Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 05 серпня 2022, 12:43
15499
16

Переможний дебют ван Леувена. Зоря мінімально перемогла Університатю

Луганська команда вдало стартувала в Лізі конференцій

| Оновлено 05 серпня 2022, 12:43
15499
16
Переможний дебют ван Леувена. Зоря мінімально перемогла Університатю
ФК Зоря Луганськ

Якими постануть українські клуби, які стартують у новому єврокубковому сезоні, передбачити дуже складно. Адже останні офіційні матчі були зіграні у грудні минулого року, а судити про боєздатність команд за товариськими іграми – заняття нерозумне. Істотних кадрових змін зазнала і «Зоря». Насамперед, відзначимо зміну керманича «чорно-білих»: Віктора Скрипника, який пішов у «Ворсклу», на тренерському містку замінив нідерландець Патрік ван Леувен. Пішли із «Зорі» ключові футболісти луганської команди – Вернидуб, Хомченовський, Громов. Натомість, склад «чорно-білих» поповнили як молоді, так і досвідчені футболісти, яким, природно, потрібен час зігратися.

Благо першим єврокубковим суперником луганчан стала «Університатя», яку складно назвати грізним опонентом. Минулого сезону далеко не топового чемпіонату Румунії «студенти» посіли третє місце, а у новій національній першості поки не перемагали (2 нічиї та 1 поразка). Звісно, «закидати шапками» румунську команду ніхто не збирався. «Знаємо, що вони грають у комбінаційний, атакуючий та тактичний футбол. Це буде перший матч для «Зорі» після довгої перерви, ми хочемо показати себе якнайкраще, битися за позитивний результат і виступати тільки на користь нашої країни», - зазначив напередодні зустрічі наставник луганської команди. Таким чином, сьогоднішню зустріч можна було розглядати і в контексті огляду оновленої «Зорі».


Фото - ФК Зоря

Невдовзі після стартового свистка луганчани взяли м'яч під контроль та почали методично розхитувати захисні побудови суперників. При цьому високий пресинг змушував нервувати футболістів «Університаті», що періодично закінчувалося неточними передачами гостей. Активністю у складі луганського клубу виділялися Данченко та Крістіан, але по-справжньому гольових моментів біля воріт тривалий час не виникало.

Могли виникнути неприємності у гостей після дальнього удару Назарини, після якого м'яч розминувся зі штангою. Така ж доля спіткала і удар Кабаєва, але в цьому епізоді ситуація для «студентів» була ще небезпечнішою (голкіпер «Університаті» не реагував на удар). А ось Булеца у площину влучив, але пробив несильно, що дозволило Лазару накрити м'яч.


Фото - ФК Зоря

«Чорно-білі» мали солідну територіальну перевагу, так і не зумівши до перерви її реалізувати. «Університатя» спочатку намагалася огризатися, але згодом сконцентрувалася на обороні своїх володінь. У підсумку перший тайм завершився без забитих голів.

На початку другого тайму «студенти» почали діяти активніше в атаку, але саме луганці створювали загрози воротам. Після удару Нагнойного свою команду врятував Лазар. Зреагував голкіпер і на удар Кабаєва з кута штрафного майданчика. Щоправда, цим сейвом Лазар лише на кілька миттєвостей відстрочив гол «Зорі»: Нагнойний після навісу з кутового головою відправив м'яч у ворота.


Фото - ФК Зоря

Рахунок, що змінився, не вплинув на малюнок гри: луганчани володіли перевагою, демонструючи явні наміри закріпити свій успіх. Декілька перспективних атак «чорно-білі» не довели до логічного завершення, а ще один удар Булеци з-за меж штрафного майданчика не став проблемним для Лазара.

Наприкінці поєдинку румуни продемонстрували свій атакуючий потенціал, і українським уболівальникам довелося пережити неприємні хвилини. Особливо тьохнуло серце після дальнього удару Рівалдіньо. Втім, рахунок більше не змінився, тому до Румунії «Зоря» вирушить із мінімальною перевагою. Матч-відповідь суперники проведуть 11 серпня.

Ліга конференцій 2022/2023. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч.

«Зоря» - «Університатя» - 1:0.

 Нагнойний, 56.

 Нагнойний, 49, Назарина, 90+5Банку, 6, Кепецине, 55.

«Зоря»: Мацапура - Данченко, Імереков, Батагов, Вантух - Чурко (Мишньов, 78), Назарина, Булеца - Крістіан, Нагнойний (Безбородько, 81), Кабаєв (Луньов, 73).

«Університатя»: Лазар - Кепецине, Папп, Раул Сілва, Банку - А. Крецу (Скречу, 65), Матей - Ханка (Рівалдіньо, 78), Рогулич (Баярам, 46), Іван - Колич (Маркович, 78).

Арбітр: Георгій Давідов (Болгарія).

Стадіон: «Арена Люблін» (Люблін, Польща).

ЗОРЯ - УНІВЕРСИТАТЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

55’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Нагнойний (Зоря).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

ВІДЕО. Довбик популяризує українську. Жирона припустилася кумедної помилки
Футбол | 28 березня 2024, 23:05 0
ВІДЕО. Довбик популяризує українську. Жирона припустилася кумедної помилки

Артем взяв участь у відео з чудовою ідеєю від прес-служби «червоно-білих»

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oliynuk_sport
Перемога Зорі! Слава Україні!
Сергей Ионов
З перемогою! Грали добре,цікаво, видно, що тренер ставить гру з переводами та вертикальними пасами,  поки не все проходить, але, гадаю, прийде гра
maksum139
Зоря зіграли в доволі гарний атакуючий футбол 
Sunrise
Неплохая игра, а как для дебюта, то вообще хорошая. На концовку, разве что, сил не хватило, но это ожидаемо.С победой! Спасибо!
bonv
Вітаю Зорю з перемогою!
Maks Maks
С победой братская Зорька!! Киев с вами!!
Серж Р
Заря сыграла нормально. Румын пройдут думаю. Это уже хорошо.
Макс Максов
Луческу допомагав Ван Левену, у підготовці до румунів?) Жарт звичайно, а Зоря молодці! З перемогою всіх!
Віталій Ткачук
Зоря мусить цих румунів проходити. Рівень цієї Університаті, - середняк нашої Першої Ліги. 
odiniznashih
Отмечу неплохую подачу угловых Чурко ну и гол головой, именно забит головой, а не отскоком от головы. Давно никто так в Заре не забивал.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил