Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 06 серпня 2022, 08:15
1761
3

ГУТЦАЙТ: «Повний бан! Україна проти нейтрального статусу атлетів рф та рб»

Україна не приєдналася до заяви міністрів спорту країн-партнерів

| Оновлено 06 серпня 2022, 08:15
1761
3
ГУТЦАЙТ: «Повний бан! Україна проти нейтрального статусу атлетів рф та рб»
Facebook. Вадим Гутцайт

Україна не приєдналася до спільної заяви міністрів спорту країн-партнерів щодо відсторонення росії та білорусі від міжнародних змагань, оскільки вона допускає нейтральний статус для цих спортсменів.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт повідомив у Facebook:

«Позиція України є, була і залишається незмінною: у спорті не має бути росіян і білорусів взагалі. Спільна заява міністрів спорту допускає участь спортсменів з рф та рб у нейтральному статусі.

Україна зі свого боку виступає категорично проти дозволу цим спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях у будь-якому статусі, включаючи нейтральний. Це наша ключова вимога, якою ми не готові і не будемо поступатися.

Переважна більшість положень заяви спільними зусиллями вже реалізована. Майже у всіх видах спорту росіян та білорусів не допускають до змагань, їх виключають з міжнародних федерацій, їм заборонено проводити міжнародні турніри тощо. Але Україна хоче більшого – повного санкційного бану.

Приєднатися до спільної заяви в нинішній редакції означатиме для нас поступитися принципами та пом’якшити свої вимоги щодо відповідальності країни-терориста та її сателіта. Україна цього не робитиме.

Позицію не підтримувати заяву у редакції, яка передбачає таку «нейтральність», Мінмолодьспорту виробило спільно з Міністерством закордонних справ України та поінформувало про це партнерів напередодні саміту міністрів спорту держав-партнерів, який відбувся 30 червня 2022 року. Крім того, особисто озвучив цю позицію під час саміту».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Не хочу упоминать национальность нашего министра спорта, но засилие этих ребят во всех сферах деятельности уже всех достала. Особенно мне не нравится их подход к решению неотложных вопросов во время войны. Хотят и рыбку сьесть и на х...й  сесть. Все еще надеются на то, что орки займут Украину. Не получится, ушлепки....
aleks8-48
Что-то мутит Гутцайт. Чем отличается заявление стран партнеров об отстранении россии и белоруссии от всех международных соревнований(где тут говорится о нейтральности?) от украинского полного отстранения ?