Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 06 серпня 2022, 08:16
15771
16

Україна не підтримала усунення росії від міжнародних спортивних організацій

Бубка та Гутцайт, вам нормально?

| Оновлено 06 серпня 2022, 08:16
15771
16
Україна не підтримала усунення росії від міжнародних спортивних організацій
gov.pl. Каміль Бортнічук

25 країн Євросоюзу, а також Велика Британія, Ліхтенштейн, Ісландія, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея, Японія та Норвегія підписали спільну декларацію про подальші санкції у сфері спорту, яка закликає усунути росіян та білорусів від міжнародних спортивних організацій.

Слід зазначити, що у цьому документі відсутній підпис української сторони. Болгарії, Угорщини та Швейцарії також не було у списку тих, хто підписав.

«Ми рекомендували міжнародним федераціям виключити російських та білоруських спортсменів та команди з міжнародних змагань, а також позбавити росію та білорусь права на проведення великих міжнародних заходів», — заявив міністр спорту Польщі Каміль Бортнічук.

Позиція цих 35 країн описана в наступних пунктах:

• російські та білоруські органи управління спортом на національному рівні повинні бути призупинені як члени міжнародних спортивних федерацій;

• особи, тісно пов’язані з російською та білоруською владою, у тому числі урядовці, повинні бути усунені від впливових посад у міжнародних спортивних федераціях;

• національні та міжнародні спортивні організації мають розглянути питання про припинення трансляції своїх спортивних змагань у росії та білорусі.

У випадку, якщо національні та міжнародні спортивні організації та інші організатори спортивних заходів вирішать дозволити пов’язаним зі спортом особам з росії та білорусі брати участь у спортивних заходах:

• має бути зрозуміло, що ці люди не представляють російську чи білоруську державу;

• заборонити використання державних прапорів, гербів і гімнів росії та білорусі;

• необхідно вжити відповідних заходів, щоб гарантувати, що будь-які публічні заяви чи символи, які демонструються на спортивних заходах – усіма залученими гравцями, офіційними особами та адміністраторами – відповідають умовам цієї заяви.

Оцініть матеріал
(124)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Галичанка програла останній матч сезону та фінішувала на останньому місці
Інші види | 08 травня 2024, 23:19 0
Галичанка програла останній матч сезону та фінішувала на останньому місці

Львівська команда у чемпіонаті Польщі зазнала 16 поразок поспіль

Легенди УПЛ. Відомий повний склад команди UA Steel на міжнародний турнір
Футбол | 09 травня 2024, 21:40 5
Легенди УПЛ. Відомий повний склад команди UA Steel на міжнародний турнір

У Мексиці з 2 по 8 червня відбудеться медіафутбольний турнір Kings World

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Ионов
Те, що бубка російська мразота відомо вже давно. Питання чому воно все ще презедент НОК?
osokor
Два видатних спортсмени! Дві дуже паскудних людини! Десь тихенько, як кроти, риють під нашу Україну і паскудять, де можуть. Гнати їх на..й! Досить витрачати народні гроші на боягузів і колаборантів.
anacreon
Хто відповідає за підписи з нашої сторони? Вато-Бубка? Негайно виносіть це питання в медійну площину. Наш підпис там має бути негайно
Сергей Ионов
Спорт.юа, а вам нормально писати статті з рекламою про 1хбет? Чи "ви не понімаєтє ето другоє"?
anacreon
Де наш міністр спорту? Треба писати петиції про звільнення Бубки за сепаратизм та ватність і невідповідність займаній посаді. Інакше той ватан і далі буде сидіти і працювати проти України.
Владимир Коновалец
Весь загал ОП накинувся на Порошенка та його друзів, це страшні вороги України, страшніші за путіна та його шоблу. А Бубка та Гурцай тоді хто? За цих людей ми всі знаємо давно, як ці спортивні функціонери кохають карлика-педофіла, сприяють тому, що багато спортсменів тишком-нишком повтікали з України, не даремно звісно, а зараз дійшло до того, що вони відкрито підтримують країни, від дій яких гинуть наші громадяни, тисячами! І чому мовчить Зеленський та його оточення? Чикають коли  путін прийде на завжди?
Dmitriy Svistak
впевнений на 200 відсотків ,що якби орки завоювали нашу країну ці особи одні з перших співали оди новим хазям зрадники і колаборанти!
EGOS
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Володимир Семигайло
Україна виступає за повне відсторонення росіян і білорусів,ніяких нейтральних спортсменів-заява Гутцайта.Згадайте приклад IJF(дзюдо) про допуск росіян на турнір Гран-Прі Улан-Батор в якості нейтральних спортсменів.
MIkeVarivoda .
Еврей и рыг. Тьфу мля, гнать нах..
Серж Р
Мда. Очередная зеленая победа
Александр Ад
В ЗСУ зараз не вистачае снарядів,а при якому президентові-баригі було знищено 5! великих складів з боеприпасамі?Чому після бігства Янека ні змінений голова НОК України?