Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 22 червня 2022, 12:17
1528
1

ФБУ: «Вимагаємо, щоб Прометей та Будівельник грали у чемпіонаті України»

Це не заважає клубу брати участь у Латвійсько-Естонській лізі

| Оновлено 22 червня 2022, 12:17
1528
1
ФБУ: «Вимагаємо, щоб Прометей та Будівельник грали у чемпіонаті України»
ФБУ. Володимир Драбіковський

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський пояснив свою позицію щодо участі «Прометея» у Єврокубку та «Будівельника» у Лізі чемпіонів. Також функціонер заявив, що обидва клуби повинні грати у чемпіонаті України.

«Єврокубок - не є змаганням у системі змагань ФІБА. В історії українського баскетболу була ситуація, коли «Будівельник» грав у Євролізі, але це питання було узгоджено, вони отримали дозвіл від федерації піти в цю лігу. На той момент Євроліга була безапеляційно найвищим рівнем європейського баскетболу і тоді федерація окремо узгоджувала це питання із ФІБА. Пояснювалося, що Україна хоче бути представленою на найвищому рівні європейського клубного баскетболу. 

Тоді не було Ліги чемпіонів, а зараз ФІБА створила якісний продукт, який продовжує активно розвиватися. «Прометей» успішно виступав у Лізі чемпіонів у сезоні 2021/22 і уся баскетбольна Україна уболівала за свого представника у єврокубках. На сьогодні він подав заявку на участь у Лізі чемпіонів в наступному сезоні, звернувшись до ФБУ для її затвердження. Ми її затвердили. Але паралельно з тим «Прометей» подав заявку у змагання, яке не є в системі ФІБА і нічого не сказав про це федерації.

ФІБА завжди нам допомагає, а зараз це робить, як ніколи. Так після звернень ФБУ ФІБА були прийняті рішення з відсторонення російських та білоруських спортсменів, команд, суддів від міжнародного баскетболу; звільнення України від сплати відповідних внесків за участь всіх збірних команд України в міжнародних змаганнях ФІБА, в т.ч. з баскетболу 3х3 в 2022-му році, а це чималі кошти. І як зараз ми виглядаємо перед ФІБА? Якщо б «Прометей» звернувся до ФБУ, ми б провели перемовини з ФІБА і домовились би, але тепер до нас є питання.

Окремо треба зазначити, що до «Прометея» є вимога виступати у чемпіонаті України. Це обов’язкова умова. Це стосується і «Будівельника», який подав заявку в Лігу чемпіонів і планує грати домашні матчі у Польщі чи Литві. Щодо інших клубів, то ніхто на сьогодні більше не подавав заявку на участь у міжнародних лігах і ми дуже сподіваємось побачити їх, разом з «Прометеєм» та «Будівельником», у числі команд чемпіонату України», - сказав Драбіковський.

Раніше повідомлялося, що «Київ-Баскет» не братиме участі у Латвійсько-Естонській лізі.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VVO
А що зробила ФБУ щоб клуби грали в чемпіонаті України? Сиділи тихо мовчали, а ж поки клуби не почали заявлятись у інші чемпіонати? А тут пепер оп ми такі класні грайте тут!