Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
2336
1

Ахметов подав позов проти росії до Європейського суду з прав людини

Мільярдер вимагає компенсації за збитки

Ахметов подав позов проти росії до Європейського суду з прав людини
Getty Images/Global Images Ukraine. Рінат Ахметов

Український бізнесмен, президент «Шахтаря» Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти рф з приводу компенсації за грубі порушення його прав власності під час неспровокованої військової агресії росії проти України.

Про це йдеться у заяві групи SCM, засновником якої є Ахметов.

Крім незліченних людських страждань російське вторгнення призвело до масових руйнувань української інфраструктури. Бомбардування російською артилерією металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі з метою знищення останнього оплоту українського опору в цьому місті стали для всього міжнародного співтовариства правами міжнародного права людини.

Як власник «Азовсталі» і багатьох інших промислових підприємств, які стали метою російських збройних сил, які вторглися в Україну, пан Ахметов робить все можливе для притягнення росії до відповідальності за руйнування, які вона сіє на території України», - йдеться у повідомленні SCM.

«Зло не може залишатися безкарним. Злочини росії проти України й кожного українця — кричущі. Винні мають понести покарання. Мною — за допомогою найкращих українських і американських юристів — подано скаргу до Європейського суду з прав людини про відшкодування збитків. Цей позов — одна з перших міжнародних юридичних дій проти росії, мета якої — зупинити злочинну діяльність російського агресора, знищення української економіки й розкрадання українських активів. Грабіж українських експортних товарів — зокрема зерна і сталі — уже призвів до зростання цін на ці товари та збільшення у світі кількості людей, що помирають від голоду. Це варварство має бути зупинене, а росія має заплатити сповна. Вірю в справедливість і борюся за неї», - заявив Ахметов.

З огляду на невідкладність та серйозність ситуації Ахметов попросив надати справі пріоритетний статус.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Вже пісдьков послав Ахметова. 
Ринату треба самому, як в дев'яностих, розрулювати ситуацію, пуйла, разом з усією свитою на дно шахти.