Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Теніс в Україні
|
1452
7

Євген ЗУКІН: «Лист проти мене – ганьба на весь світовий теніс»

Віце-президент ФТУ прокоментував скандал

Євген ЗУКІН: «Лист проти мене – ганьба на весь світовий теніс»
БТУ. Євген Зукін

Віце-президент Федерації тенісу України Євген Зукін прокоментував скандальний лист низки українських тенісисток із закликом усунути його з посади:

«Мотиви підписантів достеменно мені невідомі. Скоріш за все, за цим стоять інші люди, а спортсмени є лише інструментом.

Для мене цей лист був великим сюрпризом. Є люди, які хочуть під час війни вирішити власні питання. Вважаю це аморальним. Усі наведені звинувачення є наклепом у класичному сенсі

Капітани визначають склади збірних. Після цього запрошені до збірних гравців висувають свої фінансові вимоги участі у матчі за збірну України.

Якщо ми знаходимо фінансовий компроміс - вони грають, якщо в нас немає коштів виконати їхні запити - капітани запрошують інших. Так сталося і останнього разу.

Хтось із тенісисток відмовився грати через фінансові запити? Завжди хтось відмовлявся грати через гроші. Так було і цього разу.

Адже під час війни ми не в змозі платити гравцям гонорари. Хто саме?

Я відповідав на це питання неодноразово і за складом команди можна побачити, хто був у заявці, а потім відмовився.

Яким буде підсумок цього конфлікту? Я вважаю, що це питання має бути адресоване тим, хто розпочав цей сором на весь світовий теніс.

Наші гравці вирішили, що вони і є український теніс. Але вони лише верхівка великої піраміди, в якій всі розуміють, наскільки вони відірвані від реалій.

Цей лист засудила уся тенісна спільнота без виключення. Ми будемо радитися із Президією та Президентом про те, як Федерація буде далі вибудовувати свої відносини з цими гравцями (деякі з яких вже завершили кар'єри).

Ми завжди були і є відкритими до діалогу».

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ще одне зняття. Стали відомі фіналісти ґрунтового Мастерса в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 22:12 2
Ще одне зняття. Стали відомі фіналісти ґрунтового Мастерса в Мадриді

Титул розіграють Фелікс Оже-Альяссім і Андрєй Рубльов

Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 01:01 2
Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Arctic
Геть Зукіна! Неприємна людина, навіть не намагається зрозуміти, за що йому ця критика!
Александр Ад
на тебе і раніше тенісисти жаліліся і нехотілі приїзджати до збірної
aleks8-48
Теннисистки, входящие в мировую элиту,котоых знает весь теннисный мир оказывается заблуждаются в том,что на сегодня они и есть украинский теннис. Ну как же?Оказывается украинский теннис- это ФТУ и лично великий деятель Евгений Зукин, о существовании которого так ни кто бы и не узнал,если бы ни этот скандал. И вообще- почему этот молодой не в армии?Какие жизненные вопросы для страны он решает, когда его сверстники защищают родину?
Rolan Stkomarovskiy
Совок - це коли лакеї та підлеглі займаються підлабузництвом перед чиновниками та керівниками (як колись Брєжнєву, Чєрнєнко та Горбачову). 
Совок - це коли заборонено критикувати.
Совок - це все приховано і відсутня прозора звітність усього в федерації до кожних 100 гривень в режимі 24/7 для будь-кого, хто займається та цікавиться тенісом.
Совок - це коли ніхто толком не знає як стати професійним тенісистом.
Совок - це коли відсутні відкриті реєстри кортів, клубів, магазинів та їх власників.
Совок - це відсутній щорічний відкритий та прозорий всеукраїнський календар змагань від аматорів до професіоналів з чітким розумінням як потрапити на той чи інший турнір.
Совок - це коли відсутня прозорі каталоги на ціни послуг - корти, тренування, тренери, ракетки тощо.
Совок - це коли для того, щоб щось зробити в тенісі - треба кланятися, мутити та робити інші непрофесійні речі.
Совок - це коли відсутні свобода обговорення, свобода конкуренції та повага до єдиних правил.
Rolan Stkomarovskiy
Ось тут велике інтерв'ю з цим паном
https://www.youtube.com/watch?v=_nBUlshhqRY
https://www.youtube.com/watch?v=QDTaUiHzBdY
Пан Зукін - ви і є совок, але ви цього навіть не усвідомлюєте. Бо совок - це коли відсутня свобода та конкуренція, відсутні прозорість та чесні правила для всіх. відсутнє чітке розуміння драбинок розвитку.
Совок - це коли чиновники не мають жодних особистих KPI, не мають персональної відподальності за будь-що. Тому пан Зукін - ви і є совок. Але це видно зі сторони. Совок - це поклоніння не тренерам та гравцям, а чиновникам та меценатам.
Нагадаю, що в 2022 році - у нас жодного українця в топ-100 чоловічого тенісу. Це яскравий показник усіх тих "функціонерів, меценатів, експертів, трудоголіків.Про жінок не знаю, але мені здається, що вони розвиваються та доростають до топ-100 всупереч діяльності ФТУ, а не завдяки їй.
Тому пану Зукіна та його саратнікам треба якось скромніше.
Побачите реальний рівень людини, її експертності можна лише в умовах чесної та прозорої конкуренції.
Тому в Україні можна створити мережу приватних та державних тенісних клубів або товариств - умовно 25 приватних клубів + 10-12 державних клубів по всій Україні з окремим менеджментом, щоб клуби одне на одного не впливали, а конкурували по яким загальним правилам.
І от кожен клуб нехай розвиває теніс в певному регіоні, середовищі та конкурують між собою.
Ті керівники клубів, які будуть показувати кращі результати (а це перш за все підготовлені тенісисти світового рівня) можуть очолити федерацію на 4-5 роки, потім наступний приватний тенісний клуб і т.д. 
При чому якщо хтось очолює федерація, йому заборонено лобіювати інтереси власного клубу (щоб не було конфлікту інтересів). А наступне керівництво федерації буде з якогось іншого кращого по результатам клубу.
Fdail
Не хочу глибоко  вдаватися в цей скандал,  але в мене до ФТУ та пана Зукіна лише одне питання. Як так треба було "розвивати" чоловічий тенніс в Україні, що зараз в Топ300 входять лише три українські тенісисти? Добре, якщо б так було завжди , але це не так. Марченко з Стаховським були в ТОП50, Довгополов був 13-им тенісистом, а Медведєв ,взагалі, був четвертою ракеткою так ще й фіналістом РГ. Можливо забув якогось відомого тенісиста , але цього достатньо, щоб сказати , що чоловічий теніс в Україні був й дуже непоганий. Так що сталось зараз. Чи немає тут вини ФТУ, чи може таланти просто взяли й зникли))
А з таким царьком  петиціями боротися, нажаль, марно.
Александр Науменко
Скільки ж ще лайна в Україні? Воно ще щось бельмоче про війну.