Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Університатя Крайова
11.08.2022 20:30 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:1 3 : 0
Ліга конференцій
| Оновлено 12 серпня 2022, 12:01
17766
52

Втрата ще одного євробійця. Зоря з великим рахунком програла Університаті

Луганці вилетіли з Ліги конференцій

| Оновлено 12 серпня 2022, 12:01
17766
52
Втрата ще одного євробійця. Зоря з великим рахунком програла Університаті
facebook.com/UCVOficial

Футбольний сезон у Європі поступово набирає обертів, і дуже приємно відчувати присутність українських команд у кваліфікації до міжнародних змагань. Зокрема, луганська «Зоря» тільки тиждень тому почала торувати свій шлях до осінньої частини Ліги конференції УЄФА, і вже за першої спроби зіграти офіційний матч у 2022 році її спіткав успіх.

Колектив Патріка ван Леувена показав напрочуд удалу гру під керівництвом нового нідерландського фахівця, мінімально здолавши румунську «Університатю» з міста Крайова (1:0). У матчі-відповіді на полі суперників від цього результату луганці й мали відштовхуватись для здобуття перепустки до раунду плей-оф.

Інколи в житті команд трапляються ситуації, коли все йде шкереберть від самого початку сезону, тож постає необхідність ухвалювати швидкі та правильні рішення. Керівники «Університаті» не повірили, що Ласло Балінт упорається з подоланням «Зорі» навіть на тлі перемоги в дербі проти однойменного клубу 1948 року створення в чемпіонаті на вихідних (2:1), тож на звітну зустріч команду виводив уже новий головний тренер – Мірел Редой.

І вже з перших хвилин можна було побачити вплив появи на тренерському містку суперників нового фахівця. Клуб із Крайови змінив ігрову схему та влаштував команді ван Леувена дійсно гарячий прийом. «Зоря» навряд чи й сама встигла зрозуміти, як під шаленим тиском пропустила вже на п’ятій хвилині за підсумком подачі кутового з лівого флангу від Баярама на Рауля Сілву до воротарського.

Здобута перевага в першому матчі в цей момент себе фактично вичерпала, тож перше, що мала зробити українська команда, це заспокоїтись. «Університатя» й надалі намагалась чинити тиск на захист луганців, проте вони потрохи почали до цього призвичаюватись, а біля воріт Мацапури, хоча й продовжували виникати пожежі різного ступеня загрози, та все ж ставало все більш спокійно. Зрештою, український колектив зумів перевести гру до чужої половини поля, і хоча не встиг створити реальної загрози володінням Лазара, усе ж таки впорався із початковим тремтінням.

«Зоря» намагалась щось зробити з власним становищем від початку другого тайму, проте суперники встигли зробити додаткові кроки з власного боку раніше. Дві помилки за три хвилини в захисті – такого навіть на рівні кваліфікації Ліги конференцій вибачати ніхто не буде, тож влучний постріл злету від Баяраму та завершення відскоку авторства Банку зняли всі питання щодо переможця.

Після цього особливого сенсу за щось боротись у луганців зразка звітного матчу не було. Команді ван Леувена не вдавалось набрати обертів, а отже й загрози з їхнього боку майже не надходило. Кілька спроб завершити навіси з флангів ударами головою мали місце вже наприкінці основного часу, але змусити Лазара нервувати в цій грі «Зоря» так і не змогла.

Фінальний свисток словенського арбітра Матея Юга зафіксував вихід до раунду плей-оф кваліфікації Ліги конференції УЄФА румунської «Університаті». Для луганської «Зорі» єврокубковий шлях цього сезону добіг кінця.

Ліга конференцій 2022/2023. Третій кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь (перший матч – 0:1).

«Університатя» – «Зоря» – 3:0

Раул Сілва (5), Баярам (53), Банку (57)

Іван (31), Коліч (45), Раул Сілва (71), Матей (90+1) – Булеца (71)

«Університатя»: Лазар, Банку, Раул Сілва, Папп, Скречу, Іван (Рівалдіньо, 90+2), Матей, Баярам (Рогуліч, 74), А. Крецу (Кепецине, 66), Ханка (Ветежелу, 74), Коліч (Маркович, 66).

«Зоря»: Мацапура, Вантух (Сміян, 29), Батагов, Імереков, Данченко (Алефіренко, 89), Чурко, Назарина, Булеца, Крістіан, Нагнойний (Мішньов, 58), Кабаєв (Безбородько, 58).

Арбітр: Матей Юг (Словенія).

Стадіон: «Іон Облеменко» (Крайова, Румунія).

УНІВЕРСИТАТЯ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

57’
ГОЛ ! М'яч забив Нікусор Банку (Університатя Крайова).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Штефан Баярам (Університатя Крайова).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Рауль Сілва (Університатя Крайова).
Оцініть матеріал
(87)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 10
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 52
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Заголовок не очень. ЕвроБОЙЦА мы так и не увидели
Sunrise
Печаль. Игры не было у Зари. Первый матч дал надежду, этот вернул в реальность которая предвиделась перед стартом сезона.
BekXan
Дуже не очікувано.Я від Ворскли зовсім нічого не чекав знав що повністю нова команда новий тренер відсутність гравців всієї основи і то вони показали результат і гру навіть був шанс.А тут Зоря бійцівский клуб і така жахлива гра та йще кому.Це жахіття
Igor_Avtoigor
Печально Жаль что вот так, ну и на этом спасибо. А на счёт Ворсклы, то там игра была интересной, шансы были куда выше и выступали они намного лучше, но это футбол, тут не смогли удержать инициативу и посыпались, а вматче с Ворсклой за судили и отобрали возможность играть дальше. А прыгать на костях Зари не стоит, они старались как могли, удачи им в УПЛ.
Віталій Ткачук
Емоції. Дуже були великі сподівання на Зорю, що вони здобудуть якісь бали в ЛК для рейтингу країни ( і свого теж ), а тут раз, і ... Ну слабкий суперник ж, чому так?  Я все більше схиляюся до думки, що нам ( дивлячись на попередні сезони ) зараз непотрібні 5-ть клубів в єврокубках: рейтинг тримають ДК і Шахта, а решта вилітають від будь-якої команди. Війна тут ні до чого, ДК пройшов Фенер і Штурм, а ці ... Університатя і АІК. Сумно.
Remark
Мда...Ворскла, Зоря...печально это все. 
an52
Тут нічого не змінюється - 4 і 5 клуби беруть участь у єврокубках лише формально. В цьому сезоні хоч по одній перемозі здобули і то добре
Петя Рудик
Євробійця - голосно сказано, боєць має битися - тут не той випадок.
GloryUkraine
По-першій грі було помітно, що шансів у Зорі мало. Румуни потужна, збалансована команда. 
Макс Максов
Сценарій Ворскли, нажаль... Але тут ще й розгром!
Злий Глобинець
Якщо сьогодні так бездарно продули, то що тоді було в першій грі в Польщі? Незрозуміло.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Очень неожидал. Проиграли пстхологически.
Такое чувство что в раздевалке выиграли.
Это ж логично что они попрут, новый тренер же у них.
Михайло Кудієнко
В такі моменти на душі пустота, кожен рік надієшся  що все буде добре, а воно як завжди, цього року вже і жереб був для нас прийнятний... якщо наші "євроокубкові бійці" програють не найсильнішим командам Швеції і Румунії, то це вже пробите дно.
inflicted
Розібрана команда повністю, багато вільних зон без особливих швидкостей з боку румунів. Загалом, Зоря зіграла як справжнє дно - безвольно і бездумно
nick07
після першого матчу була надія, але, на жаль, Зоря її не виправдала.
але 3 клуби будемо мати, тому надіятись на вдалий жереб
zzg77
Ганьба, безсумнівно ганьба! На всіх поворотах волали, що Зоря краща, пройде одной лівою. А дзуськи, обісралися як малята.
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Ткачук
Я ще такої ху.ні не бачив. Це Університатя, а не Барселона 
KvlaD
Из мужиков обратно в бабы, позорники...