Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі АІК
27.07.2022 20:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:3 2 : 0
Ліга конференцій
| Оновлено 28 липня 2022, 11:44
55110
42

Буде скандал! Гол-фантом вибив Ворсклу з єврокубків

Команда Віктора Скрипника намагалась боротись до останнього

| Оновлено 28 липня 2022, 11:44
55110
42
Буде скандал! Гол-фантом вибив Ворсклу з єврокубків

Як і перша гра між командами, ця зустріч проходила в Стокгольмі, але на іншому стадіоні, який був домашнім для АІКа. Тиждень тому «Ворскла» сенсаційно виграла, тому сьогодні було б для проходу достатньо і нічиєї.

Віктор Скрипник не став вигадувати велосипед, а поставив ту ж одинадцятку, що і в першій грі. А його опонент  дещо змінив склад – шведам треба було обов’язково забивати. Зокрема, на полі  в основі з’явився Гвідетті.

Господарі поля відразу ж побігли в атаку, демонструючи, що сьогодні легко не буде. Чогось серйозного не вийшло, але «Ворскла» вперше змогла щось зробити аж хвилин через 5. Олійник падав в штрафному АІКа і просив пенальті, але, швидше за все, арбітр прийняв правильне рішення і показав продовжувати.

Досить динамічно проходила гра. Після стартової заминки полтавці зуміли виконати кілька навісів, які не стали небезпечними, і непогано пробити – дальній удар Пуцліна відбив кулаками воротар. Ще Венсан Тілль пробував випросити для суперника  червону картку, проте його акторська гра далека від ідеалу. На щастя, арбітр не дав нашому гравцеві попередження.

А за кілька хвилин в епіцентрі подій опинився той-таки Гвідетті. Він справа вибіг на побачення з Різником, проте не зумів прошити того сильним низовим ударом. Але після рикошету знову отримав м’яч і вирішив піжонськи легко накинути в дальній кут. Вийшло мимо.

Твіттер АІКа

На відміну від першого матчу, сьогодні фланг Пердути в першому таймі просідав. Звідти в середині тайму проходили небезпечні простріли, з якими, однак, справлявся наш захист. А напад в цей час відповідав дальніми ударами, але Козиренко і Тілль били в руки воротареві.

Несподівано на полі ще в першому таймі з’явився герой першого матчу Челядін – Артем замінив Зайкова, який отримав пошкодження, причому жодних тактичних перестановок не відбулося.

А в шведів міг забивати Бьорнстрьом – він ефектно по черзі зіграв в стінку з Гвідетті та Стефанеллі і бив з лінії штрафного в правий нижній кут.  Якби на кілька сантиметрів лівіше, рахунок був би відкритий.

На жаль, втримати ворота на замку до перерви не вдалося. На останній доданій хвилині Отьєно пішов вперед, відкинув у падінні на Мендеша, котрий з правого кута штрафного сильно пробив. Невеликий рикошет дезорієнтував Різника – 1:0 і 3:3 за сумою двох матчів.

Твіттер АІКа

Другий тайм теж розпочався з атак шведів. І якщо Коллінз з небезпечної позиції пробив метрів на 10 вище, то Отьєно після пасу Стефанеллі обіграв Різника і забив, але опинився в офсайді. 

А далі розпочалися важкі для нашої команди часи, впродовж яких черговий дальній удар Тілля виглядав винятком. Різник крутився, як білка в колесі, відбиваючи то зрізку від захисника під перекладину, то удар Гвідетті впритул, то нейтралізуючи навіси. М'яч у полтавської команди не тримався зовсім.

Більш-менш нормальна атака відбулася аж на 68 хвилині - вдалося перевести м'яч через пас зліва направо, але простріл Пердути накрив воротар.

Проте після чорної смуги обовя'зково настає біла. «Ворскла» півтайму відбивалася, але врешті-решт зуміла відвести гру від своїх воріт. Скрипник спробував закріпити цей міні-успіх, випустивши на поле Феліпе та Кравчука.

На 80 хвилині нам дуже пощастило. Якби Стефанеллі, який вибіг на побачення з Різником після пасу Гвідетті, пробив трохи точніше, гра, мабуть, була б закритою. А так шанси зберігалися, хоча було дуже тривожно за полтавців - фізичної готовності явно не вистачало. 

До кінця основного часу щось створити не вдалося жодній команді, тому, які в паралельній грі в Стамбулі, командам довелося грати ще 30 хвилин екстратаймів.

Перша десятихвилинка - таке, напівмоменти обох команд. Але який же момент мав Степанюк на 100 хвилині! Красива атака в один пас закінчилася скидкою Бацули зліва під удар форварду - Нордфельт продемонстрував блискавичну реакцію, витягнувши м'яч з-під перекладини. Тут же Степанюк бив ще раз з навіть кращої позиції, але удар не вийшов.

А в другому доданому таймі на авансцену вийшли арбітри - головний і лайнсмен. Де вони побачили перетинання повністю лінії воріт Різника - відомо тільки їм. Ну і ще, мабуть, шведським операторам, які сором'язливо показали повтор з трьох камер при наявних вісімнадцяти.

Твіттер АІКа

Фінальний штурм команді Скрипника дивідендів не приніс. Як і минулого року, полтавці вилітають з Ліги конференцій на першій же для себе стадії.

Ліги конференцій УЄФА. Кваліфікація. Другий раунд. Матч-відповідь.

АІК – «Ворскла» - 2:0 (перший матч – 2:3)

Мендес, 45+2, Бьорнстрьом, 107

Отьєно, 41, Бауї, 117 – В. Тілль, 45, Родрігес, 83, Бацула, 88, Різник, 112, Пуцлін, 119

АІК: Нордфельдт – Отьєно, Папаяннопулос, Січендже (Сісей, 106), Мендес (Рінг, 102) – Бьорнстрьом, Ларссон, Гуссейн, Аярі (Ахмед, 77) – Стефанеллі (Мбунга-Кімпіока, 102), Гвідетті (Бауї, 106).

«Ворскла»: Різник – Бацула, Яворський, Зайков (Челядін, 30), Пердута – Олійник (Кулаковський, 95), Пуцлін, В. Тілль (Родрігес, 74), Козиренко – Степанюк, Марлісон (Кравчук, 74).

Арбітр: Мілош Міланович (Белград, Сербія).

Стадіон: «Френдс Арена» (Стокгольм, Швеція).

Удари (у площину): 21 (7) – 20 (9)
Кутові: 12 – 7
Оффсайди: 5 – 2.

АІК-ВОРСКЛА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Оцініть матеріал
(426)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sasha Panda
Суддя - сербський МОСКАЛЬ - hyйlo !!!
BekXan
Судья в другому таймі відкрито судив проти Ворскли навіть вже не парився.Другий гол це взагалі нонсенс. Важко звісно не грати пів року нова команда новий тренер який на днях зайшов.Якби була та Ворскла вони б цей АІК винесла.На жаль війна внесла свої корективи.Дякую хлопцям вони старалися .Дай боже перемоги і мирного нам неба а успіхи в футболі будуть.
DK1961
Судью наказать могут, но матч не переиграют. Жаль, очень жаль. Но Ворскла все равно молодцы, боролись до конца, два матча на чужом поле подряд, судья пид...с
Dmitriy Svistak
просто жах злили безпідставно нашу команду.там абсолютно не було гола там і без повторів видно.
DK1961
Очень жаль. Но Ворскла не виновата в том, что Сербия ВСЕГДА против Украины. Судей то на матч УЕФА назначает...
BARA.bass
Ворсклу засудили. Там без повторов видно было что мяч не пересёк линию ворот. Судья петух гамбурский, мразина. Ворскла молодцы парни, бились до конца.
Dmitriy Svistak
100% підтримую на рахунок не мовчання в даній ситуації.а то й надалі будуть нас так зливати1
sahka1981
Дивився ДК, глянув повтор з нашим коментатором, ну не було там ніякого голу, абсурд просто. Ну і шведи мудаки такі повтори дають. Але протест подати треба і наказати цих суддів.
Vladislav Pohily
Ось так весь сезон прагнеш до ЄК, а потім однією помилкою суддя бере й все руйнує. Супер.
Dmitriy Svistak
"конторські" судді попалися тут точно щось не чисто .видно на прохід АІКа хтось поставив добряче і суддішкам дали на лапу
Сергей Ионов
Ворскляни, вибачте, що ми тут повинні обговорювати не вашу гру, а цю сербську недопостать! 
А грали ж обидва матчі супер. Якби хто сказав, що така гра буде,я  б не повірив! 
Молодці, я як завжди вболіватиму за вас у ЧУ! 
Різник, Степанюк, Пердута, Яворський - звірі! Молодь радує, бразильці теж) Тай всі  інші, не можу ні про кого сказати, що погано зіграли! 
І як тренер , розумію, наскільки важко пояснити, що грали добре, а програли через суддю.
BekXan
 Як і минулого року, полтавці вилітають з Ліги конференцій на першій же для себе стадії.Ви в свєму розумі таке зрівнювати?Що було в тому році і яка була команда і ситуація і наразі.
Sunrise
Нужен толковый повтор, но из того что показали - шведам подарили проход. Ворскла в экстратайме переигрывала соперника. Очень досадно. 
Alex Komnin
Ворскла все одно не пройшла б до групи, так само як і АІК, але протест подавати треба. Бо це вже якась тенденція. Перегравати не стануть, але суддів, мабуть, викинуть. Чекати, коли повтори чи щось буде на усіх матчах. Але дуже дика ситуація. Як можна такими сліпими бути. Ще й м'яч повільно стрибав.
Sasha Panda
Москаль сербський повернеться додому при баблі !!!
⬆️
Жаль что не забили в конце первой добавки.
А гол уже никто не отменит. Засчитали без ВАР, значит приговор окончательный.
Октавий Фландрийский
Нашел в интернете много видео этого эпизода как раз по линии ворот. Мяч был на линии, он полностью ее не пересек. Лайсмен не мог видеть этот момент, потому что был закрыт нашим вратарем! Правильно написал Выталкиватель парашутистов - нельзя было на эту игру ставить сербскую бригаду арбитров, это все равно, чтобы судили расеяне. Не думаю, что это произошло по недомыслию, в комитете арбитров УЕФА идиотов нет, проверено... Я еще удивляюсь, как это Динамо пропустили дальше. Посмотрим кто будет судить с австрийцами, но предчувствие плохое... Украинские команды сейчас в Европе как заноза в пальце, многое бы хотели, чтобы нас вообще не было в футболе.
Выталкиватель парашутистов
УЕФА преследовала свои определенные цели при назначении на эту игру арбитров из Сербии, саттелита РФ. Задачу они свою выполнили и наказывать их не будут, рупь за сто.
Игорь Левченко
Судья 321 🤬
Burevestnik
скандалу не буде...