Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 28 червня 2022, 01:02
26051
1

Арестович пояснив, чому росія завдала удару по ТРЦ у Кременчуці

Недозагарбники мстять

| Оновлено 28 червня 2022, 01:02
26051
1
Арестович пояснив, чому росія завдала удару по ТРЦ у Кременчуці
Getty Images/Global Images Ukraine. Олексій Арестович

Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович пояснив, чому росія завдала удару по торгівельному центру в Кременчуці, де перебувало понад 1000 цивільних людей.

«Ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці. За попередніми даними – багато загиблих та поранених (точні дані офіційно надасть МНС України). Загалом у ТРЦ перебувало понад тисяча людей.

Терор мирного населення, до якого відверто перейшов кремлівський режим, завдаючи ракетних та артилерійських ударів по цивільних об'єктах, має під собою кілька причин:

- їм так хочеться,
- помста за точність і результативність ударів ЗСУ по них;
- реакція на нові рішення ЄС, G7, країн НАТО, які фундаментально змінюють зміст та перспективи війни: гарантовано високий рівень підтримки України та гарантовано просадку соціосистеми «російська федерація» у кам'яно-вугільний вік;
- фрустрація від розуміння вищезгаданих речей та розуміння, що війна - програна в цілому, як не крутись ще на конкретному полі бою.

І непросто програна – з хрускотом ламається хребет путінського режиму, його здатність продавати світові ресурси та торгувати натомість – страх.

Кожен удар, що тягне за собою жертви мирних людей (а що таке ТРЦ – о 16:00? Це – сотні пенсіонерів, які прийшли за покупками та діти) негайно прискорює прийняття нових рішень колективним Заходом та Сходом.

Сьогоднішній саміт G7 показав, що рішучість забити шаленому кремлівському собаці в глотку зуби, так, щоб він ніколи більше не зміг загрожувати нормальним людям у цьому великому світі, набув форми конкретних рішень:

- Лідери G7 узгодять і розширять санкції, щоб ще більше обмежити доступ росії до ключових промислових ресурсів, послуг та технологій. Також під прицілом російські ланцюги постачання сектора оборони;
– Досягнуто домовленості, що гроші від підвищення мита на російський експорт будуть передані Україні. Лідери G7 «домагатимуться дозволу використовувати доходи, отримані від будь-яких нових мит на російські товари, на допомогу Україні, щоб гарантувати, що росія заплатить за війну». США запровадять вищі тарифні ставки більш ніж на 570 груп російської продукції вартістю приблизно 2,3 мільярда доларів для росії;
- Лідери G7 також готові обмежити доходи росії, зокрема від золота, другого за величиною експорту росії після енергоносіїв.

Сполучені Штати зроблять кілька ключових дій щодо виконання цих зобов'язань. Міністерство фінансів США ухвалить рішення про заборону імпорту нового золота до США, що перешкоджатиме участі Росії на офіційному ринку золота;

- будуть введені санкції проти осіб, які несуть відповідальність за порушення прав людини, включаючи військові злочини, спроби змінити владу в Україні на нелегітимну та за крадіжку українського зерна;
- G7 візьме на себе зобов'язання допомогти Україні покрити короткостроковий дефіцит бюджетного фінансування, включаючи зобов'язання Сполучених Штатів у розмірі 7,5 мільярда доларів. Лідери ухвалять довгострокові зобов'язання щодо забезпечення безпеки, а також фінансової, гуманітарної, військової та дипломатичної підтримки України. Наша країна має забезпечуватись сучасним озброєнням та підтримувати оборону.

Ринок золота - друга за прибутковістю стаття російського бюджету, це санкції: мінус 19 млрд доларів щорічно, третина російського військового бюджету.

Думаю, розв'язаний терор прискорить і наступні чотири важливі рішення, яких ми домагаємося:

- передачу Україні нових видів важкого озброєння,
- запровадження сьомого пакету санкцій (ембарго на газ),
- нові санкції проти банківського сектору,
- Визнання рф країною-терористом.

Сьогодні вранці рф опинилася у стані першого технічного дефолту.
Повільно, але вірно, санкції набирають сили, яка зламає хребет рф, хребець за хребцем, а ЗСУ та інші Сили Оборони доб'ють їх на полі бою.

Гавриків же, які віддавали і виконували конкретні накази, ми разом з партнерами знайдемо чого б це не коштувало і скільки б часу не знадобилося», - написав Арестович.

Оцініть матеріал
(182)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Виграй футболку Зінченка з підписом за донат
Війна | 24 квітня 2024, 13:42 1
Виграй футболку Зінченка з підписом за донат

Всі кошти підуть на FPV-дрони в підрозділ, де служить журналіст Sport.ua Михайло Шаповалов

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил