній формі, що він був готовий грати відразу. Я б хотів відзначити його, як приклад для багатьох не тільки українських гравців, адже Богдан — це приклад професійного спортсмена. Він не витрачає час дарма, готує своє тіло і йому значно легше влитися у баскетбольні навантаження. Ну і проти Словенії ми вирішили поберегти Михайлюка, адже на турнірі він також грав після одного неповного тренування. 

Наразі у нас багато чого вже є: бажання, азарт, емоції і розуміння того, що ми робимо, але в нас немає натренованості і ми ще далеко не команда.

– Які враження у вас від зіграних у Стамбулі матчів?
– Туреччина, враховуючи гравців НБА, готується повним складом вже два тижні. Звичайно, ми могли зіграти проти них якісніше, але, можливо, переліт і певна втома призвели до того, що ми моментами провалилися не в плані баскетболу, а в плані ігрової енергії. Ми були занадто спокійні, а турки, навпаки, грають на емоціях. Плюс вони влучили триочкові, а у нас були підготовлені вільні кидки, які ми не реалізували. Це, знову ж таки, гра на фоні втоми та важких ніг.

У матчі проти Польщі була зовсім інша гра, ми грали в швидкий баскетбол, ми бігли і був лише один спад в середині гри, на який ми відреагували та зіграли цікавим поєднанням гравців — дуже маленькою п’ятіркою з чотирма маленькими та одним центровим. Ми розуміємо, що ця команда має бігти — це бонус цієї команди і ми маємо працювати на це. 

Проти словенців моментами ми грали дуже якісно, але програли через певні нюанси, які треба виправити: зайва підстраховка, в результаті якої отримали п’ять триочкових. Це команда, яка кидає триочкові ледь не найкраще в Європі, незалежно від того, грає Дончич, чи не грає. Ну і парадоксально, що ми програли декілька підбирань, граючи великою пятіркою, після чого нам забили. Ці дрібниці коштували нам перемоги.

– Що має давати команді здвоєний центр, яким збірна України починала два матчі?
– Ми маємо шукати свої переваги. В липні ми за рахунок цього затисли іспанців під кільцем. У нас на позиції центрового чотири гравці і треба думати, як їх використовувати, і що ми можемо від цього отримати. І, як на мене, ми отримуємо певні переваги, наша гра стає різноманітнішою. Головне – це виправити захист один в один, підбирання та зайву підстраховку. У нападі я не бачу проблем грати такою передньою лінією. У нас, на жаль, немає багато гравців на «четвірці», на цій позиції, зокрема, проти Словенії грав Лень і добре розтягував захист. Попереду у нас багато роботи, але небагато часу.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 5
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.