Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 липня 2022, 00:50
2070
7

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Шахтар гратиме краще, ще є час до старту УПЛ»

Тренер задоволений першим спарингом

| Оновлено 26 липня 2022, 00:50
2070
7
Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Шахтар гратиме краще, ще є час до старту УПЛ»
ФК Шахтар

Наставник «Шахтаря» Ігор Йовічевіч оцінив свій перший контрольний матч на чолі команди. «Шахтар» зіграв унічию 3:3 з «Фортуною».

– Відбувся перший товариський матч на цьому зборі. Що можете сказати про гру, якою була команда?
– Очікувано важкий матч. Перша гра після 7 днів роботи. Знали, що буде дуже тяжко, адже хлопці відчували велику відповідальність, стресову ситуацію. Відсутність ігрового ритму відчувалася, особливо в першому таймі протягом 25 хвилин, коли суперник зумів скористатися простором і часом, добре відіграв і домінував цілковито. Після поперечини Джурасека ми вже відчули, що можемо краще грати. Команда додавала, до кінця тайму забила один і другий м’яч, а в останні 15 хвилин створила кілька натренованих за тиждень ситуацій у матчі із суперником, який невдовзі розпочинає чемпіонат та має ігровий тонус, що відчувався на полі. На початку другого тайму хлопці старалися і проводили ті комбінації, які ми напрацьовували. Можливо, було менше темпу й ритму з боку противника, але наш темп був хорошим, і, можливо, ми навіть заслуговували на перемогу.

– Чого бракувало, над чим іще потрібно працювати?
– Потрібно просто продовжувати ще більше часу працювати над тим, що вже розпочали. Ще є багато сегментів, чого за тиждень неможливо зробити: це перехід із позиційної в активну оборону, пресинг, хоча ідея була такою, щоб «жити» на половині поля суперника і не давати йому зручно розпоряджатися м’ячем, щоб нейтралізувати контратаки, які противник дуже ефективно використовує в чемпіонаті. У цілому нині це вертикальна команда, має гарного виконавця попереду. Можливо, нам трохи чогось бракувало у певних ситуаціях, бо мандраж зробив своє: ми 3–4 рази невимушено віддавали м’яч у першому таймі, і вони мали моменти через наші помилки. Але це перший матч, яким ми «розбили лід», – ідемо працювати далі. Буде краще, адже іще місяць до початку чемпіонату.

– Ми побачили два різні склади – у першому й другому таймі.
– Це не перший чи другий склад – це наша команда. Ми дивилися на баланс, на профіль футболістів, які грають на певних позиціях, і відштовхувалися від того, щоб усі зіграли приблизно 45 хвилин за хорошої інтенсивності. Ті, хто не мав нагоди зіграти, додатково працюють. І від завтра ми готуємося до наступного мікроциклу, до матчу з «Аяксом», який для нас є дуже великим викликом. 100 відсотків ми будемо трохи кращими – в енергії, тактиці, динаміці й самовпевненості, адже щодня додаватимемо. Звісно, перший матч минув, був мандраж, тривалий час не грали – нестача ігрового тонусу відчувається. І це нормально. Хлопці – молодці. Йдемо далі.

– Не грали досвідчені Сергій Кривцов і Микола Матвієнко. Чи відчувалася їхня відсутність?
– Звісно, молодим хлопцям для зростання краще, щоби поряд були старші. Це необхідно, аби додавати зрілості команді, тому що середній вік усіх чемпіонських команд – 28 років. Середній вік нашої команди – можете порахувати, яким він є наразі. Але це не означає, що ми маємо нульову мотивацію. Ні, наш талант множимо на мотивацію і зростатимемо як команда щодня. Щодо згаданих гравців, звісно, бракує їхніх лідерських якостей: решта почувається спокійніше, коли вони на полі. Сподіваюся, незабаром вони будуть у команді. Ще Бондаренко відчув болі в спині і на кілька днів залишиться без ігрової практики. Побачимо, що буде до матчів з «Аяксом» та «Утрехтом».

– Тиждень зборів позаду. Що можете сказати про фізичні кондиції?
– Команда не може бути готовою за тиждень. Ми тільки закладаємо фундамент ігрової дисципліни, вигляду. Ми хочемо, щоб уболівальники подивилися на команду вперше і зрозуміли, чого ми прагнемо: чи хочемо грати низьким блоком, чи хочемо бути на половині поля суперника, домінувати у грі через м’яч, бути агресивними і бути відважними. Незважаючи на вік команди зараз, ми повинні мати креативність і сміливість на полі без комплексів, без страху. Хоча, з іншого боку, страх викликає кураж. І ми хочемо вимагати від хлопців, щоб вони завжди були з куражем, не боялися гри, не боялися м’яча, навіть якщо є складна ситуація – така, як нині. Навіть якщо помиляєшся, слід рухатися вперед.

– Яким є настрій у команді перед товариським матчем із «Аяксом»?
– Настрій робочий. Зробимо аналіз гри, кожного моменту. Нас мотивує те, що із кожним днем будемо іще кращими, що нам уже вдалися кілька речей, над якими працювали цього тижня. Це не надто просто. Можу сказати, що гравці добре навчені, мають інтелект. Хлопці молоді й талановиті, повинні додати ще жорсткості, стійкості, щоб вони були конкурентоспроможними. А для цього потрібний лише час. Час – союзник молодих гравців.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки півфіналіст ЛЧ готовий запропонувати Реалу за Луніна
Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5
Стало відомо, скільки півфіналіст ЛЧ готовий запропонувати Реалу за Луніна

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Знову розгром. Шахтар не мав проблем у грі проти Чорноморця
Футбол | 05 травня 2024, 19:54 124
Знову розгром. Шахтар не мав проблем у грі проти Чорноморця

Команди у сезоні грали три рази, і всі матчі впевнено виграли «гірники»

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Забияка
-1 один конкурент.
Посредственная команда с посредственным тренером вырисовывается у шахтёра. А этот типа тренер, бла-бла-бла рыба пила, как всегда, уши развесьте и хлопайте в ладоши)))))
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
 Але ще б парочку трансферів (які обіцяв Срна) в середину поля - то в цих непростих умовах було б і добре.