Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
536
0

5 спарингів. Збірна України готується до відбору на ЧС та Євробаскету

У неділю наша збірна зустрінеться з Литвою

5 спарингів. Збірна України готується до відбору на ЧС та Євробаскету
ФБУ

Чоловіча збірна України завершила перші дні тренувального збору, який присвячено підготовці до серпневих матчів відбору на ЧС-2023, а також фінальній частині Євробаскета-2022.

Команда Айнарса Багатскіса тренується в Ризі, де 24 серпня зіграє домашній матч проти команди Італії. В другому матчі серпневого ігрового вікна Україна на виїзді протистоятиме Ісландії.

У суботу, 5 серпня, до табору збірної України прибув форвард Богдан Близнюк. Очікується прибуття гравців НБА Олексія Леня та Святослава Михайлюка: захисник буде в збірній вже 8 серпня. Всі інші гравці, які увійшли до розширеної заявки, наразі тренуються в Ризі.

Головний тренер повідомив про те, що окрім запланованих контрольних матчів (з Туреччиною, Польщею, Словенією та Фінляндією) наша команда 7 серпня також зіграє підготовчий матч проти другої збірної Литви.

«Після липневих матчів гравці трохи відпочили, приділили увагу родинам, банально відпочинку, але й декілька гравців не могли тренуватися, адже відновлювалися після певних пошкоджень. Але в житті немає проблем, а є ситуації, які треба виправити. Можливо, десь в перших контрольних матчах нам доведеться грати «за годинником», скорочувати чийсь ігровий час, але найголовніше, що у хлопців є бажання працювати», — сказав Багатскіс напередодні контрольної гри з литовцями.

Після відбору на ЧС-2023 наша команда зіграє у фінальній частині Євробаскета-2022. Чемпіонат Європи пройде в чотирьох країнах з 1 по 18 вересня. Україна зіграє у групі С в Мілані, де також будуть представлені Італія, Греція, Хорватія, Великобританія та Естонія. Перший матч нашої команди - проти Великобританії 2 вересня.

 

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.