Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 19 липня 2022, 14:43
3450
0

Угіс КРАСТІНЬШ: «Успіх Італії одночасно у трьох турнірах – це космос»

Головний тренер збірної України поділився своєю думкою про тріумф італійських команд

| Оновлено 19 липня 2022, 14:43
3450
0
Угіс КРАСТІНЬШ: «Успіх Італії одночасно у трьох турнірах – це космос»
CEV

Чоловіча національна збірна України з волейболу під керівництвом Угіса Крастіньша вже тиждень перебуває в Латвії, де готується до майбутнього чемпіонату світу. Однак початок нашої розмови з наставником українців був пов'язаний зовсім з іншими подіями, які відбулися напередодні, які зараз широко обговорюються у світовому та європейському волейболі. Йдеться про потрійний успіх італійських команд, причому протягом одного дня, одразу у трьох престижних турнірах: перемоги у фіналах жіночої Ліги націй, чемпіонаті Європи серед юніорів U-22 та чемпіонаті Європи серед жінок U-21.

- Угісе, що Ви можете сказати про таке досягнення італійського волейболу?
– Це нереально, це просто фантастика. Нині, коли конкуренція у волейболі на рівні збірних команд досить висока, виграти три такі складні турніри поспіль протягом одного дня - це можна порівняти лише з космосом. Я думаю, що всі ми стали свідками унікального здобутку і повторити його найближчим часом навіть самій Італії буде надзвичайно важко. На даний момент італійці явно показали всім, хто зараз є лідером у світовому та європейському волейболі.

- А попереду ще фінальний турнір чоловічої Ліги націй, який пройде вже цього тижня і де збірна Італії також серед фаворитів на перемогу. Як Ви думаєте, чи під силу їй і тут завоювати головний приз?
- Цілком. Я хочу нагадати, що чоловіча збірна Італії є чинним чемпіоном Європи. Тож їй під силу виграти і Лігу націй. Впевнений, що команда цього прагнутиме.

- Угісе, наскільки мені відомо, Ви трохи знайомі з італійським волейболом. І як гравець протистояли на майданчику, і як тренер. У чому ж, на Вашу думку, його феномен?
- Насамперед, у системності та правильному підході до організації всієї справи. До волейболу в країні дуже серйозне ставлення, починаючи від дитячого та закінчуючи збірними різного віку. У країні безліч волейбольних майданчиків, де займаються цим видом спорту велика кількість людей. Тож у наставників є з кого вибирати для подальшого підвищення майстерності. І ще. Щоб досягти такого результату, який був показаний напередодні, потрібні роки, стабільне фінансування та величезне бажання. Я щиро вітаю італійські збірні з визначним успіхом.

- Дякую за Вашу думку про вчорашні події та давайте тепер перейдемо до нашої чоловічої збірної. Команда вже працює тиждень. Чи все йде за планом?
- Так, все відбувається так, як ми планували. Умови для підготовки відмінні, хлопці займаються гарним настроєм і виконують поставлені перед ними завдання.

- Скільки людей зараз тренується у збірній під Вашою пильною увагою?
- 18. До кінця липня всі ми працюватимемо разом, якщо не завадять травми або якісь інші обставини. А вже ближче до другого збору, який пройде у Польщі, визначатимемося з тими волейболістами, які безпосередньо виступатимуть на чемпіонаті світу.

– Коли плануєте проводити контрольні матчі?
- Перший із них ми зіграємо вже найближчого четверга зі збірною Латвії. Втім, це буде не так контрольний, як справжній товариський поєдинок. Можна сказати, що це буде данина подяки місцевій федерації та тим людям, які організували нам тут такий чудовий збір. До речі, щось подібне було у нас в Естонії, коли ми готувалися до «Золотої Євроліги». А щодо справжніх контрольних ігор перед стартом чемпіонату світу, то зараз активно ведуться переговори. Якщо буде так як треба, то плануємо у серпні зіграти чотири матчі.

- І, вже за традицією, на завершення нашої бесіди, кілька слів про клубний волейбол, а саме про львівський «Барком-Кажани», в якому Ви теж головний тренер. Адже вже не за горами дебютний старт львів'ян у польській «Плюс Лізі». Як то кажуть, тримаєте руку на пульсі?
- Так звичайно. Постійно на зв'язку з тренерським штабом та гравцями. Наразі волейболісти, які не входять до складів збірних команд, готуються за індивідуальною програмою. А загалом команда розпочне цілеспрямовану підготовку до нового сезону з 1 серпня.

- Бажаємо успіху і нашій збірній, і львівському «Баркому-Кажани» у майбутніх турнірах. А українському волейболу після перемоги над російським агресором, брати приклад із Італії та постаратися бодай трохи наблизитися до її рівня.
– Головне, всім нам миру. Повторю ще раз те, що говорив у попередньому інтерв'ю. Дуже сподіваюся на те, що війна в Україні завершиться якнайшвидше і перемогою українського народу. Щоб у країні знову можна було б скрізь безпечно грати у волейбол та інші види спорту. Ми ж докладемо всіх своїх зусиль, щоб якнайчастіше радувати українців нашими перемогами та успіхами.

 

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі
Волейбол | 21 квітня 2024, 23:32 1
Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі

У порівнянні з попереднім сезоном підопічні Угіса Крастіньша піднялися на одну сходинку вище

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.